שאלה לגבי חברים שחזרו אחרי לביקור בן שבועיים עשור לארץ

דורי 1981

Well-known member
חבר טוב שלי מכיתה ה' עזב לפני עשור את הארץ, ביחד עם אשתו (ובינתיים הספיקו לחזור). לשניהם אזרחות אמריקאית (הוא גדל שם מגיל 0 עד 4, היא הייתה בארץ לפחות 8 שנים ומדברת עברית מצוינת, כמעט חסרת מבטא). הבנות שלהם שנולדו בארץ, הם בנות 12 ו-10. חכמות, מצחיקות ומאוד מזכירות (במפתיע, כן?) את שני ההורים. אני ועוד חבר בילינו איתם ומאוד נהנינו. האם זה תקין שההורים מדברים ביניהם עברית ואנגלית אבל לא מלמדים אותן בצורה מסודרת עברית?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
חבר טוב שלי מכיתה ה' עזב לפני עשור את הארץ, ביחד עם אשתו (ובינתיים הספיקו לחזור). לשניהם אזרחות אמריקאית (הוא גדל שם מגיל 0 עד 4, היא הייתה בארץ לפחות 8 שנים ומדברת עברית מצוינת, כמעט חסרת מבטא). הבנות שלהם שנולדו בארץ, הם בנות 12 ו-10. חכמות, מצחיקות ומאוד מזכירות (במפתיע, כן?) את שני ההורים. אני ועוד חבר בילינו איתם ומאוד נהנינו. האם זה תקין שההורים מדברים ביניהם עברית ואנגלית אבל לא מלמדים אותן בצורה מסודרת עברית?
אם הם חיים בארה"ב חשוב שידעו את שפת המקום, עברית פחות חשובה.

דורי 1981

Well-known member
אם הם חיים בארה"ב חשוב שידעו את שפת המקום, עברית פחות חשובה.
אצל שניהם זו שפת אם (אנגלית). הבעל שהוא מהנדס תוכנה גדל בלי אבא ועם אמא מהגיהנום (איתה ניתק מגע ובשכל בשנת 2014 בערך, כי התנגדה לנישואים). אשתו שהיא מדריכה לשיטת אלכסנדר גדלה במשפחה יחסית נורמלית, עם אח בכור (שגר בארץ, בנתניה) ושתי אחיות. היא רצתה את החופשה בארץ יותר ממנו. בכל מקרה, ברור ששניהם התגעגעו יותר לחברים ולמשפחה ופחות למדינה. הם גם די שמאלנים. אני לעומתם ימין קיצוני. אני חושש ממשבר הזהות אצל הבנות- עבור אמריקאים הן יהודיות ממוצא ישראלי, עבור ישראלים (אם מישהי תבחור לגור פה או אפילו לשרת בצבא, נגיד) הן יהודיות מארה"ב. לא פה ולא שם.

נערך לאחרונה ב:
למעלה