שאלה לגבי ילדה בת 4

שאלה לגבי ילדה בת 4

ביתי בת ה-4 וחצי שהייתה ילדה ממש נוחה, חברותית, חמה, פתוחה וכול' השתנתה בחודש האחרון. חשבתי שאולי זה בגלל שהחברה הכי טובה שלה בגן עברה לגן אחר אבל כשאני שואלת אותה על זה היא אומרת לי "יש לי הרבה חברות אחרות" וזה לא נראה לי הכי מפריע לה. גם בגן הבחינו בשינוי ואפילו פעם אחת היא הכתה ילדה אחרת שזה ממש ממש שונה ממה שהיא תמיד. היא לא שקטה בבית וכמה שאני מדברת איתה ומנסה לבדוק מה הבעיה- היא יושבת ומדברת אבל לא מספרת משהו שיכול להאיר את הבעיה. אנחנו יושבים איתה\משחקים איתה\קוראים לה ספרים כדי שתרגיש שאנחנו איתה אבל לא נראה שיש שיפור. מישהי עברה את זה? איך אני צריכה להתמודד עם זה?

פלגיה

New member
לא כתבת מה כולל השינוי בה

ואיך הוא מתבטא בהתנהגות שלה. בכל אופן אני ממליצה על פניה לפורום "חינוך לגיל הרך" (192)

Kalla

New member
לא ברור מדברייך מה בדיוק השינוי.

בכל אופן, ניסית לדבר עם הגננת?

שינוי בילדה

ילדה בת 4 וחצי לא תמיד יודעת לתמלל את רגשותיה. יותר נכון בדרך כלל אינה יודעת. אם אין שינוי כלשהו בבית, רמת מתח שעלתה לאחרונה, אח חדש שנולד, או כל שינוי אחר, נראה לי שכדאי לנסות להעביר את תחושת הנטישה ששיערת שאולי בתך חשה מאחר וחברתה הטובה עזבה את הגן - לסיפור או משחק. ולמה הכוונה? ניתן לספר לה סיפור על חיה או בובה, שהיתה לה חברה טובה מאד, וחברתה עברה פתאום לעיר אחרת, או להמחיז את האירוע דרך משחק בבובות, למשל. באופן כזה יתכן שיהיה לילדתך קל יותר לבטא את תחושותיה. אני משערת שאכן חושיך הנחו אותך נכון, וזו כנראה הסיבה לשינוי (אלא אם כן באמת חל שינוי אחר בסביבה של הילדה. ). בהצלחה. מיכל זק עו"ס ומנחת קבוצות הורים טל. 050-2770088 אי. מייל: [email protected]

למעלה