שאלה לגבי מחיר

hachling

New member
שאלה לגבי מחיר

קיבלתי הצעה של קבלן שלד עבור בית של 325 מ"ר קבלני. בערך 280 אדריכלי. שתי קומות ומרתף כאשר הקומה העליונה בגובה כפול. גג רעפים. ההצעה היא עבור שלד ופיתוח חיצוני של כל משטחי הבטון וכן של כל החומות המקיפות את המגרש כאשר כל החומות הן יציקת בטון ללא בלוקים. כל הקירות החיצוניים הם מבלוק פומיס. ההצעה גם כוללת פינוי כל האדמה מהאתר ופינוי פסולת וכן ניהול עבודה מול חשמלאי, איש איטום ואינסטלציה. סכום ההצעה: 470000. כמו כן, ישנה בעית גישה למגרש לצורך בניית השלד. אני יודע שכל מקרה לגופו, אבל רציתי לדעת עדיין אם יש למישהו מושג אם ההצעה סבירה? תודה מראש

גוליגל

New member
זה משמעותית יותר זול ממה שלנו הציעו...

אבל - אצלנו זה היה לפני כמה חודשים (למשל, ההצעה שלנו היא מימי מחירי השיא של הברזל), השלד שלנו כולל המון תבניות ויציקות, ואני לא בטוחה שאנחנו בונים באותו אזור. השטח האדריכלי שלנו טיפה גדול משלכם (300 מ"ר בערך), לא בטוחה שזה משמעותי. קחו עוד הצעות ותבחרו את המנצחת מכל האספקטים

hachling

New member
מה הכוונה הרבה יציקות ותבניות?

ובאיזה איזור את בונה?

גוליגל

New member
יש הרבה אלמנטים יצוקים כמו עמודים

העמודים דקורטיביים וגדולים (כמובן שיש להם גם תפקיד קונסטרוקטיבי אם הם כבר שם, אבל היה אפשר לעשות הרבה פחות אם רק הקונסטרוקציה היתה לנגד עינינו). צריך לבנות בשבילם תבניות ובתוכן ברזל. זה מייקר. אני בונה באזור המרכז.

עם מע"מ או בלי?...

בלי מע"מ זה מחיר ככה ככה, היום אפשר כבר גם בפחות. אני כותבת על סמך מה שאני שילמתי שזה סידרי גודל דומים באיזור המרכז, אבל אצלי הגישה למגרש היא חופשית ואפילו את האדמה לא היה צורך לפנות אלא להוציא אותה למגרש הסמוך. אם זה ללא מע"מ אז שילמתי הרבה פחות ממך אבל לא פומיס, ללא משטחי בטון בחוץ (אני עושה אבן משתלבת) וכן כולל את כל היתר, גם 3 חומות ארוכות ושוב, עם גישה מאוד נוחה. היו לי גם הצעות יקרות בהרבה יותר משלך אבל אז הברזל גם היה בשיא וכולם היו באופוריה. לדעתי - תמשיך לחפש מחיר טוב יותר או שתחכה קצת. הרבה מקפיאים עכשיו תוכניות ועוד כמה חודשים בודדים כבר תחוש בהבדל בהצעות.

hachling

New member
שלחתי מסר

כמו כן, זו ההצעה הזולה ביותר שקיבלתי (אבל נבדקה מבחינת טיב עבודה ואמינות הקבלן).

hachling

New member
לגבי השוני בינינו

המחיר אינו כולל מע"מ. הבנתי שבנייה בבלוק רגיל ולא פומיס תוזיל לי בכ-12000 ש"ח. אם אוריד את משטחי הבטון בחוץ אוזיל בעוד כ-15000 ש"ח. ההנחה היא כ-1300 ש"ח לקוב בטון כולל עבודה וברזל בפיתוח חיצוני.

noray50

New member
אלוהים ישמור ,איזה מפלצות אתם בונים 300 מ"ר,

ההיא למטה 325 מ"ר עם ישראל השתגע?אתם מודעים להוצאות האדירות של חשמל,ארנונה ועוד למבנים כאלה עד סוף חייכם (עד 120 )? ההשתעבדות לדבר כזה היא נוראית. (אם אתם מהאלפיון העליון ויש עודף כסף = חוזר בי מהודעה זו) חג חנוכה שמח noray50

אם זה בנוי נכון - זו לא מפלצת. שים לב:

אנחנו בונים מרתף של קרוב ל - 100 מ"ר שבקושי יספיק לעבודה שלנו (כרגע אנחנו מתפרסים עם העבודה והמחסנים על פני חמישה חדרים וכבר פלשנו גם לסלון). בקומת הקרקע שהיא 125 מ"ר נכנסו סלון, מטבח ופינת אוכל וגם יחידה של שני חדרים עם חדר רחצה. בקומה העליונה 76 מ"ר - חדר שינה מרכזי ועוד חדר שינה קטן ועוד מקלחת. עכשיו: המטרה של הבית שלנו היא לשמש במהלך תקופות החיים בצורות שונות בהתאם לצרכים. כרגע אנחנו צריכים את כולו. בשלב ראשון אוכל אם ארצה להשכיר את היחידה שבקומת הקרקע. ביום מן הימים נוכל להשכיר את המרתף (כמו חצי מהשכונה שלנו) והשיא הוא שתמיד נוכל להשלים את הקומה העליונה בה נשארו לנו 46 מ"ר שלא ניצלנו באחוזי הבניה אבל היטל ההשבחה שולם, ואז תהיה לנו דירה שלמה להשכרה ואנחנו נוכל להשאר עם קומת הקרקע שמהווה דירה נחמדה לכל הדיעות. אז נכון שזה יהפוך לבית משותף, אבל עדיין, אם ממש נזדקק לכסף לא נצטרך לנטוש או למכור את הבית.

