שאלה לגבי מחקרים

• פותח הנושא Yev
  • פורסם בתאריך

Yev

New member
שאלה לגבי מחקרים

כפי שקראתי בכל מיני מחקרים לגבי ADHD, שבבדיקות CT MRI, רואים אזורים מסויימים במח, שכמות הדם לחלק מהאזורים קטנה ואילו במקומות אחרים גדולה יותר. וגם בבדיקות EEG יש סטיות קלות. אז השאלה היא אם כחלק מהאבחון במקרים מיוחדים לפעמים עושים בדיקות אלה? ובכלל האם עושים בארץ את הבדיקות האלה, כשזה קשור ל ADHD?

דליה.ד

New member
לפי דעתי לא מבצעים את הבדיקות האלה

בארץ, בוודאי שלא באופן שגרתי. עד כמה שידוע לי זה נעשה רק לצרכי מחקר. מכיון שמצדובר בהפרעה התנהגותית משתמשים בעיקר בדרכי אבחון כגון שאלונים ודיווחים ולפעמים גם מבחן ממוחשב.

arena

New member
דניאל ג.אמן

בארה"ב יש פסיכאטר ששמו דניאל ג. אמן שעושה סריקות של המח באופן חדשני כבר כמה שנים וטוען שבידיו הוכחות לאבחון 6 סוגי ADHD. יש ספר מדהים שהוא הוציא " ריפוי ADD" וכמו כן יש לו אתר באינטרנט.

אלי ו.

New member
הוא היה לא מזמן בארץ

הספר באמת מעולה, אבל התאוריה שלו מאוד שנויה במחלוקת בין נוירולוגים. ידידה שלי שהיתה בכנס, אמרה שכל הנוירולוגים נורא התעצבנו ממנו. דבר שבעיניה, היה סימן מובהק שיש משהו במה שהוא אומר
דרך אגב, למרות ששיטות האבחון שלו מאוד לא סטנדרטיות, שיטות הטיפול אינן שונות בהרבה ממה שמקובל. (ריטאלין תרופות מרגיעות וכד´ בהתאם ל"טיפוס" הבעיה)

אצל הרופא שלי עושים בדיקה דומה

לEEG עבור הצרבלום. לא עבור המוח הגדול. חוץ מזה עושים גם בדיקות רבות אחרות.

זהבה נ

New member
שלום לך, יש בדיקת הדמיה שנקראת

"ספקט" של המוח, זה סוג של צילום ממוחשב עם אקטיבציה. לא נהוג לערוך אותו בארץ לאבחנת הפרעות קשב, אבל בארה"ב במרפאות מסוימות כן עורכים אותו ובבסיס הוא מיועד להתאמת טיפול תרופתי ומינונים. יש מכשיר כזה בבית חולים שניידר או בילינסון(לא בטוחה באיזה מהם) ולא משתמשים איתו לצורך הנושא בארץ, מה גם שזה מצריך סוג של פרופסיה שלא כל כך נפוצה בישראל, להיות גם מומחה ברדיולוגיה וגם מומחה בפסיכיאטריה בעת ובעונה אחת זה סוג של פרופסיה שלא קיים להערכתי בישראל. מכירה איש מקצוע כזה בארה"ב אצלו ערכנו לבן שלנו את הצילום הזה לפני כשלוש שנים, בו התגלו כמה מוקדים המצביעים על קושי ועל עוד כמה דברים נוספים שקשורים לבעיה אחרת ממנה סובל הבן שלנו. לא בטוחה שזה שווה את המאמץ של הנסיעה לארה"ב וןכל ההוצאות הנלוות כ 20 אלף דולר!!! . אני עשיתי זאת וכעת אני לא יותר חכמה מאשר הייתי קודם. אז אני מציעה לך שחבל על ההוצאה. להתראות.

למעלה