שאלה לגבי ייחורים...

שאלה לגבי ייחורים...

בס"ד בוקר טוב לכולם! האים עכשיו זהו הזמן המתאים לייחור של צסטרום לילי (מלכת הלילה שמפיץ ריח דבש בסתיו ) ???? וגפן??? השכן שלי גזם אתמול את שני הצמחים הללו וחשבתי לייחר מהם ,איזה גודל של חתיכות צריך??

ilanco

New member
../images/Emo208.gif../images/Emo208.gif ../images/Emo208.gif

shlumbergera

New member
אפשר כבר לייחר.רצוי חתיכות של כ20

ס"מ. לחתוך מהן את העלים וענפים צדדיים. 10 ס"מ לתקוע באדמה ורצוי שיהיו שם לפחות שתי עיניים. לייחר במקום מוצל ולשמור על אדמה לחה. יש מי שמוסיפים הורמון השרשה לקטע שבאדמה. אפשר לתקוע בעציץ או ישירות באדמה ואח"כ להעביר. הציסטרום הלילי פורח כבר באביב, תלוי באיזה איזור וממשיך עד החורף. הוא נותן ריח בלילה. אם היית שכנה שלי הייתי מבקשת ממך בנימוס שלא משתמע לשתי פנים, לשתול אותו בצד הכי רחוק ממני
. מה לעשות, לא כולם אוהבים את אותם הדברים. גפן, אם המטרה לקבל ענבים אז רצוי מאד לקנות שתילים. אם את מעונינת במטפס ולא זקוקה לפירות, אפשר לייחר.

ilanco

New member
תודה ועוד קטנה.....

אני מעוניין בגפן למטרה של טיפוס על הפרגולה מה דעתכם?

HAIM63

New member
גפן איזבלה

יש לי שתיל שקניתי במשתלה, וגם ייחור שעשיתי מאותו שתיל. השתיל החדש נותן פרי בדיוק כמו צמח האם. והוא בן שלוש ולא מורכב. מי מעונין בגזם של האיזבלה?(לייחורים) בערך בעוד שבוע / שבועיים, אני גוזם.

ilanco

New member
אשמח לקבל חיים כנס ../images/Emo92.gif

אשמח לקבל אתה מעוניין שאשלח לך מעטפה כפולה ותחזיר לי ??

r66

New member
לנו יש כאלה אדומים ומתוקים-

מתוקים, אבל עם גרעינים (נדמה לי "מוסקט") ועוד סוג של קטנטנטים בהירים ללא גרעינים וגם כן מתוקים. עוד מעט גמנחנו גוזמים

Riki10

New member
חיים אפשר לקבל גם ייחור מהאיזבלה?

מצא חן בעיני שהוא בטעם מנגו. ואני הרי מאד אוהבת מנגו! אולי זה יתן לי "פיצוי" לעץ מנגו - שאין לי...

HAIM63

New member
תשובה ל Riki10 ושאלה למומחים.

אני לא יודע איך לשלוח ייחורים. עם 4 עיניים לפחות, שזה 20 עד 30 ס"מ. ושאלה: כמה זמן אני יכול להחזיק יחורי גפן במקרר עד השתילה?

gitta

New member
ליקר מייצרים מפרות שונים

אך לא מענבים (ראה בויקיפדיה). יש ליקרים באינסוף טעמים, כמו שזיפים, תפוזים, סברס ואפילו בטעם שוקולד. הליקר הכי מעודן (לטעמי) הוא מדודבדבנים.

gitta

New member
../images/Emo143.gifאיך יכולתי לשכוח ליקר שקדים?

הליקר הכי הכי של "צברה" עשוי משקדים, ואפילו יש לו הכשר של הבד"ץ! שלשום, בליל הסער והסופה
כתבתי את זה, אבל באמצע השיגור היתה הפסקת חשמל שנמשכה עד שלוש לפנות בוקר. אשלח עכשיו שוב, כי מוטב מאוחר מאשר בכלל לא, ובמיוחד ששקדי(ם) זה נושא מרכזי בפורום.

למעלה