שאלה לגבי חיטוב

bar4321

New member
שאלה לגבי חיטוב

שלום, שמי דנה
אני בתהליך הרזייה ונשארו לי עוד 30 קילו עד שאגיע למשקל הרצוי
חשוב לציין שהגוף שלי לא חטוב בכלל יש איזורים בגוף שהם רפויים
אני עושה הליכות 3 פעמים בשבוע + הרמת משקולות (4 קילו) 4 סטים של 20
הייתי באתר ישראל בודי וראיתי כל מיני תוספים, למשל קסנדרין אקסטרים, המסייעים לחיטוב הגוף תוך כדי כושר כמובן
האם מישהו ממליץ? ואיזה תזונה מומלצת על מנת שזה יתרום לחיטוב הגוף תוך כדי כושר?
חשוב לי שהגוף שלי יהיה חטוב גם אחרי שאני אגיע למשקל הרצוי
תודה מראש למי שעונה

udi mualem

New member
השפעה על חיטוב

אימוני כוח יכולים לעזור בחיטוב הגוף ושילוב של תזונה לירידה במשקל
רמת האימוני כוח צריכים להיות בעצימות גבוהה לשם כך
האמת שקשה לענות כי צריך להבין מה בחיטוב חסר לך וכמובן שיש השפעה של גנטיקה ומבנה גוף

מציע לך ללכת למאמן כושר שיראה וימליץ לך

חיטוב עם 30 קילו מיותרים?

חיטוב זה אחוז שומן ונוזלים נמוך, על אחוז שריר מסויים.
אז קודם את צריכה להוריד את ה-30 קילו המיותרים ולהגיע למשקל תקין.

אחרי זה את צריכה להמשיך בדיאטה ולהוריד עוד בנוסף לזה אחוז שומן מסויים על מנת שתקבלי את ''החיטוב''.

אימוני משקולות יעזרו לשמור/להגדיל מסת שריר בשביל שהמראה של החיטוב יהיה יפה יותר.

תרגילי כוח + חלבון

חיטוב זה אומר אחוזי שומן נמוכים ומסת שריר משמעותית.

את יכולה לרדת 30 קילו, שמתוכם תרדי 15 קילו שומן ו-15 קילו שריר (יחס של 50:50)
את יכולה לרדת 30 קילו, שמתוכם תרדי 21 קילו שומן ו-9 קילו שריר (יחס של 30:70).

אם תרדי באופן הראשון, סביר שלא תראי מחוטבת אלא יותר לכיון של עור, עצמות ושומן.
אם תרדי באופן השני ואפילו ביחסים גבוהים יותר, אז תראי מחוטבת.

הדרך להבנתי לרדת באופן השני זה על ידי ביצוע תרגילי כוח ועל ידי אכילה מספקת של חלבון בזמן הירידה במשקל.

כדי לרדת עם המספרים שציינת

במקרה הראשון צריך לצום או משהו מאוד קרוב לכך. במקרה השני צריך לצום למחצה.

צריך להיות מאוד יצירתי כדי לאבד שומן ושריר ביחס של 1:1 או אפילו 2:1 לטובת השומן.

בקשר לשורף שומן, זה לא שורף שום דבר חוץ מהכסף בארנק. זה לא יעזור לך, כי כל שורפי השומן החוקיים זה סה"כ תערובת של ממריצים (קפאין לדוגמה) שאמורה להמריץ אותך לעשות פעילות אירובית בעצימות גבוהה יותר/בנפח גבוה יותר.

רק על עצמי לספר ידעתי

ראשית אלו היו דוגמאות בלבד ולא מספרים מדויקים שאפשר לרדת ביחסים שונים וצריך לשאוף לרדת יותר בשומן ופחות בשריר.
אני לא יודע את המספרים המדויקים ואם אתה יודע על מאמר שבדק את זה פעם, אני אשמח מאד אם תציג.

שאני ירדתי את הירידה המשמעותית שלי במשקל, ולא הקפדתי מספיק לא על חלבון ולא על אימוני כוח, אז זה היה בסביבות 40 אחוז שריר ו-60% שומן. אולי 63:37 .
זה לא בעיה רק של מכשירי מדידה אחוזי שומן לא מדויק אלא אני גם רואה את זה על הגוף שלי.
במצבי כיום אני לא יכול להרשות לעצמי לרדת עוד במשקל כי כבר לא ישאר לי מסת שריר ויראו את זה בלחיים ובעור על הפנים ומצד שני אני בסביבות ה-17 אחוזי שומן.

עוד תופעה ששמתי לב אליה אצל רצים, שהם לא מחוטבים. רבים מאיתנו אומנם רזים, אבל יש בטן.
רבים מהרצים לא עושים אימוני כוח.
ואם עושים כמוני, אז זה פעם בשבוע (כי אין זמן ליותר)

המספרים ששמעתי ממיק (או ממך - אני כבר לא זוכר מי אמר זאת) שאפשר לרדת ביחס של 82:18 נשמעים לי פנטסטיים.
לא הייתי בכיוון בכלל.

למעלה