שאלה לגבי מעצורים.

שאלה לגבי מעצורים.

הייתי רוצה לדעת מהם היתרונות והחסרונות מבחינת, אמינות תיפעול תיקונים בלאי ותיקונים מבחינת עלות תקלות ותדירותם ובטיחות בן מעצורי v למעצורי דיסק מכאניים ? אודה מראש לעונים.....

chenrp

New member
תשובה...

מעצור V (רובם לפחות) ידרשו הכי פחות תיקונים והכי פחות בלאי ויעצרו יותר טוב ממעצור דיסק. בתנאי שטח רטובים במיוחד ובוץ, הדיסק יעצור יותר טוב. אם 90% אתה רוכב לא בבוץ, אז V BRAKE יותר טוב בהרבה. לעומת זאת, יש מעצורי דיסק מכאני שאפשר לשדרג להידראולי וזו כבר ליגה אחרת.

chenrp

New member
אמרתי רובם.

ממש לא וגם ממש לא להיפך. יש ויש. בגלל זה אמרתי שרוב ה V BRAKE טובים יותר מ DISK BRAKE מכאני.

nintense

New member
המכאנים היחידים שעובדים הם...

אלה של AVID. אם כאלה אתה קונה אז משתלם (כמובן בתנאי שזה לא דורש רכישת גלגלים חדשים). היתרון העיקרי של דיסק הוא איכות בלימה (לא בהכרך עוצמה) שאינה תלויה שמצב החישוק ומזג האויר. מבחינת אמינות אין שום הבדל, בשניהם צריך מדי פעם להחליף רפידות ולכוון. באופן כללי אני תומך יותר בשדרוג למערכת הדראולית, שכן היום ניתן להשיג במחירים ממש קרובים ל AVID מכאניים (ע"ע JUCY 3.5, שימנו SLX) ועוצרים הרבה יותר טוב.

lzl1

New member
רכבתי עם בלמי V-סיוט!

קצת מים ואין בלמים, קצת בוץ או קצת שמיניות בגלגל והגלגל לא זז, חריקות בזמן בלימה, רעידות בזמן בלימה וכל הזמן כיוונים וסגירת ברגים. בלמי דיסק גם עם הרוטור קצת עקום לא משפיע על הרכיבה. הבלמים שקטים ואמינים.

danGlus

New member
נו, באמת...

אז היו לך חלקים גרועים ולא מכוונים.. ודרך אגב, רוטור עקום זה משפיע ובגדול.

chenrp

New member
חוסר ידע טכני בעליל...

חוסר ידע טכני גמור ב V BRAKE לא אומר שהם רעים בכלל. עובדה שהרוב מצדיקים V BRAKE על דיסק מכאני.

lzl1

New member
אין לי ידע טכני. מן הסתם לא אני ניסיתי לכוון.

זו אחת הסיבות שהחלפתי אופניים ואיתם הוחלף גם המכונאי.
ועדיין, V בעייתיים במים ובוץ בלי קשר לידע טכני.

chenrp

New member
אתה צודק!

כפי שאמרת וכפי שאני צייני, V BRAKE פחות טובים בבוץ ומים. בכל זאת, 99% מהרכיבות בישראל הם בתנאים יבשים. בכל אופן, יש מדריכים שאפשר ללמוד מהם ולא צריך מכונאופן. http://bicycletutor.com/ בהצלחה!

andnem

New member
אצלי HAYES -2 עובדים ממש לא רע, רק צריך

לכוון אותם מדי פעם. יתרונות של V - דורשים פחות כיוונים, הרפידות גם עולות פחות, גם מחזיקות מעמד יותר זמן.

תודה לכל העונים החלטתי.

לאחר קריאת כל השרשור הנ"ל אני הולך על הספישליז עם מעצורי הv, לפי אנשי הפורום ולפי המוכר זה הכי עדיף מבחינת הרכיבה שלי כמתחיל,וזה גם מוזיל את הקניה תיקונים בלאי בכמה מאות שקלים,תודה לכולם החלטתי על הקניה פורום מעולה,בהמשך יעלו הרבה שאלות שיצוצו בזמן הרכיבה תודה.....

למעלה