שאלה לגבי טיפים

מצב
הנושא נעול.

asafusan

New member
שאלה לגבי טיפים

שאלה לגבי טיפים
אני מכיר מספר מסעדות וברים בתל-אביב אשר נוהגים לעשות את הדברים הבאים: אני אכתוב בסעיפים, על מנת להקל את התגובה לכל נושא 1. לא לשלם שכר בסיס, העובד מקבל רק טיפים. 2. לא לשלם על ימי הבראה / חופשה. 3. לא לשלם נסיעות. 4. יש אפילו מקומות שלוקחים מהטיפים של העובד כסף לפי שעות העבודה שלו, ובסוף החודש מחזירים לו את הכסף כמשכורת (עם תלוש). חשוב לציין שמהכסף שנלקח מהעובד מנכים דמי ביטוח לאומי ומיסים. 5. לוקחים מהעובד כסף במקרה ואנשים ברחו בלי ששילמו על הארוחה/שתייה. רציתי לדעת מה התייחסות החוק לגבי כל אחד מהסעיפים הנ"ל, ומה ניתן לעשות במקרה ועובדים במקום כזה, שעושה את כל מה שתיארתי.

שיר ורד

New member
תשובות

שאלה לגבי טיפים
אני מכיר מספר מסעדות וברים בתל-אביב אשר נוהגים לעשות את הדברים הבאים: אני אכתוב בסעיפים, על מנת להקל את התגובה לכל נושא 1. לא לשלם שכר בסיס, העובד מקבל רק טיפים. 2. לא לשלם על ימי הבראה / חופשה. 3. לא לשלם נסיעות. 4. יש אפילו מקומות שלוקחים מהטיפים של העובד כסף לפי שעות העבודה שלו, ובסוף החודש מחזירים לו את הכסף כמשכורת (עם תלוש). חשוב לציין שמהכסף שנלקח מהעובד מנכים דמי ביטוח לאומי ומיסים. 5. לוקחים מהעובד כסף במקרה ואנשים ברחו בלי ששילמו על הארוחה/שתייה. רציתי לדעת מה התייחסות החוק לגבי כל אחד מהסעיפים הנ"ל, ומה ניתן לעשות במקרה ועובדים במקום כזה, שעושה את כל מה שתיארתי.
תשובות
1. חוקי למחצה, אם הטיפים שקבל העובד במשך החודש נמוכים משכר המינימום על המעסיק להשלים לשכר המינימום. אם הטיפים משולמים ישירות לעובד (ולא דרך המעסיק), אין להתחשב כלל בטיפים ועל המעסיק לשלם לפחות את שכר המינימום. 2. לא חוקי. ימי הבראה, יש לשלם רק אחרי שנת עבודה, לגבי ימי חופשה המעסיק צריך להוציאת את העובד לחופשה ולשלם לו שכר רגיל בתקופת החופשה. אם נותרות ימי חופשה שלא נוצלו בסיום יחסי עובד מעביד על המעביד לשלם פדיון ימי חופשה. 3. לא חוקי. 4. חוקי לחלוטין. 5. אם העובד הסכים לכך בכתב זה חוקי בתנאי שלא גובים מהעבוד יותר מהנזק שנגרם למעסיק, אך גם כאשר זה לא חוקי, המעסיק רשאי לתבוע את העובד במידה ואותם אנשים שלא שלמו נצלו רשלנות של העובד כדי לעשות זאת. אם עובדים במקום כזה, אפשר להגיש תביעה בבית הדין לעבודה לקבלת הזכויות המגיעות לעובד על פי החוק או חוזה העבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה