שאלה לגבי חוק

idan2408

New member
שאלה לגבי חוק

לחבר אין ביטוח צעיר על האוטו של המשפחה אבל בכל זאת הוא נוהג אני ממש לא תומך בו ומנסה להניא אותו מזה ... השאלה שלי מה יקרה עם שוטר יתפוס אותו בלי ביטוח צעירים? שלילה?קנס?נקודות?? תודה מראש על התשובות

aviGODFATHER

New member
אאל"ט הוא לא יעשה לו כלום

כל עוד יש ביטוח חובה לאוטו (בלי קשר למי נוהג בו) מבחינת החוק זה בסדר. אם חו"ח הוא יעשה תאונה הוא לא יראה שקל מהביטוח.

מתן1002

New member
לא רק שהוא לא יראה שקל

הוא יצטרך לשלם אם הוא יפגע ברכב אחרר..

aviGODFATHER

New member
יש משהו שלא ברור לי...

אם בוחן התנועה קבע שהנהג השני (שמבוטח למהדרין) אשם בתאונה, ונגרם נזק לשני המכוניות - מי ישלם על הנזקים?

Superdror

New member
בתאונת נזק בלבד

לא מגיע בוחן כלל אל המקום. במצב כזה אתה נדרש לתבוע את חברת הביטוח של בעל הרכב השני ולהוכיח כי אינך אשם בתאונה וכי כל האשמה עליו. במידה ובית המשפט יקבע כי כל האשמה מונחת עליו - חברת הביטוח שלו תדרש לשלם את הנזק לרכבך ותשלם גם את הנזק לרכבו, כמובן. במידה ובית המשפט יחלק את האשמה בניכם, שניכם תשלמו חלקים יחסיים, כאשר חברת הביטוח שלו תשלם את החלק שלו - ואתה תשלם את החלק שלך, מכיסך. מאחר ולך אין שום ביטוח שמכסה נזק לרכבך, במידה ותרצה לתקן את רכבך בינתיים, תדרש לעשות זאת מכספך שלך ללא כל הבטחה שאת הכסף תקבל חזרה. כמובן, כל תאונת נזק יכולה להתפתח אחרת וזה תלוי גם בגובה הנזק וכו', יש מצבים שעירוב הביטוח הוא רק לרעת המעורבים מבחינה כלכלית.

למעלה