שאלה לגבי חלון ממ"ד

שרונה6

New member
שאלה לגבי חלון ממ"ד

שלום לכולם, אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. בחדר הממ"ד, כשפותחים את החלון הוא אוטומטית נפתח עד הסוף ואין אפשרות לפתוח אותו חלקית. זה נראה שיש איזושהי משקולת שמושכת אותו להפתח עד הסוף. הענין הוא שבחדר ישנה תינוקת ואני רוצה לפתוח קצת את החלון ולא לגמרי - מה אפשר לעשות? ושאלה נוספת - אני רוצה לקנות וילון לחלון הממ"ד, האם ניתן להתקין וילון בחדר כזה ואיזה סוג וילון מומלץ (מבחינת פתיחת החלון). מקווה שהבהרתי את עצמי. תודה מראש לעונים.

fireman

New member
לדעתי החלון אינו מפולס כראוי.

כיצד לעצור אותו?.....נסה אולי מגנט חזק בתקווה שזה יצליח לעצור את החלון. לגבי הוילון.... היות וחלון הזכוכית של הממ"ד הוא חלון כנף שנפתח פנימה הוילון המתאים ביותר הוא וילון שניתן להסיט הצידה ולפתוח את החלון ללא הפרעה. הוילון כמובן יותקן על הקיר ולא על החלון\מסגרת החלון.

בינא

Member
חלון ממ"ד נמצא באחריות היצרן המרכיב

לכן, במידה וחלון אינו מתפקד כמו שצריך, למשל נפתח עד הסוף בעצמו מסיבה של חוסר כיוון נכון, זכותכם להתקשר ליצרן ולדרוש את כיוונו. אם החלון נרכש יחד עם הדירה מקבלן, אחריות לטפל בנושא זה היא של הקבלן, אשר חובה עליו לקרוא למתקין של יצרן החלון לתיקון הבעיה. במידה ויש לכם את האפשרות הכספית לכך, אתם יכולים לבקש מהיצרן להחליף את חלון הפתיחה שיש לכם עם חלון "דריי-קיפ", אשר כמובן עולה יותר שיתרונו באפשרות הפתיחה על צירים תחתיים והכנסת האוויר מהחלק העליון של החלון. פיתרון מומלץ לוילון על חלון לחדר ילדים, הוא ה"צלון" - אותו תריס ונציאני שפותחים וסוגרים את שלבי האלומיניום שלו למעבר אור בהטייתם ו/או מרימים אותם לקבלת אור מלא. ניתן לרכוש את התריס בגודל סטנדרטי שמתאים לכנף חלון הממ"ד, כולל אמצעי חיבור לכנף החלון עצמו. במידה והולכים על וילון, רצוי של 2 חלקים - אחד שנפתח ימינה והשני שמאלה, כדי להימנע ממשיכה של הוילון לכל אורך החלון לצורך פתיחתו. את משילת הוילון רצוי לחבר כ-10 ס"מ לפחות מעל לחלון ושהאורך יהיה בהתאם. המידות הרצויות לוילון כזה הם 2 חלקים של 60/120 ס"מ נטו שהם בבד כ-90 ס"מ רוחב (בגלל הקיפולים) על 1.20 מ' גובה כדי שיכסה את הכל. רצוי שלבד בוילון תהיה "משקולת" בתחתיתו למניעת התנפנפות בעת רוח חזקה.

ys2000

New member
לגבי המגנט

סתם להבהרה החלון עשוי מאלומיניום ואין אפשרות לתפוס אותו במגנט

תשובה לגבי חלון ממ"ד.

כשפותחים את החלון הוא אוטומטית נפתח עד הסוף ואין אפשרות לפתוח אותו חלקית. משאלתך זו אני מבין שיש לך חלון הזזה הנע על גלגלים. החלון עצמו כבד מאד, והוא כולו משקולת אחת גדולה. ככל הנראה המשקוף של החלון הותקן בשיפוע כזה שגורם למשקל החלון להניע אותו לכיוון פתיחה. אני מכיר מצבים שזה פועל גם הפוך. לעניות דעתי מצבך טוב יותר משל אחרים. ישנה אפשרות פשוטה וקלה, פשוט לתקוע תריז גומי מתחת לגלגל הקדמי של החלון ובכך למנוע את פתיחתו עד הסוף. ראי את התמונה המצורפת, הכנתי סקיצה ואפילו מצאתי תריז גומי בעיצוב של גבינה צהובה. התריז החמוד הזה, ימנע ממך מלהכנס למלחמות מיותרות היות והחלון תקין וזה בסדר שהוא נפתח קצת בעצמו. זה אפילו מקל עליך במובן מסויים. לא תצתרכי להלחם בקבלן שלך, שהריי מלחמה כזו תוציא ממך אנרגיות למשהו שהוא מינורי לחלוטין. לעניין הווילון: אפשר להתקין ווילון מעל החלון, רק צריך לקחת בחשבון את אופן פתיחת חלון הגזים הפנימי, האם הוא דרייקיפ, או חלון על ציר רגיל ? רק אז להחליט אם כדאי ווילון. מבחינתי, חדר ממ"ד לא צריך לאכלס אנשים בכלל, אבל זו כבר סוגייה אחרת. בברכה, שרון דרורי

msvnk

New member
שרון, נראה לי שלא ירדת לסוף דעתו

הוא דיבר על הכנף של חלון האלומיניום שלא ניתן להעמיד אותה ב"אמצע הדרך". האמת שראיתי את זה בהמון ממ"דים. נראה לי שזה כי יותר קשה לפלס בצורה מדוייקת את החלון ממ"ד ביציקה לעומת הטיח המבוקר בשאר פתחי החלונות.

למעלה