שאלה לגבי מעבד AMD

max441

New member
שאלה לגבי מעבד AMD

התכנון שלי היה לקנות דל מסדרת 6400 מעבד T7200, אבל בגלל שהתברר לי שהמסך מבריק, והרבה פה טוענים שזה בלתי נסבל, החלטתי לחפש דגם עם מסך מט. בטלפון המוכר הציע לי את הדל D531, בערך באותו מחיר עם התוכנות האלו: מעבד AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobile TL-60 (2.0GHz / 1MB) כרטיס מסך ATI Radeon X1270 מסך רחב 14.1 WXGA (1280 X 800 רזולוציה) UltraSharpTM דיסק קשיח 120GB Hard Drive Serial ATA 5400RPM זכרון פנימי 1024MB DDR2 667MHz 8.5 GB/s with dual channel Memory, Maximum 4GB כונן אופטי צורב DVD פנימי DVD+/-RW משקל 2.5Kg (עם סוללה 6cell) אחריות שלוש שנים שתי בעיות: א. מסך 14 אינטש ב. לגבי מעבדי AMD טכנאי מחשבים אמר לי שהם מתחממים מהר יותר. אמרתי את זה לאיש בטלפון והוא אמר לי שההפך הוא הנכון, ובגלל שזה Mobile זה פחות מתחמם. מישהו יכול לומר לי מי צודק ואולי גם לתת המלצה על מחשב 15.4 מסך מט (לא לנבו)?

יאיר B

New member
AMD לא מתחממים יותר מאינטל.

בעבר היו בעיות עם מעבדים של AMD בנייחים (בעיקר כי לא ידעו איך להתקין אותם טוב). הבעיה הזאת לא קיימת בנייד בגלל שהן מותקנים במפעל ושם יודעים לעשות את העבודה טוב. המעבדים לניידים הם מסוג יחודי, שמותאם לניידים. הם משתמשים בפחות חשמל ולכן הם גם מתחממים פחות. לדעתי, אגב, מעבדים מצויינים (יש לי בנייח אומנם, אבל הניידים לא נופלים מהנייחים). מה הבעיה עם מסך 14"? יש לזה כמה יתרונות: 1. משקל (פחות) וגם גודל. 2. צריכת החשמל של הנייד קצת יותר קטנה (המסך הוא צרכן גדול מאוד של חשמל, ככל שהמסך קטן יותר צריכת החשמל נמוכה יותר). אבל זאת בחירה שלך.

bar666xp

New member
תתחיל ב...

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1372&a=62027&c=6590&sc=0&ssc=0 דגש על סעיפים 2-3-4. בעיקרון יש כמה וכמה מעבדי AMD שלא רק יפיצו פחות חום אלה גם יהיו חסכוניים יותר בצריכת החשמל. ונזכיר כי נכון להיום מעבדי כור2דו {T7### בפרט} של אינטל הם המובילים בביצועים. בשורה התחתונה אם לדוג מתוך המפרט אני מבין כי אתה מחפש מחשב לתוכנות חישוב או שימוש בעריכת תמונות וכדומה {2D}... בקיצור עזוב את החומרה בצד לרגע דבר בצרכים ורצונות.. מה הולך להיות מופעל במחשב, מה היה נחמד אם אפשר יהיה מבלי לפרוץ את התקציב.. מה חובה שיעבוד כמה שיותר טוב ואפילו יהיה שיקול לפריצת התקציב.. ומה ממש לא מעניין אותך ולא יהיה נחוץ במחשב. חשוב מעוד מומלץ לגשת לראות את מסכי המחשב בעין שלך! יש אנשים שיגידו על מסכים מבריקים כי זה החידוש הכי טוב... אז גש למקומות כמו BIG-BOX ואחרים בהם תוכל לקרוא איזה דף אינטרנט לדוגמה.. גם תקבל מושג על הגודל המועדף לך וגם אם מבריק/מט אולי תאורת LED אחורית... {שאני בספק אם יהיה בתצוגה}. עוד דברים שכדאי לקחת בחשבון זה משקל מול גודל מסך.. לדוגמה אם רוב העבודה היא במשרד ו/או בבית ואפשרי לחבר את הנייד לתחנת עגינה ו/או למסך חיצוני גדול אולי ישתלם הנייד הקל יותר שיהיה בעל מסך קטן יותר.. לחילופין אם מרבית העבודה היא בחוץ, ביתי לקוחות וכדומה יתכן ותיהיה עדיפות למסך אפילו גדול עוד יותר 17" לדוגמה אבל אילו כבר נחשבים DTR והמשקל................... אבל אם זה ברכב למי איכפת כמה הוא שוקל... אם זה על הגב או חלילה על הכתף כל היום יתכן וביכלל יהיה עדיפות ל13.3" ומטה.

