שאלה לגבי לימודים ועבודה באנגליה

דסיאלבר

New member
שאלה לגבי לימודים ועבודה באנגליה

שלום לכולם, לאחרונה עברתי לאנגליה והתחלתי ללמוד ספרות וכתיבה יוצרת בUniversity of East Anglia (בנוריץ'). השארתי בארץ את החבר שלי וכצפוי, אני מתגעגעת אליו מאוד. החלום שלי הוא למצוא דרך להביא אותו לכאן, והוא בהחלט הביע עניין באפשרות הזו. האם אתם יודעים מה האופציות העומדות בפנינו? לפי חוקי הויזה, יש לי אישור עבודה לעשרים שעות בשבוע. האם ניתן להשיג אישור עבודה גם בשבילו, או שהוא חייב להיות סטודנט בכדי לקבל אותו? כיום הוא העורך הראשי בעיתון של משחקי מחשב ומשחקי תפקידים על האינטרנט.

noa scotland

New member
אני מבינה שהגעת לצורך לימודים?

כשהתחלתי לקרוא חשבתי שעברת לאנגליה מסיבה שונה, אבל אחר כך הגעתי לקטע של הויזה שלך.... אז אני מניחה שאת סטודנטית. סטודנט שקיבל ויזה ל-12 חודשים או יותר, בן זוגו הנשוי לו (בעל או אשה) יקבל אישור עבודה לתקופה הזאת (שכמובן כולת אישור שהיה). לגבי "סתם" חבר אין שום התייחסות.

דסיאלבר

New member
תודה :)

תודה רבה על המידע. אכן עברתי לצורך לימודים. אני מבינה מדבריך שאם הוא רק החבר שלי ולא התחתנו, אז אני לא יכולה לעזור לו לקבל אישור עבודה?

Nobilis

New member
אני נוטה להאמין אחרת

חוקי ההגירה הבריטיים מכירים בהגדרה של Civil Partnership (קרי - שותפות אזרחית) כתחליף לנישואים. סביר יותר כי נפלה שגיאה בעמוד שקושר אליו למעלה, מאשר שדווקא עבור בני זוג של סטודנטים חרגו מכך. אבל, מה לך כי תבקשי תשובה מאיתנו דווקא. המלצתי היא - כתבי דואל לשגרירות בריטניה בתל אביב עם שאלתך. מניסיוני האישי - הם עונים מהר למדי, ובאדיבות. לחילופין - את יכולה להרים טלפון ל-HomeOffice הבריטי. גם שם עונים ואדיבים. שגרירות בריטניה: http://www.britemb.org.il/consularh/contacth.html מספר הטלפון של ה-HomeOffice (לענייני הגירה): 08706067766

לא

הביטוי מתייחס לבני זוג שחיים יחדיו בקשר זוגי מתמשך, שאיננו במסגרת נישואים ממוסדים. מכיוון שממילא לבני זוג בני אותו מין לרוב לא ניתנת האפשרות להנשא, כל מערכת יחסים זוגית כזו תיפול להגדרה של civil partnership, אבל באותה מידה כך גם יהיו זוגות הטרוסקסואליים שמסיבה כזו או אחרת אינם נשואים.

Woking

New member
חד משמעית לא.

civil partnership זה אך ורק קשר של בני זוג מאותו מין, שלכל צורך מעשי הוא כמו נישואין. כל מי שעושה שימוש אחר במושג טועה ומטעה.

Nobilis

New member
אם אני לא טועה...

מצד אחד, לפי החוק, נראה שאתה צודק: http://www.opsi.gov.uk/ACTS/acts2004/40033--b.htm#1 מצד שני - חצישלישרבע נמצאת בבריטניה בתור בת זוגו (שלא מנישואים ושלא מאותו המין) של בן זוגה תחת אשרת HSMP, ואני מכיר אנשים שנמצאים בבריטניה כבני זוג שלא מאותו מין ושאינם נשואים, כאשר אחד הוא נתמך ויזה של השני. מקור הבלבול (למיטב הבנתי) - מערכת ההגירה הבריטית מכירה גם בבני זוג (שלא מאותו מין) שאינם נשואים, כאשר הם עומדים בתנאים מסויימים (מגורים משותפים לתקופה מסויימת, חשבונות משותפים, וכו'). הם לא קוראים לכך Civil Partnership, אלא Spouses (מה שכולל גם בני זוג נשואים, וגם שאינם נשואים). ושוב (לפונה המקורי) - מקור המידע הטוב ביותר הוא השגרירות או ה-Home Office (ורשמתי את פרטי יצירת הקשר למעלה).

למעלה