שאלה לגבי לוקטייט

אסף ו

New member
שאלה לגבי לוקטייט

האם לוקטייט יכול לתפוס כמו שצריך סתם מוט חלק בלי חריצים בתוך חור גם כן חלק??

hifly

New member
אפשר להדביק

גם חלק וגם לא. כמובן עדיף תמיד לחספס את פני החלקים המודבקים אמיר

אסף ו

New member
עדיף לחספס לפני בתנאי שאתה לא טמבל

וכבר שמת לוקטייט מבחוץ ועכשיו כבר אי אפשר לפרק ולחספס...
וכמו שכבר אמרו לי חכמים וגדולים ממני : "יא טמבל לא יכולת לחשוב על זה קודם??" תודה על התגובה אסף

hifly

New member
לא נורא גם זה קורה

אני לא יודע מה הדבקת,אבל לוקטיט הוא חזק מאד וזה אמור להיות גם בסדר.

תורת הדבקים על רגל אחת

בעצם על האצבע הקטנה של הרגל כי ההסבר יהיה מצומצם. עקרונית לכל חומר יש את הדבק המתאים לו. למשל אם תנסה להדביק סולייה של נעליים עם לוקטייט או אפוקסי מה שיקרה הוא שאחרי 4 צעדים הדבק ישבר ויתפורר. לכן שם משתמשים בדבק מגע שאחרי שהוא מתייבש הוא נשאר צמיג כמו גומי. לכל חומר יש את סוג הדבק שמדביק אותו טוב. למשל החומר שממנו עשוי המיכל של הדבק המהיר לא ידבק בחיים באמצעות לוקטייט (נשמע הגיוני, לא כן). אבל לעומת זאת אם תשפוך טיפת דבק על בלזה הוא יספג בשבריר שניה למעמקי הסיבים ויתקשה כמו אבן. אפשר להמשיך את ההסבר לעמודים שלמים אבל העקרון אני מקווה ברור. לכן אומר בקיצור שבתחום הטסינאות יש מספר דבקים שכל אחד משמש למטרה קצת שונה. עכשיו לעניין הלוקטייט שכבר הודבק - זה לא סוף העולם ולא אכלת אותה. רובנו לא יודעים אבל יש חומר מסויים שהוא נדיר מאוד בטבע (כאילו) אבל נפוץ מאוד בתיבת התמרוקים של בנות זוגנו והוא נקרא אציטון. ולידיעתכם האציטון ממיס את הלוקטייט. כך שאם תיקח את החלק וטטפטף לנקודת החיבור אצטון, יש לך סיכוי טוב להפריד את החלקים. זה לוקח זמן והרבה סבלנות אבל זה עושה את העבודה. אגב, כל הDebonders שנמכרים בעשרות שקלים לבקבוקון מכילים בעקרון אצטון. אני לא ממש יודע אם זה אציטון "משופר" או משהו כזה אבל זה העניין. ואם כבר מדברים על זה אז אם הפקק של הדבק המהיר שלכם נסתם אתם יכולים לפרק אותו מן הבקבוקון של הדבר המהיר ולהטביע אותו באציטון וראו זה פלא הוא יהיה שוב נקי כמו חדש. (יסלחו לי מוכרי הדבקים בחנויות הטיסנים שהרסתי לכם את מכירות הדבקים) אגב בקבוק אצטון עולה 10 שקלים אצלי או בכמה שקלים פחות בכל בית מרקחת בארץ. בברכה אבי ורטהיימר טיסני מודיעין www.tisan.co.il

אסף ו

New member
השתמשתי בלוקטייט מיוחד

אני לא ממש מכיר אותו אבל הבנתי שניתן להוריד אותו רק בעזרת חימום והבעיה שאת הבורג שהדבקתי מכסה פלסטיק כך שחימום לא בא בחשבון

עידוקלר

New member
סוגי לוקטייט

אני עובד הרבה עם לוקטייט בעבודה שלי. ובמקרה יש לפני טבלת תכונות של לוקטייט והנה כמה דוגמאות: ולקיבוע מיסבים תותבים ושגמים: הטוב ביותר הוא לוקטייט 638 (ירוק) הוא חזק ומהיר תגובה . לאבטחת ברגים ואומים יש כך :242 (כחול) חוזק בינוני לברגים בינונים מיצוק ראשוני 5-15 דקות וסופי 3-6 שעות .לברגים קטנים יש את לוקטייט 241 262 (אדום) חוזק גבוה מיצוק ראשוני 15-30 דקות וסופי 6-12 שעות . אני מקווה שעזרתי מאוד. עידו קלר

