שאלה לגבי ית"מ

hayelet7

New member
שאלה לגבי ית"מ

מישהו פה עשה קורס ית"ם? כמה זמן לוקח בדך כלל מאז שנרשמים עד שיוצאים לפעילות בית"ם? ואיך התהליך הזה הולך? תודה נ.ב אם כבר מדברים, אז איזה קורס בין קורסים המיועדים למתנדבים כדאי לקחת ולמה?

תלוי...../images/Emo26.gif

זה יכול להיות כמעט מיידי: יכול להיות שמי שאחראי על הית"מ ייתן לך לצאת כשלישי בניידת (לא על מדים), אפילו אם אתה "קלאסי" עדיין - רק כדי "לטעום" את הטעם ולצבור ניסיון. ככלל - עושים קורס + סיווג בטחוני, אח"כ מקבלים אישור-העסקה ואז מקבלים מדים. בעקרון, ברגע שאתה מקבל אישור העסקה - אתה איש ית"מ... כל הקורסים הראשוניים (שלב א') די דומים. ית"מ מקבלים עוד טיפה על תנועה, מתמי"ד מקבלים עוד טיפה על סיור - אבל ככלל הבסיס זהה. [כל-כך זהה עד שהבנתי שבחיפה הקורס הנוכחי הוא קורס מאוחד: ית"מ + מתמי"ד]

alondr

New member
נכון גם אצלנו ביחידה נפתח

קורס חדש החודש והוא כמו שאמרת משולב שלב א+ב. בכל מקרה גם מתנדבי ית"מ חייבים לעבור שלב א' - כל הבסיס של הסיור וכו' וכל נושא התנועה הוא בנוסף - אי אפשר גם בית"מ להתחיל ישר בכל נושא התנועה כמו ת.ד. ורישום דוחות...

עשית סלט...../images/Emo13.gif../images/Emo26.gif

לא אמרתי שנפתח קורס משולב א+ב - אמרתי שנפתח קורס משולב ית"מ א' + מתמי"ד א'. עד היום היה קורס ית"מ שלב א' ומתמי"ד שלב א' - בהם נלמדו היסודות (תפקידי המשטרה, מבנה המשטרה, אק"מ, סמכויות עיכוב ומעצר וכו'). לית"מ היה מעט יותר דגש על תנועה ולמתמי"ד על סיור. מה שעשו עכשיו הוא לאחד את הקורסים ל"קורס יח"מ" (צעד נבון מאחר והשוני בין הקורסים הוא מזערי). בנוסף יש קורס שלב ב' - בו יש חזרה/רענון על שלב א' + התמקצעות (למשל לית"מ - בנושא התנועה) + מעט העשרה בנושאים שונים. המצב שאתה מתאר - שית"מ "התחילו ישר ברישום דו"חות" לא היה נכון אז והוא לא נכון היום - הבסיס תמיד היה קיים בקורסים השונים וכל מוסמך ית"מ או מתמי"ד שלב א' (או קורס יח"מ החדש) ידע אותו (או היה אמור לדעת לפחות...
).

(ואגב../images/Emo26.gif)

מאיפה אתה בדיוק? יכול להיות שלפני שעה ישבנו יחד באותה כיתה?...
)

alondr

New member
היי

אני מקרית מוצקין - מתנדב במתנ"א שלוחת זבולון את הקורס שלי עשיתי לפני 7 שנים - כך שלשבת ביחד באותה כיתה לא יצא לנו. אלא אם היית איתי בקרית ים בהשתלמות היום בערב... בכל מקרה אתה מוזמן להגיע להתנדב אצלנו ותוכל לשבת איתי בניידת ולעשות קצת משמרות במתנ"א !!! כנראה שלא הבנתי אותך לגבי ההגדרה שלך למשולב :) בזמנו שעשיתי את השלב א' הייתי מיועד בכלל להיות בסיור - וכמו שאמרת הדגשים היו רלוונטיים לשוטרי סיור - טיפול באירועים פליליים,אלמ"ב קבלת תלונות,נוהלי מעצר וכו' - כשהגעתי ליחידת התנועה עשיתי את השלב ב' בו נלמד כל החומר הקשור לתנועה. בכל מקרה למיטב ידיעתי שלב א' היה זהה תמיד גם למתמי"ד וגם לית"מ - כך לפחות היה אצלנו במרחב וכולם תמיד עברו אותו ביחד ונלמד בו השיטור הבסיסי בלבד(אבל אני אשמח להתקשר למפקד היחידה אצלנו ולברר את הנושא לעומק). ושלב ב' מכיל כל מה שקשור לתנועה ועוברים אותו מתנדבי תנועה בלבד.מצד שני עם כל היתמ"ים החדשים שנפתחו בעזרת עמותת אור ירוק - אני רואה המון מתנדבים שמגיעים ישר לתנועה בלי להכיר בכלל את הסיור וזה קצת חבל - בסיור אתה צובר נסיון מסוג אחר. היום הנטייה היא לאחד בין השלבים - כדי לחסוך זמן אחר כך - אבל לגבי רישום הדוחות - זה ממש לא קורה מיד יש אצלנו כאלה שמתנדבים שנה ושנתיים ולא מקבלים אישור לרישום דוחות

למעלה