שאלה לגבי חיווט

Arielvista

New member
שאלה לגבי חיווט

החברה שבה אני עובד עוברת למקום חדש בעוד כחודש וחצי. כל ציוד הרשת שלנו (כרטיסי רשת, סוויצ'ים וכו') הוא 10/100, אין תעבורה כבדה מאד על הרשת. במקום הנוכחי רוב הכבלים הם "תוצרת עצמית", כלומר נלחצו ע"י מנהל הרשת הקודם ועל ידי. ברוב הנקודות והפאצ'ים מחווטים ארבע גידים (1,2,3,6) בלבד והכל נראה עובד יופי. השאלה שלי היא: מה ההשלכות של המשך חיווט של ארבע גידים, תוך ניצול האפשרות להוביל שתי נקודות רשת על אותו כבל CAT5, כלומר לנצל כל כבל שמונה גידים לשתי נקודות ארבע גידים?

טופי

New member
האם אתה חושב קדימה?

היום אתה עובד על תשתית של 100, וזה אחלה, אבל מה עם עוד שנתיים? מה ים ציוד יעודי? היום אתה קונה ציוד חדש שמגיע עם כרטיס 10/100/1000, לא תתבאס על שאתה לא יכול להשתמש בו? שרתים חדשים עם כרטיסים של גיגה נחושת, לא תרצה להשתמש? גם סובארו ג'סטי 94 נוסעת, אבל לא תעדיף לעבוד בסביבה ששואפת קדימה?

Arielvista

New member
אני בהחלט חושב קדימה אבל...

"הגורמים המשלמים" רואים הוצאות $$$. השיקולים הם כאלה: אני רוצה שתי נקודות רשת בכל עמדה. מבחינתי האפשרות לעבור בעתיד לתקשורת ג'יגה היא אופציה קורצת. ההנהלה רוצה לצמצם הוצאות, שגם ככה הם ענקיות (שרתים חדשים, מבנה חדש, מרכזיה חדשה וכו') ולכן הכפלת עלות החיווט (מ-4000$ ל-8000$) לא ממש מלהיבה אותם, ולפי אופי העבודה הנוכחי תעבורה של 100 מספיקה בהחלט, מבחינתם. ככה שאני בעצם צריך לבחור: נקודה בודדת, מחווטת 8 גידים בכל עמדה או שתי נקודות, מחווטות 4 גידים.

אז ככה

1. יש לכם אפשרות לרכוש כבל עם ארבעה גידים בלבד - אני משער שזה יותר זול. 2. אם אתם חושבים לפצל כבל אחד לשני קונקטורים, אני הייתי נמנע מזה: גם הקונקטור צריך להילחץ על הפלסטיק החיצוני כדי שהקונקטור לא יתלש ממשיכה בטעות, וגם זה נשמע לי כמו פתח להרבה בלאגן וצרות. 3. בכל מקרה, חשוב מאוד ללחוץ את הגידים לא רק בסדר הנכון, אלא גם להקפיד שגידים 1 ו-2, 3 ו-6 יהיו זוגות, למשל: 1. כחול * 2. כחול-לבן * 3. כתום * 4. ירוק 5. ירוק-לבן 6. כתום-לבן * 7. חום 8. חום-לבן בהצלחה!

Arielvista

New member
תשובות

1. עדיין יותר זול כבל 8 גידים מפוצל לשתי נקודות. 2. צודק, אבל ניתן להשחיל את ארבעת הגידים ה"ערומים" לקטע של שרוול ריק, ואז הקונקטור נלחץ כמו שצריך. 3. זה ברור, אחרת לא יעבוד בכלל. 4. תודה על התגובה (בעצם, זה היה צריך להיות הסעיף הראשון בתשובה שלי...)

ezaton

New member
אני לא יודע איך וכמה

אבל 8K לא נשמע מעט. עיקר הכסף שלוקח מתקין תשתית הוא על העבודה, ולא על הציוד. כלומר, יש חשיבות לעלות הכבילה, אבל להחזיק צוות שילחץ לך 400 נקודות, בין אם הן על 200 או על 400 כבלים, לדעתי יעלה אותו הדבר. ספציפית, מתקין התשתית שלי, אני בספק אם יסכים לעשות דבר כזה, רק כי הוא צריך אח"כ לשלוח אנשים לתקן ולבדוק אם יש בעיות, וזה לא שווה לו. מעבר לכך, תשתית ג'יגה, מבחינת מתגים, היסטרית במחיר (אם אתה הולך על מוצרים טובים, לא טאיוואנים), ואני לא מצליח למצוא צידוק לשימוש בה, שלא לשדרת השרתים.

למעלה