שאלה לגבי לימודי MCSE

שאלה לגבי לימודי MCSE

היי אני רוצה להירשם ללימודי MCSE. נאמר לי שהלימודים מורכבים מ-3 רמות: קורס LAN (שזה אמור להיות שטויות), קורס A+, ולבסוף MCSE (ככה"נ המחיר לא כולל את הבחינות עצמן). כמה שאלות: 1. האם 16,500 ש"ח זה סכום סביר ללימודים הנ"ל ולא דפקו אותי במחיר? 2. מה באמת שווה תעודת A+ ? האם יש לכך ביקוש בשוק העבודה כיום? 3. מה שווה תעודת LAN בשוק העבודה? 4. האם יש חשיבות למכללה שבה אני מתכוון ללמוד את ה-A+? האם השם משחק תפקיד חשוב? 5. בהנחה שעיר המגורים שלי נמצאת בחור, ולא היה מספיק ביקוש להסמכת MCSE, ולכן גם לא נפתח לזה קורס, האם יש אפשרות לבוא עם תעודת ה-A+ שלי למכללה להייטק (בסגנון ג'ון ברייס) ולאמר להם שאני רוצה להמשיך מכאן ל-MCSE ללא צורך לחזור על הקורסים הקודמים אצלם? תודה!

vinney

Well-known member
תשובות

1. לא, דפקו אותך במחיר. 1000 שקל זה די והותר בשביל לקנות את הספרים שמכילים את כל הידע, כמה עולה הזמן שלך, תחליט לבד. 2. לא הרבה, במיוחד אם אין לך שום נסיון. 3. בחיים לא שמעתי על התעודה הזאת בכלל. 4. לא. 5. אין קשר בין קורסים למבחנים, אתה נרשם למבחנים ישירות דרך מייקרוסופט, ומשלם להם ישירות, אתה לא חייב שום קורס לפני. הערת אגב, דעתי על כל התעודות האלה היא שהן חסרות ערך אפילו בתור נייר טואלט - הדיו יימרח לך מאחורה. עצתי אלייך - לך ללמוד באוניברסיטה/מכללה מדעי המחשב/הנדסת תוכנה, ותפסיק לבזבז את הכסף והזמן שלך על שטויות.

h a j b i

New member
למה ישר ללכלך A+ זה טכנאי PC, לא?

לא מזמן פניתי לחברת השמה שהציע משרה בחברת תקשורת מובילה כאשר הם מציינים בדרישות למשרה יתרון משמעותי לטכנאי PC. למרות שאני לא מוסמך החלטתי לנסות את מזלי והגעתי לראיון לאחלה משרה : תמיכה טכנית בקווי זהב במשכורת מינימום
אבל עכשיו ברצינות. יש משרות לטכנאי PC גם בלי ניסיון אבל המשכורת לא משהו וכך היא גם נשארת (גם עם הניסיון).

generala

New member
אז אתה

בסופו של דבר רק תומך בהערה של ויני שאין עבודה בתחום על אחת.. לחסרי נסיון ....

h a j b i

New member
לא בדיוק

אני טוען שיש עבודות בתחום, גם לחסרי ניסיון אבל לא קל למצוא ואלה שמוצאים הן בשכר מאוד נמוך שלא קרוב אפילו לשכר של עבודה בהיי טק. כמו כן, גם אחרי ניסיון המשכורת לא גדלה בהרבה ואפשרויות הקידום והתעסוקה מאוד מוגבלות. אין שום צורך לזלזל בקורס מקצועיים. גם קורס של מספר חודשים במנעולנות למשל יביא לך מקצוע ביד עם ביקוש סביר. החיסרון הגדול הוא כמו שאמרתי: כמעט 0 אפשרויות קידום והתפתחות והעובדה שאתה מוגבל מאוד בבחירת העבודה. בדרך כלל לסוג משרה אחת בלבד או לכמה סוגי משרות בודדות. לעומת זאת, תואר אקדמי פותח לך הרבה יותר אפשרויות גם מבחינת קידום וגם מבחית תעסוקה. לצורך העניין : מהנדס מחשבים יכול לעבוד גם כמתכנת, גם כאיש חומרה, גם בסיסטם ובגם בחשמל ואלקטרוניקה שלא קשורים ישירות למחשבים. אפילו מהנדס חשמל יוכל מצוא עבודה כמתכנת אם ירצה. אני מניח שזה חלקית גם לבעלי תואר במדעי המחשב. גם תואר פחות ,יוקרתי" כמו מהנדס תעשייה וניהול פותח לך מגוון מאוד רחב של משרות שניתן לעסוק בהן. ניתוח והטמעת מערכות מידע, ניהול פרויקטים, ניהול לוגיסטיקה ותפעול, ניהול כוח אדם, משאבים וכספים.

למעלה