שאלה - לגבי מס שבח

secret77

New member
שאלה - לגבי מס שבח

שלום נניח שיש לי דירה שקיבלתי כי מכרתי שטח לקבלן והוא בנה על זה בנין בן 4 קומות ו - 16 דירות. חלקי היחסי הוא דירה אחת. העסקה בוצעה לפני 4 שנים (הדולר היה 4.21) ונניח ששווי הדירה היה 240000$. כיום, הדירה נמכרת ב - 215000 דולר לפי השער הקיים (4.48). שקלית, אני אמור לקבל היום פחות משווי הדירה לכאורה אז (לכאורה - כי לא ממש שילמתי עליה). האם אני אמור לשלם מס-שבח או שיש כמה פרמטרים שלא לקחתי בחשבון? אל תתייחסו כרגע לעניין שהדירה נמסרה לי לפני 4 שנים (שזה פוטר ממס שבח) אלא בהנחה שאני מוכר מספר נכסים. תודה.

קומבינציה ... ומס שבח ...

בעסקה כמו שאתה מתאר היית אמור לשלם מס כאשר מכרת את השטח לקבלן לפני 4 שנים - האם שילמת בזמנו מס שבח על העסקה? התיאור שלך אינו מלא או שאינו מבוסס על פרטי מקרה אמיתי. נושא מיסוי עסקת קומבינציה הינו מורכב למדי ויש לבחון היטב את מבנה העסקה כדי לדעת איזה מיסוי חל. באופן כללי נראה שיש לקחת בחשבון את שווי הרכישה ליום שבו קנית את הקרקע עליה נבנתה הדירה ולנכות את עלויות הבניה.

שויי הדירה שנתקבלה בעסקת קומבינציה

מורכבת משני פריטים. שווי הסטורי של חלק המגרש שנשאר בבעלותך בצרוף שווי שרותי הבניה שקיבלת מהקבלן. הואיל ולא כל אחד מתמצא בענינים אלה, מומלץ לך לקבל יעוץ מעו"ד המתמצא במיסוי מקרקעין.

למעלה