שאלה לגבי כלבים

lovely8

New member
שאלה לגבי כלבים

שלום לכולם, יש לי כלב אסקי סיבירי בן 9 לפני בערך חודשיים הוא התחיל לדמם מהאף בלי שום סיבה נראית לעין לא מזמן עברנו לאיזור הערבה החמה וחשבתי שאולי מדובר במכת שמש או בשריטה באף אבל הוא מדמם בעיקר כשהוא בבית ליד המזגן וכשבחנתי מקרוב את אפו לא מצאתי אף שריטה שיכולה לגרום לו לדמם. השתן שלו ללא סימני דם ולכן גם אפשרות של קדחת קרציות נשללה בנוסף הוא גם מגלה תסמינים של עייפות יתרה ובקושי זז מהמקום שלו וגם התיאבון שלו ירד. אנא כיתבו לי אם יש לכם איזשהו מידע בנושא-תודה!

לכו עוד היום לוטרינר

קודם כל, את מתארת כלב חולה מאוד. זה כשלעצמו סיבה טובה לגשת לוטרינר, אפילו שהמרחקים בערבה אינם קטנים. דימום מהאף יכול לרמז על בעיה מקומית באף (פצע, פטריות או גידול) אך גם על בעיה בקרישת הדם. העובדה שאין דם בשתן לא שוללת דימום במקומות אחרים. בכלל, בקדחת קרצית דימום מהאף שכיח הרבה יותר מאשר בשתן. השילוב עם הסימנים הכלליים האחרים מעיד על מחלה קשה, ואצלי עדיין קדחת הקרצית נמצאת בראש רשימת האפשרויות. כדי לברר זאת יש ללכת לבדיקה, ולעשות בדיקת דם כדי לודא מה הבעיה. לא הייתי מחכה עם זה, אפילו לא חצי שעה נוספת.

דחוף דחוף דחוף לוטרינר

המקרה המתואר אכן נשמע מאד אופייני לקדחת קרציות. הסכנה היא שלמחלה זו יש שלב כרוני, שאין לו תרופה. צריך למהר לבדוק את הכלב ולטפל בו אם עוד אפשר, כדי שלא יגיע לשלב זה.

למעלה