שאלה לגבי מדרסים

• פותח הנושא Bison
  • פורסם בתאריך

Bison

New member
שאלה לגבי מדרסים

שלום, אני סובל מפלטפוס, ואני צריך לעשות מדרסים חדשים. כרגע אני משתמש במדרסים שנעשו על פי מידת גבס, שמעתי שיש שיטה חדשה לעשיית המדרסים. בשיטה החדשה אני יושב על כיסא ומלבישים את את תחבושת מסוימת על הרגל, הבנתי שהמדרס יותר קשיח ויכול לשמש קשת של אנשים- ספורטאים אפילו. המדרס יכול לשמש 3 שנים. לעמות המדרס על-פי מידת גבס לקחו את טביעת הרגל שלי על ידי הטבעת הרגל בתוך חתיכת ספוגכשאני עומד. המדרס יכול לשמש למשך שנה. שאלתי שני סוגי המדרסים שונים בהכנתם ובחומרים שמרכיבים אותם וגם במחיר, המדרס שיושבים... יקר יותר בסביבות 1500 ש"ח לעומת מידת גבס 500. איזה מהם עדיף? מה יותר טוב ולמי? האם שמעת על חנות טובה לעשות את המדרסים? האם בכלל האנשים שמכינים את המדרסים יש להם איזה שהם הסמכה בתחום האורטופדיה או שפשוט פתחו עסק? תודה רבה

מדרסים

שלום, נתת כאן אינפורמציה רבה ואשתדל לתת לך מידע שיעשה סדר בדברים ויתן לך יותר ידע לצורך החלטה. המדרסים של הטבעת הרגל בתוך קופסאת ספוג אולי נקראים ע"י אנשים מסוימים מידות גבס אך למעשה- אין אלו מידות גבס כי אם הטבעה בתוך קופסאת ספוג. נכון שלאחר מכן יוצקים פנימה תערובת של גבס אך הגבס הנוזלי מקבל את הצורה שנעשתה מקודם בתוך קופסאת הספוג (אם נשפוך תערובת גבס לתוך כוס עגולה נקבל יציקה עגולה, אם נשפוך תערובת גבס לתוך כוס מרובעת נקבל יציקה מרובעת) כך שעצם השימוש בתערובת של גבס- יציקת גבס אין הדבר אומר שנלקחה פה מידת גבס. צורת המדידה של הרגל בעת ההזמנה היא קריטית בהקשר לאיזה מדרס נקבל. שיטת אחרות מאשר הטבעת הרגל בתוך קופסת ספוג יש רבות אך אני לא אפרט את כולן ורק את הנפוצות. 1. השיטה האמריקאית- זאת השיטה שאותה תארת, בשיטה זו כשהאדם בישיבה והרגל באויר עוטפים את הרגל בתחבושת גבס או בחומר אחר ומעתיקים את כף הרגל. החומרים בהם משתמשים במדרס זה הינם: פלסטיק, פלסטיק מחוזק או משוריין ולאחרונה עוברים להשתמש בסיבי פחם- קרבון- גרפית. החומרים האלה הינם קשים וקשיחים נכון שאריכות החיים שלהם ארוכה מהחומרים של המדרס שאתה מכיר אך אין להם כמעט בכלל אלמנט של בלימת זעזועים ואחרי שהמדרסים מוכנים כמעט ולא ניתן לבצע בהם שינויים. 2. שיטה אחרת הינה שיטת EFS, גם בשיטה זו האדם יושב והרגל מורמת באויר. כאן אין מעתיקים את כף הרגל אלא כאן מעצבים את הגבס לצורת הדריכה האידאלית. מדרס זה הוא הטוב ביותר בעולם. יש בו בלימת זעזועים והוא האפקטיבי ביותר לפתרון בעיות רגלים. עוד על שיטות תוכל לקרוא במאמר שאני מצרף. בברכה, יעקב חיים וינברג- מומחה לפתרון בעיות רגלים.

למעלה