שאלה לגבי מנהג

galila65

New member
שאלה לגבי מנהג

היהודים מבקרים בכותל המערבי ובקברי צדיקים ונוהגים להטמין פתקים עם בקשות שונות האם נהוג גם אצל הנוצרים והיכן בארץ באם יש חומר כתוב בעניין אשמח תודה

לא. אלוהים, יודע כול, מקשיב לכל מחשבה

בראשנו, בלבנו, ולכן אין אנו צריכים להטמין פתקים עם משאלות בכל מקום אשר יהיה. כל טוב

lion 7

New member
זה מנהג שהיה בטרם ביאת הנצרות

אבל יש ביקור המתים ביום החמשי במועד מסוים שנקרא חמישי הסודות خميس الاسرار , שרווחת אצל הכנסיות המסורתיות כאות -לפני יום השישי ביום הצליבה לפני ימיים מהפסחא- לביקור המרימיות (מרים אם ישוע ושאר המרימות לקבר הריק), אבל זה רק בשביל לזכור את המת שאבד אין כזה סימוכין לביקור בשביל לקבל ברכה או טמינת איזה פתק , עד עכשיו לא נתקלתי בדבר כזה .. אה וגם מבקרים את המת שנפטר אחרי החג הראשון (חג המולד או חג הפסחא) ושמים זר פרחים ומדליקים נר , מוקדם בבקר ביום החג, ונושאים תפילה בכל זאת זה לא מה שאת רוצה, אבל רציתי להעשיר את הידע במנהגינו כאן בארץ

salt of earth

New member
תיקון קל- סבת אל אמוואת

לא מבקרים את המתים ב خميس الاسرار
بخميس الاسرار יש שני אירועים חשובים בכנסיות המזרחיות- יש את قراءة الاناجيل שזה הקראת 12 קטעים מהאינג'יליונים שמספרים את דרך הייסורים תפילה מדהימה אמנם די ארוכה (3 שעות אם לא יותר) בעוד שאצל הלטינים והמרונים יש את غسل الارجل שבו הבישוף רוחץ את רגליהם של 12 נציגים מהעם כאות לצניעות שאפיין את ישוע כאשר רחץ את רגלי תלמידיו. אחרי שתי המיסות האלה, בנצרת בני העדות הקתוליות מבקרים בכנסיות ויש تأمل بالقربان الاقدس

lion 7

New member
זהו נכון

התבלבלתי עם עוד יום שהיה לא מזמן שבוא מבקרים את המתים (כנראה בגלל שאני כבר הפסקתי אישית לבקר מזמן אז כנראה שכחתי ) סליחה ותודה על התיקון

salt of earth

New member
לא נהוג להטמין פתקים עם בקשות שונות

ישנו נוהג להדליק נרות או לעשות נדרים בביקור בכנסייה, אך לא הטמנת פתקים.

galila65

New member
אני אסביר את עצמי-אשמח לעזרתכם

יש לי חברים נוצרים בארצות הברית מאוד רוצים להגיע לארץ הקודש ולבקר באתרים קדושים בארץ. לאחרונה התגלתה מחלה קשה מאוד מאוד אצל האישה ואין סיכוי שהם יגיעו. האישה נבנסה לדיכון כועסת על עצמה שלא נסעו לפני שנה כשהתחילו לתכנן את העניין וכפי הנראה לא תגיע לעולם. אני רוצה לשמח אותם. אני כיהודיה שלא מכירה מנהגים נוצרים חשבתי לנסוע למקומות הקדושים בירושלים נצרת או בכל מקום אחרולהטמין פתקים שהם יכתבו לבריאות וכ'ו. אני מבינה כעת ובזכותכם שזה לא רעיון טוב. הם נוצרים מאמינים אני נמצאת בארץ הקודש ומאוד רוצה לתת להם תקווה, לשמח אותם האם יש משהו שאני יכולה לעשות?

