שאלה לגבי מס שבח

• פותח הנושא mah1
  • פורסם בתאריך

mah1

New member
שאלה לגבי מס שבח

אולי משהו יודע אם חל מס שבח על יורשים . והאם לא עדיף שהמוריש ימכור את הנכס עוד בחייו ויחלק את הכסף ליורשים כמתנה?

redhead225

New member
מוסיף ושואל

נניח שיש ברשותי 2 דירות כאשר בבעלותי 50% מכל אחת מהן. דירה אחת ירשתי והיא היתה פטורה ממס שבח. האם אני רשאי למכור את שתיהן ולא לשלם מס שבח (לנצל את היות הדירה הראשונה שירשתי 50% ממנה פטורה ממס שבח), או שעלי למכור בהפרש של 4 שנים? תודה.

תלוי בנכסים

דירה מזכה שהיא דירה יחידה בבעלות ההורים, פטורה ממס שבח לפי סעיף מיוחד. העברה במתנה של דירות - מצריכה תקופת צינון בין ההעברה למכירה. נכסים מסחריים - משרדים, אולמות, חנויות וכד' חייבות במס בכל מקרה. מכאן שרצוי מאד לפנות לעו"ד שמתמחה במקרקעין ומיסוי מקרקעין ולהתיעץ עימו באופן פרטני.

אם ה"מוריש" ימכור בחייו ...

והנכס חייב במס שבח ... הרי שהוא יצטרך לשלם את המס ואם הנכס פטור אז גם היורשים פטורים במרבית המקרים (לא בכולם). אבל, יתכנו מקרים שאכן עדיף שה"מוריש" ימכור, כמו במקרה שיש לו 2 דירות והוא יכול למכור אחת בפטור. בכל מקרה מומלץ לקבל יעוץ פרטני שיקח בחשבון את כל הפרטים הרלבנטים למקרה הספציפי.

mah1

New member
כשאתה אומר "

במרבית המקרים (לא בכולם). אני מבין שיש מקרים מאוד יחודיים . אשמח אם תוכל לפרט יותר.

פירוט נוסף ...

נתתי תאור של מקר שאכן עדיף שה"מוריש" ימכור - במקרה שיש למוריש 2 דירות והוא יכול למכור אחת בפטור. אם הוא יוריש את 2 הדירות, היורשים לא יוכלו למכור אף אחת מהן בפטור של המוריש. יתכן שישנם עוד מקרים, ללא בדיקה מעמיקה אני לא מתיימר לזכור את כולם. בחוק יש כל כך הרבה כללים וחריגים, כך שכל מקרה צריך להבדק ספציפית כאשר כל המידע פרוש לפני הבודק.

גילי101

New member
שוה עיון

לפני התיקון האחרון ניתן הי להנות מהפטור של המוריש האם בתיקון היה גם התיחסות לכך ? שווה עיון

על איזה עיון אתה מדבר...../images/Emo35.gif

למיטב ידיעתי תיקון 50 לא נגע ולא שינה כלום בעניין זה. על סמך מה אתה טוען שניתן היה להנות מהפטור של המוריש כאשר למוריש היו יותר מדירה אחת? בסע' 49ב(5) לחוק נאמר: המכירה היא של דירת מגורים מזכה שקיבל המוכר בירושה, ובלבד שהתקימו כל אלה : (א) המוכר הוא בן זוגו של המוריש, או צאצא של המוריש, או בן זוגו של צאצא של המוריש; (ב) לפני פטירתו היה המוריש בעלה של דירת מגורים אחת בלבד; (ג) אילו היה המוריש עדיין בחיים ומוכר את דירת המגורים, היה פטור ממס בשל המכירה. ושימו לב שלא מדובר בכל יורש - אלא רק ביורש העונה לתנאי ס"ק (א).

למעלה