max441

New member
הצרכים שלי בסיסיים, כלומר

יישומי אופיס, אינטרנט וסרטים, אבל אני מודה שפסיכולוגית אני לא יכול לקנות דגמים שכבר נחשבים יחסית למיושנים, ולכן חשבתי על הדגמים הנ"ל של דל. בכל מקרה, חשוב לי כן מסך של 15.4, בגלל אפשרות הצפייה בסרטים, אך המשקל פחות חשוב, כיוון שזה אמור לשמש בעיקר בבית. הבעיה היא שכל מחשב שאני חושב עליו כמעט, יימצא בו חיסרון: דל 6400 - מסך מבריק (אגב, בחו"ל הבנתי שיש אופציה למסך מט, למה לא בארץ?), לנובו N100 - "ביצועים דלים", "פלסטיק סיני" ועוד, HP - מתחמם, שירות לקוחות גרוע. איך יוצאים מהפלונטר? מישהו פה יכול להמליץ על נייד טוב עד 5,000 שקל שהוא מרוצה ממנו?

jedijedi

New member
הייתי באותו מצב שלך

והחלטתי לאחר בירורים מקיפים ללכת, ככל הנראה, על LATITUDE D839. מדובר בנייד 15.4, מסך מעולה - לא מבריק (גם ראיתי אותו), בנוי בצורה חזקה במיוחד. הבעיה שהוא כבר יעלה לך כ- 6.5K. עיין פה.

bar666xp

New member
5Kש"ח לאינטרנט ואופיס?! תהיה בריא.

אני לא הייתי משקיע יותר מ4Kש"ח~ אם הייתה אומר להשקיע בעמידות כמו דיגמי הTHINKPAD ששמם הולך לפניהם או סדרות הXPS ,LATITUDE של DELL וכדומה הייתי מבין אבל להשקיע בחומרה שלא תתרום לך דבר וחצי דבר בשימושים תהיה בריא. לסיכום אם אתה מדבר על עמידות פיזית חפש בסדרות העיסקיות, אם העמידות לא חשובה מדי אז כלל אין הצדקה ליותר מ4Kש"ח~.

max441

New member
כתבתי **עד** 5K

מעבר לזה, מחירם של הTHINKPAD וה-LATITUDE מתחיל ב-5K במקרה הטוב. ותהיה בריא גם אתה. זה חשוב לפורום.

Jan22

New member
תלוי באיזה קוניפיגורציה אתה לוקח אותם

עבור הדרישות של אופיס/אנטרנט תוכל להסתדר בסדר גמור עם R50E/R51 (פנטיום M וסלרון M) ,והם לא עוברים את ה4K (עם קצת השקעה של זמן תוכל למצוא גם דרומה ל3K). בכל מקרה במידה ואתה מחפש תחליף שולחני אז כבר עדיף להשקיע . אם אתה לוקח X2 או T7xxx ,אז לפחות תשלב את זה עם כרטיס מסך חזק ולא עם בסיסי כגון ATI Radeon X1270 . את החומרה אתה לא תוכל לשדרג ,ולכן עדיף לשים עוד קצת כסף ולקחת כרטיס ייעודי חזק יותר.

bar666xp

New member
יש גם את Lenovo ThinkPad R60e UQ14QIM

עולה 4.3Kש"ח +-... למרות שאפשר מדור קודם יעלו הרבה יותר זול עד כמה שזכור לי. אגב אאל"ט זה הזול ביותר שתמצא מהדור הזה כי אפלו D531 של דל כבר יעלה כ5Kש"ח. וזאת בדיוק הסיבה למה אין הצדקה להוציא יותר מ4Kש"ח~ על מחשב לאינטרנט אופיס ושות... אלה במקרה ואתה מחפש עמידות גבוה וכדומה... אבל אז קח בחשבון את המחיר על העמידות... וגם אז עוד אפשרי עם דגמים כמו Lenovo ThinkPad R60e UQ14QIM לדוגמה... זה כמו שתחפש מחשב לגיימר בפחות מ6.5-7Kש"ח זה מינימלי למשהו סביל/ר ומגיעים עד עשרות אלפים אתה רואה הצדקה להוציא 20Kש"ח אם אחר שיעלה נגיד 10Kש"ח יתנו לך +- אותו הדבר... נגיד שזה שעולה 20Kש"ח יתן לך במשחק 100FPS וזה שעלה 10Kש"ח יתן לך 50FPS זה משנה? לא העין האנודית לא מבחינה בזה היא מתחילה להבחין כשתרד מ35FPS+- וגם אז לא תמיד. במקרה שלך אתה הולך כניראה לרכוש נייד עם מעבד חזק ו/או יותר זיכרון.. זיכרון תמיד טוב שיש אבל בשימושים שהזכרת חשיבות המעבד אפסית.

למעלה