שאלה לגבי טכני ח"א

EyeMaster

New member
שאלה לגבי טכני ח"א

קיבלתי זימונים לטכני לח"א, ואני רוצה לדעת מה הוא כולל. הבנתי את כל מה שהוא כולל שהסבירו לי בקד"צ עצמו. הקד"צ עצמו הוא שלושה חודשים.. רציתי לדעת איזה דרג טכנאי אני נהיה מוסמך שאני מסיים את הקורס? מה ההבדל בין הדרגים - יציאות וכו' :) פירוט מלא יותר אם אפשר (אני יודע שאי אפשר לתת 100% תשובות, אבל אסתפק בתשובות שהן "בערך" גם כן). תודה רבה!

murzik3591

New member
אני אנסה לענות על מה שאני כן יודע..

אתה תעבור קורס של בערך שלושה חודשים אשר יכין אותך לשירותך הצבאי, אני לא יודע באיזה קורס תשובץ ויש הרבה דברים שונים ומגוונים. זה ממש לא בטוח שתהיה טכנאי יש עוד תפקידים בחייל האוויר, עוד דבר שאני יכול להגיד לך זה לגביי הדרגים: לגביי יציאות אני לא יודע אבל יש שלושה דרגים(לפי מה שזכור לי ואני שוחר באלקטרוניקה אז בהנחה ותגיע לאלקטוניקה או מכונות ולא למשהו אחר). בכל אופן אני לא זוכר מה א' מה ב' ומה ג' אבל באלקטרוניקה דרג אחד זה האנשים שעושים בדיקות של מיכשור צבאי, דרג מעליו זה האנשים שמתקנים ציוד שנשב והדרג הגבוהה והאחרון זה הדרג של האנשים שיושבים במעבדות הפיתוח בתעשיה האווירית סביר להניח.שיהיה לך בהצלחה

ohadyellow

New member
תשובה קצת יותר מפורטת...

יש למעשה ארבעה דרגים ... דרג א- אתה יכול להגיע לשם גם מאלקטרוניקה וגם ממכונות כי אין יותר מגמות בחיל האוויר בדרג א יש טכנאי דרג א ומה שבעצם עושה טכנאי דרג א זה הכנת הכל טייס לטיסה אם זה ב5 לפנות בוקר ואם ב12 בלילה אין לזה שעות... דרג ב- בדרג הזה עושים תיקונים שיגרתיים למטוס זה כמו טיפול 10000 שיש לאוטו אז יש אותו דבר למטוס אחרי כמה שעות טיסהאז מפרקים את כל המכלולים של המטוס ומרכיבים הכל מחדש דרג ג- זהו דרג מאוד קטן שיש בו רק מנועים והוא מתעסק רק עם מנועים והדרג הזה נוגע רק למכונאים... שממש מפרקים רכיב רכיב את המנוע ומרכיבים מחדש וההבדל מדרג ב זה שבדרג ב מפרקים את הרכיבים ולא נכנסים לתוכם דרג ד-הדרג שכל אחד ירצה להגיע אליו זה דרג שקוראים לו י"אא ושם ממש נכנסים עד הכי עמוק שאפשר להיכנס ולמה כולם רוצים להגיע לשם כי בדרג ד יוצאים כל יום הבייתה וזה רק בבסיס אחד במרכז הארץ בקשר ליציאות בדרג א ב וג אז היציאות הן אחת לשבועיים אבל שכל שמתקדמים בפשמ ובתפקיד יוצאים יותר וגם בכל שבת שאתה סוגר יש לך אפשטר באמצע השבוע... מקווה שעזרתי...

למעלה