שאלה לגבי טיפול

שאלה לגבי טיפול

יש לי בעיה שאני סובלת ממנה מאוד ולא מוצאת לה פתרון.
יש לי נפיחות מתחת לעיניים ובעיקר מתחת לעין ימין.
זה מצב סטטי שלפעמים בולט יותר ולפעמים פחות אבל תמיד קיים ובולט.
אני בריאה לחלוטין וישנה מספיק. גם כשאני ממש עירנית ולא עייפה בכלל יש לי את השקית הזו מתחת לעין.
ניסיתי תרופות סבתא כמו מלפפון, תיון קמומיל, תפו"א, קוביות קרח. אין הקלה.
אני שוקלת לנסות טיפול ברפואה משלימה, אני לא ממש מבינה בתחום, אבל הבנתי שיש דיקור וכד'.
שאלתי היא האם זה יכול להועיל, אני אשמח אפילו לשיפור והקטנת הנפיחות, לא מצפה להעלים אותה לגמרי.
אין לי בעיה להוציא על זה כסף, אבל אני רוצה לדעת שזה יהיה אפקטיבי.
תודה לכולם.
 

0 אור 0

New member
את יכולה לפחות להתייעץ עם מטפל

חלק מהסיבות לשקיות מתחת לעיניים קשורות לגורמים שהרפואה המשלימה יכולה לטפל בהם:
הדבר הכי פשוט הוא הקשר לאורח החיים - אי שתיה מספקת, חוסר בשינה, מתח רב - כשלא פעם השינוי הקטן של תוספת מים , ירקות ופיורת לתזונה, מנוחה נוספת (במקרה שלך אני מבינה שלא רלבנטי), והורדת המתח משפרים את השקיות.
בהקשר זה אני יכולה להמליץ על פעילות כללית של הזרמה והמרצה על ידי פעילות גופנית ובפרט התנוחות ההפוכות של היוגה.
גורם שני שיכול להיות הוא אלרגיה שמתבטאת באיזור העפעפיים - במקרה זה יש להיעזר בשיטה שמזהה אלרגיות (יש בדיקות שאני לא מומחית בהן וכן הקינסיולוגיה מסייעת בזיהוי אלרגיות)
גורם שלישי שקשור בדרך כלל לגיל הוא היחלשות השרירים הקטנם של הפנים שמחזיקים את איזור העין, גורם זה קשור גם לזרימה איכותית של הדם באיזור - כאן יכולים לעזור תרגילים מסויימים לשרירי הפנים וכן שיטות של דיקור, עיסוי ולחיצות אשר ישפרו את המצב.
לגבי הדרך להמנע מלהוציא כסף לשוא:
כדאי להקשיב מה המטפל מבטיח לך, מה הוא מסביר לגבי אופי הטיפול - בדרך כלל המטפל הטוב לא יוכל להבטיח לך מראש הרים וגבעות, אבל הוא כן ידע להסביר לך במונחים שלו, מהם הדברים שהוא הולך לעשות ועל מה הם פועלים.
בהצלחה
 

יעל ND

New member
לטוסטר אובן שלום

אם את אומרת, שאת בריאה לחלוטין, פירוש בדבר ששקית מדוברת אינה בעיה רפואית, אלא אסטתית. כלומר, מבנה תורשתי של העפעף.
במקרה כזה עליך לפנות למומחה לעפעפיים. הם עושים ניתוחים פלסטיים.
לגבי הדיקור, זוהי שיטה בהחלט טובה, אך לא עד כדי יכולת לחולל שינויים מורפולוגיים.
 
למעלה