שאלה לגבי לוח משנה

• פותח הנושא wil
  • פורסם בתאריך

wil

New member
שאלה לגבי לוח משנה

האם ניתן/מותר/מקובל להתקין לוח משנה בדירת מגורים? הסיפור הוא כזה - רוצים לשים ג'קוזי, שכידוע דורש חיבור 16A. המעגל היחיד שזמין באיזור הזה בבית הוא מעגל 10A של תאורה+שקעים, ויהיה לא ריאלי להחליף את כל החיווט במעגל הנ"ל ל-2.5 (מוליכים רבים בצינור, הדלקות כפולות וכו') מה שאני חשבתי זה להקים לוח משנה בנקודת הפיצול הראשונה של המעגל הזה (בשירותים), לשים 3 מוליכים של 4 מ"מ מהלוח הראשי עד לוח המשנה, לשים מפסק 25A (זה מה שמותר ב-4 מ"מ, תקנו אותי אם אני טועה) בלוח הראשי, ולשים מפסקים בהתאם לעובי החוטים בלוח המשני (לסלול משם לג'קוזי 2.5 עם מפסק 16A) מה דעתכם? חוקי? רצוי? אני מבין שאין צורך בפחת נוסף בלוח המשני, האם אני צודק?

asher40

New member
לוח משנה - תגובה

שלום לך , ראשית מותר להתקין לוח משנה ,בתנאי שהעבודה מבוצעת לפי כל הדרישות המקצועיות. מתיאורך את המצב בשטח ,הייתי מציע לבדוק אפשרות של פריסת קו חדש של 16*1 A מהלוח בצורה מסודרת. לגבי מאמ"ת 25A אתה טועה ,מכיוון שמוליכים 4*3 ממ"ר מתאימים ל 20A. איני מבין כיצד תסלול קו ראשי עבור לוח המשנה ,אלא אם יש לך מינימום צינור 23 פנוי או לחילופין תעלה מתאימה. עוד שאלה...בשירותים? ...לא ברור ,נשמע לא פרקטי ואיך תשים בצינור 16 3 מוליכים של 4 ממ"ר? אוקיי ,לדעתי עליך לבחון שוב את דרך הביצוע ולשמוע לעיצותיי לעיל. אשר.

lekner

New member
נקודה למחשבה

ניתן להוסיף לוח משנה איפה שאתה רוצה אך כדי לשים מאמת של 25 אמפר ב4 מ"מ יש להשתמש בכבל 3x4 xlpe שהוא עמיד על פי התקן בדרגה אחת מעל אך בלוח המשנה חייב להיות מפסק ראשי לכן מה שתעשה זה שבלוח הראשי תשים מאמת 25 אמפר אך בלוח המשנה תשים מפסק(ללא הגנה טרמית מגנטית) כך לא תהיה בעית סלקטיביות שחייבת להתבצע על פי חוק החשמל. בנוסף לכך יש לבדוק היכן אתה ממקם את הלוח מכיוון שהלוח לא יכול להיות בתוך חדר האמבטיה אלא על דופן הקיר שמחוצה לו מקווה שעזרתי www.oielectric.tk

elimalka

New member
כבל XLPE מתאים לדרגה אחת מעל?

איפה בדיוק זה כתוב???? אני חושש שאתה טועה.

lekner

New member
אני לא זה כתוב בחוק

קודם כל טוב שאתה שואל ככה לומדים אך תעדן את הגישה קצת ציטוט:"איפה בדיוק זה כתוב???? אני חושש שאתה טועה." פתח את חוק החשמל בשיטות התקנה כבל xlpe מוגדר ככבל בטמפ' של 90 מעלות זרם מקסימלי של 4 מ"מ הוא מעל 30 אמפר לכן זרם העמסה שלו מתאים ל 25 אמפר כנס לאתר שלי יש הרבה חומר על חשמל עופר לקנר יועץ ומנתח מערכות חשמל www.oielectric.tk

elimalka

New member
נראה אותך מעביר ביקורת ח"ח

עם כבל 4 מ"מ ומפסק 25 אמפר.

רשר

Well-known member
מנהל
אין שום בעיה עם ביקורת! יש חוק

וכל הבודקים יודעים את החוק היטב, רק באמת צריך להקפיד לקנות חוטי XLPE ולא PVC

lekner

New member
אני לא צריך להוכיח כלום

חוק זה חוק ותאמין לי אני מתעסק אם דברים קצת יותר גדולים מאשר להעביר ביקורות לדירות אבל זה לא הנושא ואנחנו לא פה כדי להתווכח אלא כדי לדון השאלה היתה אם מותר לחבר את המפסק לכבל הנתון והתשובה על פי תקנות החשמל (העמסה והגנה על מוליכים מבודדים וכבלים במתח עד 1000 וולט) פרק ב' מותר.

lekner

New member
איך שהבנתי עדיין לא תקני בביקורת

איך שהבנתי חוטי xlpe לא תיקניים ל 90 מעלות מכיוון שצריך לקחת מקדם חוטים במקביל ואיפה שהוא יש בעיה עם זה תקן אותי אם אני טועה. www.oielectric.tk

wil

New member
דיון מעניין נהיה פה ../images/Emo13.gif

1. רשמתי חדר שירותים - ברור שלא שמים לוח בתוך חדר אמבטי עם כל הלחות
2. למעשה יש 2 אביזרים שמתפצלים מהצינור הזה לפני שהוא מגיע למיקום הלוח הרצוי: מנורה (בהספק נמוך מאוד) ופעמון הבית. אני מניח שאם הולכים על הפתרון שאמרתי יהיה צורך למצוא להם איזשהו סידור אחר ולנתק אותם מהמעגל הזה, נכון?

lekner

New member
לא ניתן מכיוון ש.......

אתה חייב להביא קו נפרד ללוח השרות כיוון שהזנת מעגל הנורה בחתך של 1.5 מ"מ ולא פרקטי כיוון שאם תהיה לך תקלה אז יכבה לך האור ולא תראה כלום

wil

New member
לכן אמרתי לנתק את הנורה והפעמון

ולחבר אותם למעגל אחר סמוך (הם נמצאים באיזור אחר בדיקה ושם יש מעגל תאורה אחר קרוב) די ברור שלא עושים פיצול של חוטי 1.5 מהמעגל של ה25A סתם ככה בלי הגנות ובלי כלום...

lekner

New member
איך תעביר כבל?????

בכל מקרה לא תוכל להשחיל כבל 3X4 xlpe

אצ3

New member
אל תשכח להוסיף ממסר פחת

1X16A/10ma המיועד לג'קוזי לבטיחות המשתמשים ולכסת"ח

למעלה