שאלה לגבי "מסגרת"

jenni4

New member
שאלה לגבי "מסגרת"

אני מקווה שאני במקום הנכון. השאלה היא כזאת, לפני כ 10 שנים, לאחר שיווק מאד אגרסיבי שכלל משלוח פקידות בנק למשרדי, התחלתי לעבוד עם בנק מסויים. הובטחה לי מסגרת מסויימת ללא שום תנאי, וטיפול אישי של כל הפעולות אצל אותה פקידה. באופן כללי, היו איתי די בסדר ולכן עבדתי איתם שנים. עם הזמן, בגלל כל מיני סיבות ההכנסות שלי הצטמצמו והתקרבו מאד ל0. התקשרו אליי כמה פעמים להגיד לי לכסות את המינוס ועשיתי את זה כל פעם, בפחות משבוע ימים. הבחורה מהבנק שהיא מנהלת מחלקה, דיברה איתי בטלפון באנטיפטיות, כנראה כמו בשיר של אתי אנקרי, ואמרה שהיא מבינה שבעצם החשבון לא פעיל. הסתכלתי בחשבון באינטרנט וגיליתי לתדהמתי, שמסגרת האשראי שלי היא 0. שאלתי את מנהלת המחלקה, מה קרה ולמה אין לי מסגרת, ומתי זה נעשה והאם הודיעו לי. היא אמרה שהיא לא יודעת מתי זה נעשה וכנראה שתקופת המסגרת נגמרה ואם אני רוצה אני יכול לבוא אליה לדבר. היא גם טענה ששלחו לי על כך מכתב (שמעולם לא קיבלתי). רציתי לשאול אם התנהגות הבנק בביטול המסגרת היא חוקית. אני רוצה לציין שמעולם לא ביקשו ממני שום בטחונות ונתנו לי בזמנו תנאים טובים בזכות המקצוע שלי, שכנראה פעם נחשב והיום לא.

תשובה

ג'ני שלום, המפקח על הבנקים החמיר בתקופה האחרונה את ההוראות לגבי ה"אוברדפט" והלקוחות כבר מרגישים את ההשפעה. מסגרת אשראי אינה "לנצח" אלא היא לתקופה מוגדרת מראש ויש לחדשה בעת סיומה. במקרה שלך אני ממליץ לך לעשות מאמץ ולא להיזקק ל"מסגרת" וכך תהיה לך שליטיה טובה יותר על הוצאותיך ובמיוחד לאור מצבך התעסוקתי. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

למעלה