מחווה מאוד יפה מצידך! תבורכי ../images/Emo140.gif

את יכולה להדליק למענם נרות ולהתפלל. יש מקומות שאנשים כותבים פתקים ומשאירם ליד אייקונות. למשל בכניסיית הקבר, יש את "אלעדרא אלעג'אביה" - "בתולת הפלאים" (תסלחו לי על התרגום...), פסל של מאריה הקדושה, שהרבה אנשים כותבים פתקים ומשאירם שם, זה לא עניין של מסורת דתית, זה פשוט אמונה של אנשים.. אני אישית לא מאמינה כי צריך לכתוב פתק בשבל להביע משאלות.... ובכל אופן, הדלקת נרות באתרים קדושים (ובכל כניסייה שהיא...) יחד עם תפילה בלב, תספיק

salt of earth

New member
אהבתי ומסכימה ../images/Emo45.gif

גליל65 היקרה, אם את רוצה שהיום כאשר אהיה בכנסיית הבשורה אשא תפילה ואדליק נרות למען החברה שלך, אני מוכנה לעשות זאת בשמחה

galila65

New member
רגשתם אותי ושאלה

ראשית תודה על התגובות ובעיקר למי שהציעה להתפלל למען החברה שלי. לצערי ראיתי את ההודעה צאוחר מדי- בערב ובוודאי חזרת כבר מהתפילה. אני מעדיפה להתייעץ אתכם ולא עם החברה. מאחר ואינני מבינה והיא נמצאת במצב נפשי לא נעים בלשון המעטה אין לי עניין לבלבל לה את המח בקושיות ואולי רעיונות שאינן מתאימים. למעשה אני מתפללת עבורה גם בביתי בכל פעם שאני נזכרת וכמובן תפילה זה עניין של אמונה והרגשה פנימית השאלה החשובה היא אם אני נוסעת לכנסית הבשורה או כנסיית הקבר מדליקה נר ומתפללת האם עבורה כאדם מאמין יש משמעות למקום בו נישאת התפילה הרי מן הסתם בכנסיה המקומית בעירם בארצות הברית רבים מתפללים למענה תודה על הסבלנות..

ערב טוב גלילה, אין על מה ../images/Emo8.gif

באשר למקום התפילה, תשובתי שכל הדברים האלה, איפה להתפלל, איך להתפלל... כל אלה דברים חומריים שאין להם משמעות, לא בנצרות ולא עבור אדם מאמין מכל זרם אשר יהיה (לפחות, זה מה שאמור להיות...). העיקר היא האמונה, האמונה שלך . האמונה שלך שאדונני החזק מכל מקשיב לך ויכול לרפא כל מחלה, כל פצע, כל נפש. אני מקווה שעניתי לשאלתך, שוב לדעתי זו מחווה מבורכת מה שאת עושה, רק חשוב שתביני כי לא משנה עבור מי את מתפללת ומהי רמת אמונתו, מה שחשוב זה האמונה שלך. את מוזמנת להגיע לנצרת, לכניסיית הבשורה או לכל כניסייה אחרת, אהלא וסהלא

salt of earth

New member
בעיקרון את צודקת

התפילה היא אותה תפילה כל עוד היא נעשית באמונה. לא חושבת שיש משמעות מיוחדת למקום התפילה עבור אלוהים, אבל לפעמים עבור האדם זה יכול לעזור. כלומר אם תגידי לחברה שלך כי אנשים התפללו עבורה בכנסייה הבשורה או במקום קדוש אחר אז זה אולי ירומם את רוחה במיוחד אם מדובר במישהי שרצתה מאוד לבקר בארץ הקודש ולא יכלה בגלל מחלתה וגם בגלל שמהנסיון שלי עם צליינים הם נרגשים לקבל איזה סמבול או מתנה קטנה מארץ הקודש, או להיפגש עם אנשים מארץ הקודש. אבל מבחינת התפילה עצמה זה לא משנה

למיטב ידיעתי, הטמנת פתקים נהוגה רק בכותל

נוהג הטמנת פתקים הוא ייחודי רק ל"כותל המערבי". ב"קברי צדיקים" ובמקומות קדושים אחרים נוהגים להתפלל ולהדליק נרות. לא יודע בדיוק את המקור לנוהג הטמנת הפתקים בכותל, אני משער שמקורו בתקופה בה בנו בתים צמודים ל"כותל המערבי", וה"כותל" עצמו היה קיר של סימטה מאד צרה שלא יכלו לעמוד ולהתפלל כי היא גם שימשה כמעבר להולכי רגל. אז אנשים התפללו בחפזון כדי לפנות מקום. אני משער, שהאנשים שידעו שלא יספיקו להעלות תחינותיהם בפני בורא עולם, הכינו מראש פתקים וכאשר הגיעו למקום, הטמינו את הפתקים בין חריצי אבני הכותל. האגדה מספרת שהמשורר רבי יהודה הלוי (במאה ה-11) נרמס ע"י מוסלמי רוכב על סוס שעבר בסימטה כאשר רבי יהודה הלוי התפלל ליד הכותל, על פי האגדה, הרוכב לא האט את סוסו ותוך כדי רכיבה פגע ברבי יהודה הלוי והרגו.

למעלה