אסף ו

New member
אם אתה מבין אז תסביר לי משהו

שמתי לב שכששמים לוקטיט אז נישאר לי במקרה פעם אחת קצת חומר מחוץ להברגה אבל השארתי אותו שם בכל מקרה ויום אחרי זה בדקתי וראיתי שהחומר בכלל לא התקשה הוא נישאר נוזלי לחלוטין ככה זה אמור להיות או שיש משהו דפוק בלוקטייט שלי??

עידוקלר

New member
תשובה

לוקטייט מתיבש במצב של חוסר חמצן כלומר ואקום בין החלקים ומה שנשאר בחוץ לא יתייבש בגלל שאינו במצב של ואקום . יש לנגב את השאריות. עידו

ggaziv

New member
שאלה לאבי...

אני רואה שאתה מבין בעניין הדבקים אז תן לי לשאול אותך שאלה אחת שהטרידה אותי כבר הרבה זמן - איך עובד הלוקטייט??? כלומר, האם הוא פשוט מתרחב בהברגה ובכך הופך את החיכוך להרבה יותר גדול? אולי הוא עובד כמו הדבק המהיר של הבלזה, כלומר בעל חומר מתאדה שממיס קצת ואז מתקשה? על פניו כשאני רואה או נוגע בלוקטייט אני רואה שאין לו מרקם דביק או צמיג כלל אלא מרקם נוזלי (אולי טיפונת צמיגי) ולאחר שאני נותן לו להתייבש אני רואה שצבעו הפך מכחול כהה לתכלת לבנבן... אין לי מושג איך הוא עובד ולכן יש לי קצת בעיה בשימוש בו. מחכה לתשובה גיא

דבק ברגים

היי, דבק הברגים הוא לא ממש דבק. זה חומר שנתפס באופן חלש אבל גמיש במתכת של הבורג ומונעת ממנו להיפתח בזמן רעידות. זה חומר שמקדם החיכוך שלו גבוה מצד אחד והוא חומר רך מצד שני כך שנתן גם בקלות לפתוח את הבורג באופון יזום בעת הצורך. הסיבה שהוא מחליף צבע זה בגלל שהוא מתחמצן. בברכה אבי ורטהיימר

ggaziv

New member
אז לפי מה שאתה אומר...

אם אני אקח שני מוטות מתכת ואניח אותם אחד על השני כאשר בנקודת ההשקה שלהם יש לוקטייט ואחכה זמן מה - הלוקטייט לא ידביק אותם כלל אחד לשני וכשאחזור הלוקטייט ישאר רטוב והמוטות כאילו לא עברו הדבקה. אני צודק? גיא

leef

New member
אבי שלום וגם לכולם הנושא דבקים

אבי אז כך חדש אצלי אחרי עבודה מעמיקה בנושא דבקים מהירים על בסיס ציאנואקרילט . מצאתי דבק מהיר שהוא גם גמיש ודליל מאוד 0.10 אם זה אומר לך משהו דבק זה גם משמש להדבקה מהירה של גומי . מחיר ל 20 גרם בבקבוק הוא 28 ש"ח תאריך תפוגה 2009 הדבק הינו דבק תעשיתי . מעולה להדבקת טיסנים היות והוא חודר לתוך העץ ולא מתפרק ברעידות . בקבוקון קטן ונחמד של מזרז עם ראש תרסיס שאוטם לחלוטין את הבקבוק והמזרז לא מתאדה עולה 21 ש"ח הבקבוקון מזכוכית לשימוש חוזר ,ניתן לרכוש מילוי עבורו . לגבי ממיסים ניטרומתן הוא הממיס הטוב ביותר לדבק זה אך אסור למוכרו . לגבי דבקי אפוקסי דבק חזק - מהי ההגדרה חוזק התכונה החשובה בדבק האפוקסי שאנו משתמשים היא גמישות כך הוא סופג רעידות ולא מתפרק . אם הדבק היה בעל קשיות גבוהה אזי היה הוא פריך בדומה לזכוכית , קשיות מה היא - כושר החומר לעמוד בפני גוף החודר לתוכו . בברכה אריה פישמן ת.צ.

למעלה