שאלה לגבי חומוס

r u t h y a

New member
שאלה לגבי חומוס

אני רוצה להכין סלט חומוס בבית. עברתי על המתכונים שבפורום ובכולם משתמשים בחומוס יבש שיש להשרות אותו לפני כן. האם יש אפשרות להשתמש בחומוס קפוא של סנפורסט? תודה מראש.

r u t h y a

New member
האם למישהו כמויות לסלט חומוס

בשימוש של חומוס קפוא של סנפרוסט?

bigjack

New member
הכמויות הן אותו הדבר

הנה מתכון שלי לחומוס, רק לוותר על השלב של ההשריה במים ולהמשיך משם ישר לבישול. גם אני אוהב חומוס ולקח לי המון נסיונות ו'הזבלות' עד שהגעתי לחומוס שלדעת כל החברים שלי הוא אפילו עולה על חומוס שבמסעדות. מצרכים: 500 גר' חומוס יבש (עדיף מהזן הקטן שנמכר בשווקים ובחנויות תבלינים) 1-1.5 כוס טחינה גולמית (עדיף היונה או הגמל) 4\3 כוס מים קרים 1-1.5 כפית מלח 1-1.5 כפית מלח לימון (אפשר לימון סחוט במקום...אני מעדיף ככה) ההכנה: אז קודם כל החומוס מושרה לילה (ועוד כמה שעות לא יזיקו) והמים מוחלפים פעמיים. בסיר גדול עם הרבה מים מרתיחים את החומוס ומוציאים את הקצף, מוסיפים בזמן הרתיחה 2 כפיות אבקת סודה לשתיה (להיזהר שלא יגלוש) וממשיכים לבשל על אש בינונית שהמים יבעבעו קלות במשך שעה וחצי ,עד שהגרגרים נמסים בין האצבעות כמו חמאה. להעביר את הגרגרים למעבד מזון עם חצי כוס מים ולטחון, אם יבש מידי להוסיף עוד מים, העיסה אמורה להיות דלילה אבל לא מימית להוסיף את הטחינה לאט לאט עד שהחומוס מלבין ומסמיך מעט,להוסיף כפית מלח וכפית שטוחה מלח לימון, טועמים ומתקנים אם צריך. הכי טעים כשהחומוס חם ישר אחרי ההכנה. צריך לקחת בחשבון שהכי טוב לטחון כשהגרגרים חמים ישר מהסיר, ושהחומוס לא יהיה סמיך מידי כי במקרר הוא עוד מסמיך. להשתמש או במיץ לימון טרי או במלח לימון אבל לא לערבב בין השניים, אני מעדיף את המלח לימון כי הוא נותן טעם חמצמץ כמו החומוס הדרוזי. להגשה אני שם חומוס בערימה בצלחת, מעליו קצת גרגרי חומוס ששמרתי מהבישול, שמן זית ומעט כמון טחון. בהצלחה

r u t h y a

New member
את המתכונים ראיתי

השאלה הייתה איך עושים אם חומוס קפוא של סנפרוס? האם צריך להשרות? הרי הוא כבר מושרה לא? והאם צריך לבשל עוד? בקיצור מה עושים לפני שלב הטחינה שלו? תודה

bigjack

New member
כמו שכבר רשמתי לך

החומוס שלהם מושרה ולא מבושל צריך לבשל אותו עד לריכוך במרקם שהוא נמעך בין האצבעות למשחה ללא פירורים (סודה לשתייה תקצר את התהליך) ואז ללכת לפי המתכון.

sher019

New member
לשידרוג ,כדאי להוסיף לטחינה כפית כמון טחון.

מוסיף המון לטעם.

yoss42

New member
מיתגעגע לחומוס שלך

צח המתכון המפורט כל כך מזכיר לי את הטעם הנישכח אנא מימך אני פונה אל הלב שלך אני פונה אל הרגש שלך בבקשה למיפגש הבא חומוס

bigjack

New member
אני רואה שמצ'עמם לך ../images/Emo9.gif

מבטיח להשתדל להכין חומוס בשבוע הבא.... הבעייה היא שמרוב אוכל שיש לאחרונה אף אחד לא ישתין בכיוון של החומוס
בנתיים קח לך פיילה קטנה של חומוס

yoss42

New member
מילה אחת מיותרת

צח בתגובתך היתווספה המילה אשתדל יען כי בעוד חודש חודשיים אנא אני פונה בשנית חומוס בשבוע הבא

למעלה