שאלה לגבי מדיטציה........

rinat034

New member
שאלה לגבי מדיטציה........

היי........... מקווה שזה המקום הנכון לשאול......... בזמן האחרון חזרתי לעשות מדיטציה בכדי לנקות את הראש מכל הבלאגן שיש לי ומכל הלחץ שיש לי בתק' האחרונה ומה שקורה לי שבזמן המדיטציה אני מתחילה לנמנם או שאני מתחילה להגיע למצב של כמו חלום, אבל אני לא ישנה. האם זדה אופייני למתחילים? ולמה זה קורה? אולי אני כבר נפגשת עם כל מיני ישויות מסויימות בזמן המדיטציה? תודה, רינת.

נראה לי -

שהישות העיקרית שאת נפגשת איתה היא העייפות והנמנום שלך... כן, זה קורה, וכדאי לנסות למנוע את זה. אם את מגלה שאת מתנמנמת, תנערי את עצמך. תזדקפי, תשמרי על ערנות ומודעות. יעזור גם לעשות את המדיטציה בשעה נורמלית ולא, למשל, לפני השינה או כשאת עייפה מאוד.

jongler

New member
בהמשך וכתוספת מאדימית

וזאת במידה ואת מתרגלת בשעות נוחות ולא עייפה בהן - לעיתים נימנום תוך כדי מדיטציה שי בו משום "תהליך ניקוי" או "זיכוך" שהגוף-מינד עובר , בדרך כלל זה קורה בהתחלת התירגול ועם הזמן העירנות עולה.

קמהדנו

New member
../images/Emo153.gif

ייתכן שנפגשת מכיוון קצת לא צפוי עם התת מודע שלך, ונראה כאילו המצב לא קשור אלייך אלא מחוצה לך כמו סרט מה עשית? לפי אלו הוראות? ישבת? שכבת? את רוצה מפגשים מהסוג הרביעי?

dharmax

New member
->

1. לא אמרת איזו מדיטציה... 2. באופן כללי, יש לשמור על מודעות ועירנות. מצבים שכאלה הם אחד מחמשת המכשולים/קשיים הקלאסיים שבתרגול מדיטטיבי, שמדברים עליהם בבודהיזם. יש עשרה כלים שניתן להשתמש בהם, בגדול, ספציפית לצורך זה, בזמן המדיטציה עצמה, ועוד כלים רבים מחוץ לזמן המדיטציה, ברם מאחר וציינת שאת מתחילה, תוכלי בהחלט לישם את עצותיה הטובות של המאדימית. בהצלחה :)

rinat034

New member
האמת שאת המדיטציה אני עושה.........

אני עושה בשעה נורמאלית, לפני הצהריים, וכשאני ערנית לחלוטין, כי אני יודעת שיש לי בעיה של עייפות ולכן אני משתדלת מאוד לעשות כשאני די ערנית. את המדיטציה אני עושה לפי שיטה של המספור כלומר כדי להכנס לריכוז, ובגלל העייפות קשה לי מאוד להיות מרוכזת, אז אני מתחילה לספור ואז מה שקורה באמצע הספירה אני מתחילה לנמנם או להגיע למצב של חלום. למדתי שיש 3 שיטות בכדי להכנס לריכוז בזמן מדיטציה ואלו: דמיון מודרך שזה ממש לא מתאים לי, כי אני אמורה להיות מאוד מרוכזת, השני זה שיטת המספור, מה שאני עושה והאחרון לא זוכרת מהו. אשתדל להשתמש בעצה של המאדימית ואם לא ילך כנראה שאצטרך לשתות כמה כוסות קפה שחור כדי להתעורר.

עוד כמה נקודות:

חלק מהבעיה יכול להיות היעדר מוטיבציה. כלומר, כדי שתגייסי בתוכך את האנרגיה ותתרכזי, את צריכה לדעת מה את עושה, למה את עושה את זה ככה ומה המטרה. אם את לא מרגישה שיש לך מטרה נעלה, קשה להתמיד וקשה להתרכז. לי היו, בעבר, תקופות שניסיתי "לעשות מדיטציה" בשיטות שונות ומסיבות שונות, אבל מעולם לא הצלחתי להתמיד, עד לשנה האחרונה שבה התגבש אצלי מושג ברור לגבי מה שאני עושה ומה החשיבות של זה. שנית, יש עוד כמה דרכים להכנס לריכוז. אולי שיטה אחרת תתאים לך יותר. הבעיה היא שכולן מיועדות ללמד את התודעה להשאר ממוקדת, ולכן הן משעממות
. לכן, בכל שיטה שהיא, תצטרכי מאמץ מסוים. את יכולה לנסות, במקום הספירה, אחת מהשיטות הבאות: התבוננות בחפץ; תשומת לב לקולות שסביבך; או תשומת לב לנשימה שלך (רק אחד מהשלושה, לא את כולם ביחד). בכל הדרכים, המטרה היא פשוט להתרכז ולשים לב, ולא להניח לתודעה לנדוד למקום אחר, בלי להתחיל לספר לעצמך סיפורים בראש על הדבר שבו את מתרכזת. את מוזמנת לנסות את אחת השיטות הללו ולראות אם היא מתאימה לך יותר, וכמובן מוזמנת לחזור לכאן אם יהיו לך שאלות. ודבר אחרון הוא לגבי מפגשים עם ישויות: יש כל מיני חוויות שעשויים לחוות במדיטציה, ואנשים שונים עשויים לתת להן פרשנות שונה. הפרשנות שלי היא, שכל ישות שאנו עשויים להרגיש שפגשנו, בעצם איננה נפרדת מאיתנו.

למעלה