שאלה לגבי מס על Fellowships

Mark E Smith

New member
שאלה לגבי מס על Fellowships

קיבלתי הצעה מהfirst choice שלי לפני כמה ימים עם פלוושיפ מאוד נדיב (קרוב ל30k בשנה ל4 שנים, עם חובת TA רק ב2 מתוכן). השאלה - מדובר בtaxable income? אם כן, האם יש דרך לנצל את האמנה בין ישראל לארה"ב כדי לשלם פחות מס?

d a p h n a

New member
בעקרון בארה"ב מלגות הן ברות מיסוי

למעט החלק שלהן שמכסה על הוצאות שכר לימוד וכו'. כלומר, ה-stipend ממוסה.
&nbsp
אם אתה אזרח אמריקאי/בעל גרין קארד, אתה צריך לשלם את המיסים במלואם (אם כי אם אין לך הכנסה נוספת, המיסים על סכום של 30K בשנה לא יהיו בדיוק קטסטרופליים).
אם אתה מגיע על ויזת F1 או J1, דומני שישנן איזשהן הקלות למשך תקופה של כשנתיים בעניין המיסוי, בהתאם לאמנת המס, אלא שאני לא בקיאה בפרטים (כי אני שייכת לקבוצה הקודמת). אולי מישהו אחר יוכל לפרט יותר.

Philip Jr

New member
תשובות

אהלן,
&nbsp
קודם כל מזל טוב, גם על כך שהתקבלת לבחירתך הראשונה, וגם על ההצעה הנדיבה בהחלט!
&nbsp
אכן כפי שדפנה אמרה מדובר ב - taxable income. לגבי "דרך לנצל את האמנה", כשתגיש את המיסים שלך איפשהו בין ינואר-אפריל בהכרח תנצל את האמנה.. שאומרת שהכמה אלפי דולרים הראשונים של ההכנסה שלך פטורים ממס (לא זוכר אם שניהם או רק פדרלי). פרט ללהגיש את הטפסים כמו שצריך אין עוד טריקים לשלם פחות מס. אה כן וכל זה אכן תקף רק אם תהיה על ויזת סטודנט כלשהי, לא אזרח או מחזיק GC.

GeJuFan

New member
3000 דולר ראשונים.

אם אני זוכרת נכון עכשיו. אין לי מושג אם זה שונה בין מחזיקי ויזת f1 למחזיקי ויזת j1 (זה מה שאני מניחה שהבחור יקבל)

GeJuFan

New member
בדיוק סיימתי את הטפסים שלי השבוע.

אני שונאת למלא מיסים.

Mark E Smith

New member
תודה

אני אהיה על F1 (אלא אם כן קיימת סיבה טובה לבקש J שאני לא יודע עליה - אין לי dependents).
&nbsp
ראיתי שבtax bracket הרלוונטי משלמים 922.5 + 15% על כל דולר אחרי ה9225$ הראשונים. זה אומר שעם האמנה יש אני אשלם רק החל מהדולר ה 12,225 (בפועל, אחרי ההחזר בסוף שנת המס) או שהם יבלעו את זה ב9225 הראשונים? אין דרך לשלם את המס בישראל ולנצל את הפטור עד לתקרה של 90K (שקל)?

Philip Jr

New member
אני מתקשה להבין מה כוונתך

אבל אני מציע לשמוע לליידי לינג מטה, ולברר מה יהיה מקור ההכנסה שלך באוניברסיטה. אם אכן תקבל fellowship, ואם אכן הוא יקודד כך, נראה שתוכל לחסוך הרבה. מעבר לזה, אני לא מכיר דרכים לצמצם את תשלום המס.

Lady Ling

New member
למעשה זה תלוי מאוד מה מקור ההכנסה

אם מדובר על אסיסטנטשיפ (=משכורת עבור עבודה כעוזר מחקר או הוראה, גם אם רק באופן חלקי), התשובות למעלה נכונות. אבל אם מדובר במלגה (fellowship, scholarship) *שמקודדת כך* הרי שבהתאם לאמנה בין ישראל לארה״ב, המלגה פטורה לחלוטין ממיסים, ללא תקרה. מנסיוני, השאלה מה מקור הכסף נפרדת מהשאלה אם אמרו לך שאתה על פלושיפ או אסיסטנטשיפ, מדובר בעניין טכני לחלוטין שקשור למקור הכסף שייכנס לך לבנק. יש קודים של מימון שיהיה פטור לחלוטין ממס, ויש אחרים שיהיו פטורים רק עד $3000. כך או כך, המשכורת עצמה לא תשתנה, רק המיסים בסוף השנה. אני אישית דאגתי כל שנה מחדש להיות על הקוד הנכון, מה שלא היה פשוט (כי למחלקה שלי היה יחסית מעט כסף עם הקוד הזה והרבה כסף עם קידוד שבסוף כן יהיה חייב במס) אבל היה *מאוד* משתלם. ואגב, זה דבר שיקרה אוטומטית כשתגיש את המיסים שלך ותגיד שאתה רוצה להשתמש באמנה. ולפני שיתחילו הספקות, בשנה שעברה גם עברתי אודיט ויצאתי ממנו עם אישור שאכן השתמשתי באמנה באופן חוקי וכשר.
&nbsp
בגיגול מהיר מצאתי למשל את המידע באתר של מישיגן טק: http://www.mtu.edu/fso/financial/tax/nonresidents/scholarships/

למעלה