שאלה לגבי מעשר....

• פותח הנושא batt
  • פורסם בתאריך

batt

New member
שאלה לגבי מעשר....

איך? מה? כמה? למי? ומתי? הייתי רוצה לדעת - חלות אני לא אופה...אבל בכל זאת הייתי שמחה לדעת לגבי השאר. תודה.

איתמר770

New member
מעשרות

"מעשרות" זהו שם כולל של מתנות שניתנות לכהנים/לויים ולעניים. למעשה ישנם מס' סוגי מעשרות: 1. תרומה - ניתנת לכהנים ע"י ישראל. ומדאורייתא אין לה שיעור (חז"ל נתנו לזה הגדרת כמות אבל זה לא רלוונטי להיום- כפי שיוסבר בהמשך). 2. מעשר ראשון - ניתן ללויים ע"י ישראל. והוא 1/10 מהפרי/ירק. בחלק מהשנים. 3. תרומת מעשר - ניתנת לכהנים ע"י לווים. ואין לה שיעור דאורייתא. 4. מעשר עני - ניתן לעניים ע"י ישראל. והוא 1/10 מהפרי/ירק. בשנים בהם אין מעשר ראשון. 5. חלה - ניתנת לכהנים ע"י ישראל, והיא חלק מבצק שנילוש ועדיין לא נאפה. ודאורייתא רק מעל 1.6 ק"ג. כיום, בגלל שרוב המעשרות מותרים לזר. חוץ מהתרומה והחלה- שחייבים לתת לכהן. ולכן, לוקחים חלק מהפרי (קצת יותר מ 1/100) ושמים אותו בשקית ואומרים קטע הכתוב בסידורים. ואז אפשר לשים בעוד שקית ולשים בפח. לגבי חלה, אותו דבר- לוקחים קצת מהבצק ואומרים את הכתוב בסידור, ואפשר לשרוף אותה בגז (לא בתנור !) או לשים בשתי שקיות- ולזרוק. *זורקים בשתי שקיות, כדי שלא יראה בזוי- אלא בכבוד.

תהלים

New member
מעשר

בס"ד מעשר הוא נושא רחב ומאוד מעניין. בדבר אחד אנו יכולים לבחון את השם וזה במעשרות שאנו נותנים כתוב :"בחנוני נא בזאת..." בקצרה,מעשר הוא חלק (עשירית) מן הרווח שלנו. לדוגמא משכורת חודשית. את המעשר ניתן לתת לכל אדם הזקוק לו. יש הלכות האומרות האם ניתן לתת לבן משפחה וכדו' אך לא ניכנס לכך. נוהגים לתת למשפחות במצוקה, ישיבות שכיום הם נזקקות למעשרות יותר מתמיד וכדו'. יש ומפרישים חומש.

תהלים

New member
מעשר

בס"ד מעשר הוא נושא רחב ומאוד מעניין. בדבר אחד אנו יכולים לבחון את השם וזה במעשרות שאנו נותנים כתוב :"בחנוני נא בזאת..." בקצרה,מעשר הוא חלק (עשירית) מן הרווח שלנו. לדוגמא משכורת חודשית. את המעשר ניתן לתת לכל אדם הזקוק לו. יש הלכות האומרות האם ניתן לתת לבן משפחה וכדו' אך לא ניכנס לכך. נוהגים לתת למשפחות במצוקה, ישיבות שכיום הם נזקקות למעשרות יותר מתמיד וכדו'. יש ומפרישים חומש.

למעלה