שאלה לגבי משכנתא

s2dent

New member
שאלה לגבי משכנתא

אנחנו זוג צעיר שעומד על סף לקיחת משכנתא. מנסיונכם ונסיונכן, מה הריביות שניתן להשיג כיום מהבנקים ? הציעו לנו לפצל - חלק בריבית משתנה (הציעו 5.1%), חלק בריבית פריים (פריים מינוס חצי) וחלק צמוד לדולר (ריבית ליבור +1.95%). אלה ריביות טובות ? גבוהות מדי ? נשמח לכל תגובה, הערה והארה.

אוסנת123

New member
משכנתא

אני את המשכנתא לקחתי לפני חצי שנה בערך לכן אין לי מושג מה הריביות המקובלות היום בבנק. בכל אופן - חשוב שתדעו ש- 3 המסלולים שהבנק הציע לכם הם מסלולים בריבית משתנה ועל כן מכילים מרכיב גבוה יחסית של סיכון. צמוד לדולר - נשמע לי מסוכן מכיוון שתזוזה קטנה של סדאם והדולר בשמיים - זו לא תקופה לדולר, במיוחד שהכל כל כך רגיש עכשיו והדולר יחסית נמוך. צמוד לפריים - הימור יחסית מושכל - אני לקחתי חלק מהמשכנתא צמודה לפריים מכיוון שזה מסלול יחסית אטרקטיבי ואכלתי אותה ב- 4.2% כבר בחודש הראשון שמשמעותם עוד 900 ש"ח בחודש לעומת המדד שעלה יחסית מעט. ריבית משתנה - אומרים שמכאן הריבית רק תרד - אבל מי יודע. בכל אופן - לא רוצה לייעץ מבלי לדעת את מצבכם, זו צריכה להיות החלטה שלכם, אבל - לדעתי לקחת היום בריבית משתנה זה הימור יחסית מושכל גם כן כי שוב, הריבית מפה יכולה רק לרדת (אבל - מי יודע... גם אני לא ניחשתי שהריבית תעלה לי ב- 4.2% בחודש...) נסו להבין את המשמעות של כל מסלול ותראו איך אתם עומדים בהחזרים. קחו תמיד בחשבון סכום החזר חודשי שעלול לעלות משמעותית ולכן קחו קצת פחות ממה שתכננתם. והכי הכי חשוב - הבנקים למשכנתאות זה שוק, במיוחד היום כשלא עומדים אצלהם בתור. תתמקחי ותתמקחי, תתחרי בין 2 בנקים שמציעים לך את הריביות הכי טובות, ואפשר לכסח אותם עד לרגע החתימה. אשמח לעזור אם יש שאלות נוספות.

אוסנת123

New member
לגבי הפריים

אם כבר פריים תורידי אותם לפריים מינוס 0.6... זה יעד ריאלי. אני מכירה כאלה שהורידו אותם לפריים מינוס 0.8 בתקופות פחות לחוצות...

rona25

New member
אנחנו גם פיזרנו סיכונים ומסלולים

כשלקחנו את המשכנתא והשתעבדנו ל 30 השנים הבאות חלק מהסכום לקחנו בריבית משתנה, חלק בריבית קבועה וחלק במסלול צמוד לדולר... דווקא הבנתי שצמוד לפריים לא מומלץ מכיוון והריבית מאוד גבוהה (10.6% או משהו כזה) אבל זה באמת שווה לשאול יועץ משכנתאות כיום הריבית הקבועה מאוד גבוהה וצריך להתמקח כמו בשוק עם הפקידים בבנק שיורידו אותה, זה מה שהם מצפים שתעשו - אנחנו לא ממש הצלחנו ולכן לקחנו חלק מהסכום בריבית משתנה בתקווה שהיא תרד מתישהו בעתיד הקרוב / הרחוק. אגב - אם אתם לוקחים על חלק מהסכום את זכאות משרד השיכון גם שם יש ריבית אטרקטיבית שנעה בן 4% - %5.8 בהצלחה

למעלה