שאלה לגבי כביש 531

שאלה לגבי כביש 531

שלום,

אני מתעניין במתווה המתוכנן של כביש 531, אבל עד עכשיו לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה לנושא.
מה המרחק הצפוי להיות בין הכביש לרחוב פרדס משותף?

האם המרחק באיזור של קזן, החורשה וכו' דומה למרחק באיזור המערבי יותר של רח' הפרחים?

תודה!

איליה40

New member
כביש 531

יש לקחת בחשבון שבצד הרענני הכביש יושקע ויתווסף לו גם קיר אקוסטי. כך שככול הנראה הוא לא יהווה מתרד רעש (זיהום אוויר זה כבר משהו אחר). מה שמטריד אותי זה עמודי המתח הגבוה שמקומם כרגע לא ברור לי. אם המרחק יהיה פחות מ-100 מטר לבתים – המשמעויות יהיו לא קלות.

32103210

New member
דווקא עמודי מתח גבוה ,מיקומם ברור

מיכוון שהם כבר מוצבים.

מניין לך שהמרחק חייב להיות לפחות 100 מ?

כמי שקו מתח עליון (230 אלף וולט) עבר במרחק מטרים בודדים מחדר השינה שלו אני יכול לספר לך שהקרינה האלקטרומגנטית היתה בגבולות הסביר.
(פחות מ 4 מיליגאוס שעה בעוד התקן השוייצרי המחמיר מאפשר 10)

הקרינה האלקטרומגנטית פוחתת לפי ריבוע המרחק כך שכבר במרחק עשרות מטרים היא אפסית.

=======
עדיין שמחתי כשהורידו את קווי המתח העליון, בכל זאת הרעיון לא היה נעים.

איליה40

New member
כמה דברים

1) אינני בטוח שהמיקום הנוכחי של העמודים הינו קבוע. מאחר וירדתי מהרעיון לרכוש נכס ברחוב הפרחים (לא בגלל הכביש אגב) הפסקתי גם לחפור בנושא. אך בזמנו כאשר עברתי על הניירת ההנדסית שחלקה זמינה לכלל הציבור* היה נדמה לי שהעמודים ממוקמים כרגע לא ע"פ תוכנית המכרז.
2) יש להבדיל בין קרינה לשדה החשמלי. יש גם לקחת בחשבון שהמטח בקו החדש אמור להיות גבוה משמעותית מזה שעבר פעם באמצע שכונת 2005. מבלי להיות מומחה לעניין נזקי השדות החשמליים אני בכל סבור שהנזק הוא בעיקר תדמיתי – ירידה משמעותית בערכם של הנכסים. כולי תקווה שהדיירים במקום ערים לנושא.

*- http://www.iroads.co.il/sites/default/files/32-11_prshh_tknyt.pdf

חישמול הרכבת...

גם מסילת הרכבת שתעבור בין נתיבי הכביש תהיה חשמלית. כמובן, מבחינה פיזיקלית ובריאותית אין לכך משמעות מיוחדת ביחס לקו המתח הגבוה שיעבור שם אבל זה בטח ירתיע את אנשי "סרטן! סרטן!" מלגור במקום. דווקא סיבה לשקול לחיוב מגורים באזור זה

למעלה