שאלה לגבי מושבים

Dark Storm

New member
שאלה לגבי מושבים

שלום לכולם, אני רוכב על אופני הרים בשטח עירוני (מהבית לעבודה) ורציתי להחליף את המושב באחד אחר (יש לי כרגע את המושב שהגיע עם זוג האופניים שמאוד לא נוח ומכאיב). ראיתי בזאפ 2 דגמים שעומדים בתקציב שלי (עד 200 שקל) - איזה לדעתכם יותר טוב? או אולי יש אפשרות נוספת? דגם 1: http://www.pedalim.com/Product.asp?Pid=925139&Cat2Cat1ID=16&Cat2ID=76&aff=Zap&lang=HE דגם 2: http://www.pedalim.com/Product.asp?Pid=65456221&Cat2Cat1ID=16&Cat2ID=76&aff=Zap&lang=HE האם המושבים האלו מתאימים לכל סוגי האופניים או שצריך לברר את זה קודם עם החנות? תודה מראש, גיל.
 

roirosenthal2

New member
נוחות..

לרוב לרוכבים מתחילים כל מושב כלשהו יכאב ב5-10 רכיבות הראשונות בלי קשר לכמה הוא מרופד, פשוט האיזור רגיש מאוד והוא צריך להתחשל קצת(ועד אז כואב) מושב רחב מאוד עשוי ליצור שפשפות ולכן אני הייתי ממליץ נגד הSERFAS אני מאמין שהאוכף של SDG ישרת אותך טוב יותר בהרבה עקרונית אוכף צריך להתאים לרוחב עצמות האגן - לבדוק מה המרחק בין העצמות שיושבים עליהן כשיושבים על התחת ולפי זה למצוא את רוחב האוכף הנכון.
 

Dark Storm

New member
הבנתי

תודה על העזרה, האם האוכף של SDG נחשב למומלץ או אולי אתה מכיר משהו אחר מומלץ במחיר הזה?
 

nachmany10

New member
אני מניח שאתה רוכב בלי מכנסי רכיבה.

אני הייתי ממליץ לך לחפש חבר שיש לו את המושב PureV של WTB. אני רוכב רכיבות ארוכות וטכניות ללא מכנסי רכיבה, ולא סובל משום סוג של כאבים. שווה נסיון. (לא יודע מה המחיר שלו כי הוא הגיע עם האופניים שלי, אבל אני מניח שלא יקר מדי, כאחד שרוכב על אופני כניסה.)
 

danGlus

New member
ל WTB יש אפשרות ל test -ride

WTB (גם בארץ) מאפשרים נסיעת מבחן לאוכפים - בגדול, אתה משלם פיקדון ומקבל איזה אוכף שאתה רוצה לנסיון. לגבי אוכפי SDG (מפדאלים) - הקלסיקה שלהם הוא אוכף ה bel-air שנחשב נוח מאוד. לי יש WTB SILVERADO באופני כביש ו SDG bel-air באופני שטח.
 

AL CO

New member
אוכף "בריא"

אצל רבים מהרוכבים אין מודעות לנושא הזה. בגדול אוכף מרופד מאוד בדר"כ לא בריא מאחר והוא גורם ללחץ על הרקמה הרכה שבין הבליטות של האגן (איפה שנמצאים כלי הדם). אישית אני מאוד אוהב את האוכפים של WTB- יש להם את מה שהם קוראים love tonal שמונע את הלחץ על האזור הנ"ל, ומביא לישיבה על האזורים הנכונים- קרי, הבליטות של האגן. יש להם אוכפים פחות מרופדים כמו devo ויותר כמו הפיור V. ניסיתי למעלה מ-6 אוכפים עד שגילית את WTB, ומאז אני איתם. הסתייגות- לכל אחד יש את האופניים שמתאימים לו, את האוכף שמתאים לו וכו'- הכי טוב אם תוכל לקחת מחברים ולהתנסות על אוכפים שונים, אבל בכל מקרה הייתי נמנע מאוכפים מרופדים מאוד וללא חריץ.
 

ronenal10

New member
מושב והתאמה אישית

זה שלחבר המושב מתאים והוא נהנה ממנו. לא יבטיח שזה יהיה המצב איתך. מושב הוא הרכיב בעל השונות הגדולה ביותר בהקשר של התאמה לרוכב. אין שני רוכבים זהים וההתאמה של המושב חשובה. רק שזה לא הפרמטר היחיד לנוחות.למיקום שלך על המושב יש השפעה גדולה. כאשר אתה לא יושב במקום הנכון מבחינת המתכנן של המושב אתה תרגיש זאת. מושב הוא פריט אינדיבידואלי המחייב התאמה אישית.
 
למעלה