שאלה לגבי כנרים

• פותח הנושא Ryu1
  • פורסם בתאריך

Ryu1

New member
שאלה לגבי כנרים

האם כאשר זוג כנרים ביחד (זכר ונקבה) הזכר מפסיק לזמר??? כלומר בשביל שהוא יזמר צריך שיהיה זכר ונקבה אבל שיהיו לכוד?? מקווה שהייתי ברור.

Ryu1

New member
חבל.. רציתי שיהיו זוג ובכל זאת יזמר

ד"א.. כנרים ומזמרים זה אותו הדבר נכון?? ושאלה עכשיו בקשר לפינקים..... אני חדש בכל הנושא של הציפורים האלו.. יש משהו בגידול פינקים ששונה מגידול קוקטיילים או תוכונים?

er8234

New member
...

ראשית,כנרים ומזמרים הם דבר שונה לחלוטין. מזמרים הם סוג של תוכי,וכנרים הם סוג של ציפור שיר. מזמרים נקראים כך,כיוון שהזכר שורק בצורה מדהימה. שנית,פינקים הן ציפורי שיר מאוד עדינות,והכלוב שלהם צריך להיות מוגן מפני גשם ורוח. חוץ מהדבר הזה,פינקים ניזונים לא רק מדוחן (כמו תוכונים) אלא גם מבוריאה,(מזון של כנרים וכדומה.) בצד תמונה של מזמר.

er8234

New member
שכחתי לשים את התמונה ../images/Emo6.gif

בכל זאת הנה: נ.ב זה תמונה של זכר מזמר רגיל. ישנם די הרבה סוגים של מזמרים כמו למשל: לטינו,אופליין כחול,אופליין אדום,פייד וכדומה. אני לדוגמא מגדל את המזמרים הרגילים,את מזמרי הלטינו ואופליין כחול. מקווה שעזרתי

Sweet Fantasy

New member
לא, קנר זה סוג של ציפור שיר

ומזמר זה תוכי מזמר
בקשר לפינקים, אין לי אבל בעיקרון זה כמעט אותו גידול, (תהייה יותר ספציפי) אבל שוב, פינק זה ציפור ותוכונים וקוקטיילים הם תוכים.

Ryu1

New member
בקשר להגנה מפני קור ורוח

אני מתכנן לגדל אותם בבית.. זה בסדר נכון?? ו...אם אפשר אתר שנותן מידע על הציפורים האלה, תודה :p

er8234

New member
...

הגנה מפני רוח וגשם,זה כאשר הכלוב נמצא בחוץ. לומרות שהפינק יכול לשרוד גם בתנאי שלג. בכל מקרה מומלץ לשים את כלוב הפינקים בתוך הבית בפינה חמימה ושקטה. הנה אתר שיכול להסביר לך כמה דברים. http://www.ifinch.org/ לפני כמה ימים שאל מישהו שאלה דומה,ואחד העונים נתן לו את האתר הזה. קראתי בו גם אני. מקווה שעזרתי.

Ryu1

New member
תודה רבה...

ועוד שאלה קטנה... הפינקים לא מקננים בסלסלות? כי ראיתי בכמה מקומות שהם בתאי הטלה כמו של תוכונים אבל שמעתי שהם מקננים גם בסלסלות מיוחדות תלויות בכלוב.

er8234

New member
...

אני קניתי תא הטלה קטן,שמותאם לפינקים. תא ההטלה הזה יותר גדול בקצת מהסלסלה. ולדעתי זה יותר טוב כיוון שאפשר לתלות את התא,גם מחוץ לכלוב,ולהביט בתוכו מדי תקופה. בכל מקרה,בהצלחה.

er8234

New member
ואם יש לך עוד שאלות..

אתה יכול לשלוח לי מסר (ב-אישי) ואני אשמח לענות לך..

רב קווי

New member
הם מקננים כמעט בכל דבר

אפילו בתוך קופסאות חלב. ואני ממליץ בחום על אתר עמותת מגדלי הפינקים. ואתה יכול להמשיך לשאול גם בפרטי

בקשר לשאלה שלך

רציתי לומר לך שלפי דעתי מגדלים אשר שמים תאי הטלה מעץ לפינקים בדרך כלל מפני שיש כאלה שמגדלים אותם ביחד עם תוכונים באותו הכלוב למען האמת שהחיסרון היה שהתוכונים היו פשוט מפרקים לפינקים את הסלסלאות לגמרי אז הפתרון הוא לשים לפינקים תאי הטלה קטנים מעץ על מנת לאפשר לפינקים לקנן זהו רק רציתי לומר שיש גם את הסיבה הזאת עומר.

