שאלה לגבי מזונות

מעורפלל

New member
שאלה לגבי מזונות

אני מרוויח 7-8 נטו בחודש. יש לי שני ילדים בני ארבע ושש. כמה בערך אני אמור/ צריך לשלם להם? אם הם יגורו אצלי חלק מהשבוע - משמורת משותפת, האם זה אמור להפחית את הסכום? בתודה מראש.

מזונות במשמורת משותפת:

גם במקרה של משמורת משותפת אתה כאב תשלם מזונות. בדרך כלל סכום המזונות יהיה נמוך בכ- 25% מהסכום הרגיל אותו היית משלם במצב שבו המשמורת הייתה אצל האם. אם אתם מגיעים להבנות בינכם ואשתך תתחשב במצב, הרי שהיא יכולה לוותר על תשלום מזונות במשמורת משותפת או להסכים לסכום נמוך במיוחד. כמובן שיש להבחין בין הסדרי ראיה נרחבים למשמורת משותפת על מנת שהתשובה שנתתי לך תהיה מדוייקת. בכל מקרה אני ממליצה לך לנסות ולהגיע יחד עם אשתך לסכום הוגן אם בכלל, במצב של משמורת משותפת.

מעורפלל

New member
תודה על התשובה המפורטת

אין לי מושג כמה זה הוגן. אני היא מרוויחה בסביבות 4-5 אלף ש"ח נטו. כמה מקובל/ ראוי? אם אני מוותר לה על חלק ניכר מהרכוש (תכולת דירה ואוטו) - האם אני יכול לבקש להתקזז עם זה? מה נהוג? (סליחה אם אלה נשמעות כמו שאלות של טירון, באמת שאין לי מושג).

קשה לתת לך

תשובה לעניין גובה החיוב, יש דברים שצריך לדעת לפני מתן מענה. בכל אופן אני ממליצה לפנות לעו"ד על מנת לראות את האופציות לאופן חלוקת הזכויות והחובות שצברתם יחד כמו גם את גובה המזונות בהתאם להסכמות על המשמורת ובכלל.

יערית

New member
נקלעת את לא אדומה יותר?

או שאני רואה היום הכל שחור ולבן?

מנצל"ש

אם הילדים ישנים אצלי לילה בכל שבוע ושתי לילות בסוף כל שבוע שני וגם חלוקת החגים היא בערך חצי חצי, האם זה אמור להשפיע על גובה המזונות? (לפי חישוב שעשיתי מדובר בכשליש מהזמן שהם לא נמצאים במסגרות חינוך).

זה נקבע על דעתנו

לא התייעצנו בעו"ד אלא במגשר לצערי. נקבעה משמורת לאם ומזונות רגילים (ואף גבוהים לטעמי). לא נתנו את הדעת לעובדת הביקורים התכופים ואכן זה נגרר להוצאות לא קטנות על מנת לקיים את הביקורים הנ"ל.

אין לי ידיעה

לעניין הסכום שאתה משלם ואיך הגעתם לסכום הזה יש לבחון את החוזה ונסיבות החתימה כמו גם את הסכומים על מנת לדעת מה האפשרויות שעומדות בפניך.

למעלה