Z ליאור

New member
כן יש התיחסות ...

אל תתעצל קח את סט תוכניות העבודה (אדרכליות והנדסיות ) והפץ אותם בין קבלנים טובים. מה שאתה מבקש כאן בפורום אינו רציני . אל תתחיל כך את הבניה ,ובטח לא עם השלד שהיא ההוצאה היחסית הגדולה ביותר בבית .

hachling

New member
המחיר הוא הנמוך שקיבלתי בין 7 הצעות

למה אתה מניח שלא ביצעתי סקר שוק?

Z ליאור

New member
אני מניח כך...

כי מוזר הדבר שאתה מבקש את אישור, חיזוק ,חברי הפורום לגבי סבירות המחיר ,וברשותך יש 7 הצעות מחיר מ-7 קבלנים שונים התשובה נמצאת אצלך לא ?

hachling

New member
ללא ספק יש בידי מספר הצעות. אבל

לאור העובדה שאני עדיין לא לחלוטין מרוצה מהמחיר (יכול להיות שאני פה לא ריאלי). אני רוצה לוודא מול אנשים נוספים ע"מ לקבל ממישהו ללא אינטרס את חוות הדעת שלו לאור ההתנסות האישית שלו. חשבתי שלצורך זה גם ניתן להשתמש בפורום. כתבו פה גם אנשים שקיבלו הצעות זולות יותר. אני רוצה לבדוק מה כוללת ההצעה כדי לראות איפה אני עומד. אם שיחק לי מזל רע וקיבלתי 7 הצעות יקרות? עדיין זה לא אומר שאני לא יכול להמשיך ולבדוק.

חחחחח בדיוק מה שחשבתי, בונים מפלצות אבל

כל אחד והרצונות והיכולות שלהם. העיקר שיהיה להם טוב, ושהכל ילך חלק ושיוכלו להנות

KajaGugu

New member
איפה אתה גר?

אני בונה דו משפחתי בשרון על מגרש של 330 , אני מתכנן למכור או להשכיר אותו ביום מין הימים. בלי קשר לרצונות שלי, מבדיקות שעשיתי זה מה שאנשים מחפשים להשכיר או לקנות באזור שלי, שתי קומות פלוס מרתף, סה"כ בערך 280 מטר. במקומות כמו תל מונד או אבן יהודה זה ניראה כמו הסטנדרט של בתים חדשים. ממש לא משהו יוצא דופן או ראוותני.

תיראה סבירות זה יחסי

השאלה היא מה באמת כוללת ההצעה ואיזה הפתעות יכניסו לכם בנוסף. כמה פיתוח יש לכם, הכוונה כמה קוב בטון, כמה קלונסאות תכנן לכם המהנדס וכו' במידה וזה כולל את כל עבודות הפיתוח את הקלונסאות ואת המילוי, אז אני חייבת לומר שהיא יחסית לא נוראית אבל גם לא זולה מדי. ההצעות שאנחנו קיבלנו (375 מטר קבלני) נעו בין 800 ל- 1100 ש"ח למטר קבלני ולא כללו את הקלונסאות (הקידוח) וחלקם גם לא כללו את הפיתוח. ההצעה שלכם עומדת על 1446 למטר קבלני וזה ברף הגבוה מעט ביחס למה ששמעתי היום. איפה אתם בונים אולי אוכל לעזור לכם (אני לא קבלנית אלא להפנות אליכם את הקבלנים שנתנו לי הצעות)

hachling

New member
אני בונה במרכז

ההצעה כוללת הכל - קלונסאות, קידוחים, חומות היקפיות מיציקת בטון (לא בלוקים), משטחים חיצוניים כ-50מ"ר, מרתף גדול ( כ-100 מ"ר) שלוש חצרות אנגליות גדולות, קומה עליונה בגובה כפול, פינוי פסולת מהאתר וכן פינוי אדמה. הקבלן אמין מאוד ואני מניח שאלא אם כן אנחנו נוסיף משהו, לא מצפות לנו הפתעות נוספות.

עדילי11

New member
אם יורשה לי להעיר

שגם שלוות הנפש שבחתימה מול קבלן אמין מאוד (ואני מניחה שיש סיבה שאתה אומר את זה) שווה כסף

hachling

New member
הוא מכר של אבא של אשתי כבר מספר שנים

אנחנו גם יכולים לוותר על פיקוח בתקופת בניית השלד אם אנחנו לוקחים אותו.

למעלה