שאלה לגבי לימודיי חינוך

האמת שגם אני יותר בעד מכללות

בעניין מנהיגות. אין לי מושג לגבי אפשרויות עבודה אחרי זה אבל אין ספק שההכשרה במכללות היא הרבה יותר מעשית. אני כבר שנה ב' בעסק (מסלול יסודי בסמינר). אז באופן אישי אני ממליצה על זה.

Miss Twiggy

New member
נשמע מעניין.......

האמת היא שהתעניינתי קודם כל במכללה כי אנשים אמרו לי שזה יותר מעשי ונותן גם נסיון בשטח. התקשרתי לסמינר הקיבוצים ואמרתי שאני רוצה לדעת פרטים על לימודי חינוך והם שלחו חוברת. לא רשום שם כלום על חינוך בלתי פורמלי... גננת/מורה אני לא רוצה להיות... האם יש שם מסלול כזה?.

Miss Twiggy

New member
שאלה לגבי לימודיי חינוך

ברצוני להתחיל ללמוד חינוך בשנה הבאה. אבל אני עדיין חושבת איפה ובאיזה כיוון בדיוק..... ראיתי באתר של אוניברסיטת בר אילן שאפשר ללמוד באחד מתוך 4 מסלולים. והכי משך את תשומת ליבי מסלול למנהיגות בניהול מערכות חינוך. אז יש לי כמה שאלות.. 1) מישהו פה לומד את זה.? 2) זה נשמע לי כמו משהו מאוד מאוד מעניין..אבל לא כ"כ ברור לי במה מישהו שסיים יכול לעבוד אח"כ?? 3) בצעירותי הייתי חניכה ומדריכה המון שנים בתנועת נוער. התחום הזה הוא חלק ממני ומאד מעניין אותי גם עכשיו. אני רואה שרשום באתר שיש מקצוע משני "חינוך בלתי פורמלי" שאפשר לשלב באותו מסלול. מה זה אומר מקצוע משני.? מה המשקל שלו? והאם מישהו שלמד מנהיגות בניהול מערכות חינוך יכול להשתלב אח"כ בעבודות בחינוך לא פורמלי??......

שולה82

New member
למה

למה לך חינוך בלתי פורמאלי . זה הרבה פחות פרקטי. אני מכירה את מסלולי החינוך במכללת לוינסקי, ולצאת עם תעודת מורה/מורה לחינוך מיוחד זה הרבה יותר פרקטי. במיוחד שיש גם מלגות מעולות

ErrEzS

New member
תהיות תהיות גם אנחנו היינו שם

מנהיגות בניהול מערכות חינוך זה דבר שצריך ללמוד כתואר שני. אין מה לעשות עם זה בתואר ראשון. בקשר לחינוך בלתי פורמלי זה בגדול רצף שונה של קורסים בחינוך שבסוף חותמים לך עליו כחינוך בלתי פורמלי. זה פחות או יותר המצאה ונחשב לא יוקרתי. אני כרגע לומד את זה במשני ומתכנן להחליף את זה בשנה הבאה. אם אה רוצה לעסוק בחינוך אש קחי בחשבון שבכל מקרה תצטרכי לעבוד בתוך המערכת כמה שנים לפני שתוכלי להתקדם למשהו אחר. ככה שתעודת הוראה תצטרכי בכל מקרה אם את רוצה להיות מורה או מנהלת או כל דבר אחר. האופציה הנשארת זה יעוץ חינוכי שזה גם מקצוע אבל לא הוראה ומוביל למסלולים קצת שונים. אה מקצוע משני זה משהו שצריך בשביל להשלים למספיק נקודות זכות לתואר. בעיקרון אם יש לך תואר בחינוך ראשי את יכולה גם ללמד את המשני שלך במידה וזה מקצוע שלומדים. ספרות, לשון, אנגלי. וכו'.

נילי0000

New member
עצה

כדאי לך לשקול את האופציה לעשות תואר בחינוך בלתי פורמלי, זה הכי קרוב למה שאת אוהבת לעשות וזה לעבוד עם בני נוער, אני מכירה מסלול כזה במכללה בבית ברל, אני אישית לומדת שם במסלול לחינוך מיוחד ואני יודעת שזאת אופציה טובה ללמוד משהו שאת אוהבת. שווה לך לבדוק

shiraberry

New member
עם התואר הזה (תואר ראשון)

ניתן לעבוד בתחום הלא פורמלי כמו במועדוניות, מתנסי"ם, פנימיות וכדו'. כדי להיות מנהל בב"ס צריך תואר שני במנהל, תעודת הוראה ולפחות 5 שנים נסיון בפועל בהוראה... שיהיה בהצלחה!

למעלה