שאלה לגבי ישיבה

88 דנה

New member
שאלה לגבי ישיבה

שלום לכולם... הייתי עד עכשיו משתתפת פסיבית אבל מתחשק לי לשאול אתכם מה דעתכן על למוד ישיבה....התינוק שלי בן 9 חודשים- פעיל ביותר וסקרן... זוחל על הגחון מגיל 4.5 חודשים ועל 4 מגיל 7.5 חודשים. עומד יציב ומשייט בעגלול רק פשוט לא רוצה לשבת... לא התישב בעצמו ולא יושב יציב עם מושיבים אותו. עד עכשיו לא הושבתי אותו לחלוטין כיון שהבנתי שזה לא רצוי להושיב תנוקות. ב"טיפת חלב" יעצה לי הרופאה ללכת איתו לריפוי בעסוק במסגרת "טיפת חלב" כדי שאלמד תרגילים לבצע איתו כדי שישב. האם כדאי או שפשוט לתת לילד שלי להחליט מה טוב לו....

vered4

New member
למה לא לקחת?

מקסימום הפיסיוטרפיסטית תבדוק אותו ותגיד לך שהשרירים שלו מוכנים והוא אוטוטו מתיישב. האפשרות השניה, היא שהיא אולי תתן לך תרגילים. אין לך מה להפסיד, לדעתי.

לימור111

New member
מצטרפת...

תקחי אותו לפיזיותרפיה אבל אל תכנסי ללחץ. בסך הכל הוא נשמע תינוק מפותח יפה. הרבה תינוקות מתיישבים אחרי שהם כבר עומדים. כך קרה גם אצלנו.

דסי אשר

New member
מהידע שלי- אבל חשוב לאמת אותו

עם בעלת מקצוע- פיסיוטרפיסטית(וגם מרפאה בעיסוק)- אין מלמדים ילד לשבת. זה לא נכון למבנה הגוף שלו, להושיב אותו כל עוד לא מסוגל. יכול להיות שהפיסיוטרפיסטית תלמד אותך תרגילים שיחזקו בו שרירים מסויימים, שיביאו אותו לבשלות השרירים המעורבים ביכולת הישיבה, והוא יתיישב. דסי

נעה גל

New member
אני מסכימה כאן עם כולן, ובמיוחד עם

מה שדסי אמרה. אגב, אנחנו לקחנו את אורן לפיזיוטרפיסטית בגיל שנה. בגיל הזה היא ישבה אם הושבנו אותה (החל מגיל 8 חודשים) אבל לא התיישבה בעצמה. האיבחון לקח 45 דקות. כשהגענו הביתה לתדהמתי אורן התיישבה בעצמה... היא רק היתה צריכה שיראו לה איך. וה"איך" הזה הוא חשוב - רק פיזיוטרפיסטית תוכל להראות לו איך עושים את התנועות הנכונות.

למעלה