שאלה לגבי מוצצים

לי רון 26

New member
שאלה לגבי מוצצים

היי לכולם, זוג התאומים שלי נולדו בשבוע 35 , היום כבר הם בני שלושה וחצי חודשים לא חובבים מוצצים ... מה לא ניסינו - את כל סוגי המוצצים. לאחר ניסיונות מרובים הם מוכנים לקחת רק כשהם רגועים ורק אחרי אוכל... כשלא מתחשק להם הם עושים עם הפה כאילו בא להם להקיא או מתחילים לבכות.... לא יודעת מה לעשות ? כשהם בוכים או לא רגועים המוצץ רק מרגיז אותם יותר. כגננת אני יודעת שמוצץ זה דבר מרגיע והפחד הגדול שלי שהם לא יתרגלו ובעקבות זה יהיו ילדים עצבניים (כי לא יהיה אובייקט שירגיע אותם) יש לכם אולי טיפים איך בכל זאת להרגיל אותם ל"התאהב" במוצץ? אשמח לקרוא תגובות שיעזרו לנו ...

ברוכים הבאים../images/Emo140.gif

ישנם תינוקות שלא אוהבים מוצצים- גם בני הגדול לא אהב מוצץ. והוא לא גדל עצבני או משהו כזה. אולי יש דברים אחרים שירגיעו אותם. יש תינוקות שאוהבים חיתול בד , בקבוק וכדומה..

אפשר לגדל ילד רגוע גם בלי מוצץ

הרבה פעמים הילד ימצא דרכים אחרות להרגע בהן. לפגים יש "גג-רפלקס",זה שמעורר את רפלקס ההקראה כשבודקים את הגרון עם מקל,רק שאצל הפגים המיקום שלו קרוב יותר בחך ולכן יש פגים שלא מסתדרים עם מוצץ. וכמובן-ברוכה הבאה

ירדני35

New member
שני ילדיי גדלו ללא מוצצים ואינם ילדים עצבנים

הגדול, בן עשר כיום, אומנם היה קשה מעט יותר להרגיע אותו כשבכה ולא היה את "פקק הפלא", אבל למדנו שנינו יחד מה עוזר לו. הקטנה, בת שנתיים וחודשיים, נרגעת בשניות. במבט לאחור, חסכנו את הליך הגמילה ובעיקר הרווחנו את היכולת שלהם להתמודד מבלי עזרים חיצוניים.

יש לי שלושה ילדים

הבכורה לא הסכימה בשום פנים ואופן למוצץ, וגם אני ניסיתי המון, עם מוצצים מסוגים שונים, כי אמרו לי את מה שאמרו לך כגננת. התאומים (שנולדו, אגב, בשבוע 25+3), מצצו מוצצים במשך תקופה קצרה מאוד והפסיקו מיוזמתם. אצלם כבר לא התעקשתי לנסות, כי למדתי מהגדולה שאפשר לגדול נהדר גם בלי מוצץ. כל שלושת ילדי הם ילדים שלווים, מאושרים ולא עצבניים. התאומים, שפגותם הקיצונית הכניסה אותם לקבוצת סיכון להיות בעלי בעיות ויסות רציניות, לדברי רופאת ההתפתחות שלנו, הפתיעו אותה מאוד לטובה בוויסות הטוב שלהם. הגדולה (כמעט בת 10) שממש לא הסכימה להכניס מוצץ, וגם לא אצבע, שמיכה או שום אובייקט הרגעה אחר, אגב - היתה התינוקת הרגועה והנוחה ביותר שיכולתי שאחל לעצמי. כיום, אגב, היא גם מחוננת, זה כמובן לא קשור למוצץ, אבל מחדד את הנקודה שילדים גדלים ומתפתחים מצויין גם אם הם לא עונים על ה"כללים" של הגננות. על מנת להרגיע לפני השינה הייתי מדי פעם מנענעת להם את העריסות (את הגדולה לפעמים הרדמנו בעגלה), אבל הם למדו במהרה להרגיע את עצמם ונרדמו לבד. אז לדעתי, אל תפחדי מזה שהם לא מתאהבים במוצץ, ובטח שאל תנסי ללחוץ עליהם להתאהב בו, לחץ כזה מצידך הוא מיותר, לא יועיל ואולי אפילו יזיק. צריך לזכור שפה הוא איבר אינטימי, ולדחוף לתוכו דברים בניגוד לרצון התינוק זו פעולה חודרנית שעדיף לוותר עליה אם היא לא הכרחית (כמו תרופה שחייבים לקחת). כבדי את בחירתם.

מוצץ לסרבנים

שלום לי רון אני מבינה את הבעיה שלך גם ילדי היו סרבנים בהתחלה עד שמצאתי מוצץ מיוחד לסרבנים הוא מדמה את שד האמא כך שהם התחברו מהר למוצץ המוצץ נקרא Bebe של חברת BEBE(יש כמה גדלים(פגים) ויש גם בטעם וניל עדיין ) יש להם משרדים בדיזינגוף והם שולחים לי גם בדואר שווה לנסות! הטלפון שלהם 077-5519637 ושל הסוכן 052-4832227 בהצלחה ורדית

למעלה