orit אורית

New member
כאשר אני גידלתי קנרים.. ועקבתי אחר

התנהגותם.. גם כשהיו זוגות באותו כלוב (בד"כ מפרידים כלובים, בדרך כזו שלא יהיה ביניהם קשר עין) הזכר כן היה שר ואז מייד היה מזדווג עם הנקבה. זו דרך החיזור שלהם כך היה בעונות רביה, ביתר העונות הוא היה שר, וכמעט שלא מתייחס אליה. נכון שהשירה היא חיזור, אבל היא הופכת להם לדפוס התנהגותי. אצלי הנקבה גם היתה שרה כמו הזכר, אבל בווליום נמוך יותר.. כאילו חיקוי עדין כזה.. אם תצרף זכר ונקבה יחד, אולי כמה ימים הוא יפסיק לשיר אבל הוא יחזור לעצמו וישיר כבעבר. יש גם סברה שאומרת שכלוב של קנר צריך להיות בגודל מינימלי, ללא נדנדה.. ללא משחקים כי אז מהשעמום והבדידות הוא לא יפסיק לשיר.. עם הבדל קטן, זה די מזכיר את הגחלים שבעזרתם גורמים לדובים "לרקד" להנאת האדם הם לא נבראו לבדר אותנו, גם לקנר יש זכות קיום, ואם הגבלנו את הקנר לכלוב - יש לתת לו את המירב גם נדנדה (הם אוהבים יותר מהתוכים), גם בן זוג (עם טיפול נכון הם ימשיכו לשיר גם) נשמע בנאלי - אבל.. תנו גם לחיות לחיות
הערה: שאלות יש להפנות בפורום ולא במסרים פרטיים כולם קוראים את התשובות ולמדים מכך, לשם כך נועדו הפורומים. יום טוב

Ryu1

New member
עוד שאלונת.....

נדלקתי על הגולדיאן פינק.. יש למישהו פה פינק כזה? הגידול שלו מורכב יותר?? ומה התווך מחירים שלו? (אצל מגדלים) תודה.

yot26

New member
גולדיאן

הגולדיאנים הם מוטציה. זה נכון שיש מוטציות בגולדיאן אבל הזן עצמו הוא מוטציה ואי אפשר למצוא אותו בטבע אלא אם כן ברח או משהו. הגולדיאן רגיש אם לא מאוד לקור..חוץ מזה הכול רגיל כמו פינקים. המחירים גבוהים..זה יכול להתחיל משלוש מאות לזוג ועד למוטציות הנדירות שהולון הרבה.

בנגלזי

New member
גולדיאן פינק

שלום לכולם, לאחר שקראתי מהשאלות פה , ומהתשובות הניתנות יש המון אי דיוקים , ועלול להתקבל הרושם שלגדל גולדיאן פינק זה פשוט כמו פינק "רגיל" זברה. עלותו הגבוהה של הגולדיאן פינק {כ-300ש"ח} נובעת מהעובדה הישירה על הקושי לגדלו,על הטיפול המורכב במקרה של מחלה. אני מכיר מישו שאיבד 100 זוגות גולדן פינק בגלל טעות קטנה. לעומת הזברה פינק שעלותו מסתכמת בכ-20 ש"ח , תעשו לבד את החשבון. חוסר ידע בסיסי בגידול גולדיאן פינק יגרום לתמותה של הלהקה,אי מתן תרופות וטיפול מונע נגד תולעים עלול להרוג את הציפור. בנוסף לכל אלה ידוע בקרב מגדלים העובדה שהגולדיאן פינק נוטש גוזלים , ואחוזי התמותה גבוהים מאוד. המגדלים משתמשים "באומנת" אינקובטור מיוחד, או בהורים מאמצים מזן בנגלזים. למי שחשובות לו ציפורי השיר ובכלל , ולפני גידול הגולדיאן פינק לנסות לגדל זברה פינק , הם יותר קלים לריבויי ועמידים ומחלות. ודרך אגב הפינקים שייכים למשפחת הפרושיים ,שהם הזן היפה והצבעוני ביותר מציפורי השיר הקטנות. בקשר לסלסלאות או תאי הטלה אז התשובה היא חד משמעית תאי הטלה, רגלי הפינקים נתפסות בסלסלות הקש , והרגלים או האצבעות נשברות , לכן לא להשתמש בסלסלות כלל!!! תא הטלה עולה חצי ממחיר סילסלה, ויותר בטוח לציפור.

למעלה