שאלה לגבי מקרר

• פותח הנושא ns4
  • פורסם בתאריך

ns4

New member
שאלה לגבי מקרר

שלום וחגש שמח. קנינו מקרר קריסטל 500 ליטר חדש. ואנחנו מעוניינים להעביר אותו לחדש אחר בבית (שלא יהיה במטבח), הבעיה שאנחנו לא יודעים אם בשאר החדרים יש שקע כוח. לכן הייתי רוצה לדעת אם מקרר חדש שקע כוח? תודה

shoulhadida

New member
מקרר ושבת.

מקרר יעבוד גם על שקע רגיל ,רק לשומרי השבת שימו לב שהוא לא מחובר לשקע תאורה הנכבה בשבת עי שעון שבת. חג שמח.

muler

New member
אפשר אבל לא מומלץ

כלומר מקרר לפי התקן צריך ליהיות בקו נפרד ללוח. כך שלא משנה לאיזה חדר תעביר אותו עדיין למקרר תצטרך קו נפרד (זה מבחינה של תקן) אבל אם תרצה לשים אותו על קו כוח בחדר אחר אין שום בעייה (המקרר יעבוד) פשוט יהיו עם המקרר עוד צרכנים. לא כל כך ממלית לשים על שקע תאורה כי הוא לא מתוכנן שיזרמו בו זרמים גבוהים. במקרר יש מנוע ומדחס (אם אני זוכר נכון) והם עובדים לפי טרמוסטט כך שהם יכולים לפעול כמה פעמים בזמן מסויים. וכל פעם שמנוע או מדחס מתחיל לפעול זאת צריכת זרם גבוהה יותר מהרגיל. אני חושב שאתה צריך שקע עם הגנה של לפחות 16 אמפר, ואני חושב גם שאתה צריך 2.5 ממ"ר החוטים שבאים אליו מהלוח , יתקנו אותי חכמי הפורום אני עוד חדש בעולם החשמל. בהצלחה .

shoulhadida

New member
חדש בהצלחה.

לצערי כבודו חדש ומבלבל מספר מוסגים. מקרר צריך לקבל קוו ניפרד מהלוח על מנת שיהיה מאמט מתאים והבטחה לציוד החשמלי במקרה זה מקרר. הקוו והשקע הנפרד בא להבטיח שתקלה ממכשיר אחר לא תיגרום להורדת מאמט והפסקת פעולת המקרר.או כשיש תקלה במקרר שלא שאר הצרכנים במיטבח יהיו מנוטרלים. מאמט מתאים למקרר 10 אמפר וחוטים 1.5 מ"מ, צריכת מקרר בעבודה 2.5 אמפר. כך שאין צורך בשקע כוח, שקע כוח מוגדר כשקע 16 אמפר בלוח וחוטים 2.5 מ"מ. מאמט מסוג סי מבטיח שרגעי ההתנעה לא יהוו בעיה . בהצלחה.

muler

New member
תודה על התיקון

אז .. אין הרבה הבדל בין מה שאמרתי היות ושקע תאורה .. הוא לא בודד והוא שקע שמחוברת אליו גם התאורה .. אז כמובן אפשרי לשים אבל לא מומלץ.. לפי התקן המקרר צריך ליהיות על קו נפרד.. שוב תודה על התיקון

למעלה