שאלה לגבי ויזת עבודה בארה"ב (L1 או H1B)

gio18

New member
שאלה לגבי ויזת עבודה בארה"ב (L1 או H1B)

שלום,
אני עובד בחברה שנחשבת לחברה הגדולה בעולם בתחומה ויש לה סניפים בכל העולם (ב-20 מדינות לפחות), בארה"ב החברה מעסיקה יותר מ - 200 עובדים ומחזור המכירות שלה בארה"ב ב - 2013 היה בסביבות 90 מליון דולר (בכל העולם המחזור חצה את החצי מיליארד דולר).
אני אמור לעבור לניו יורק מטעם החברה, עובד בחברה 7 חודשים.
התייעצתי עם עו"ד הגירה של החברה והחלטנו ללכת על ויזת L1, אז כמובן שאני צריך להמתין ולעבוד שנה לפחות לפני שהחברה תגיש בקשה עבורי לויזה האמורה.
התפקיד אותו אני אמור למלא הוא מנהל פיתוח עסקי ומכירות בניו יורק.
בארץ אני עושה את אותו התפקיד (תפקיד שמערב הרבה מכירות בחו"ל ובארץ עם נסיון בינלאומי משמעותי).
יש לי תואר ראשון במשפטים ואני מוסמך כעו"ד.
עד כאן ההקדמה :)
השאלה היא מה הסטטיסטיקה לאישור ויזת L1?
במידה ולא מאשרים לי את הויזה הזו האם אוכל לגשת לויזת H1B?

אציין כי החברה עוסק בתחום נישתי, שלוקח זמן להתמקצע בו.

תודה רבה.
עד כאן ההקדמה

ilanvag

New member
האם לחברה כבר יש ניסיון עם העברת אנשים עם ויזת L1 ?

על פניו, עושה רושם שלא צריכה להיות לך בעיה לקבל את הוויזה הזו, ואני מניח שזה גם מה שאמר העו"ד. זו ויזה שאמורה להיות עדיפה עבורך בכל מקרה, מאחר ו -
1. אין שום ביטחון שבכלל תקבל ויזת H1B; בשנה האחרונה, רק כשליש מאלו שהגישו אכן זכו בהגרלה ובוויזה בפועל
2. גם אם תצליח לקבל H1B, הרי תוכל לעבור ולהתחיל לעבוד רק בעוד שנה, קרי בתחילת אוקטובר 2015
&nbsp
אז אם לחברה כבר יש ניסיון עם ויזות L, התהליך אמור להיות יחסית מהיר וקל. אם לחברה אין ניסיון, ואתה הראשון, אז זה ייקח יותר זמן, אבל באם אתם נעזרים בשירותיו של עו"ד טוב ומנוסה בתחום, אני ממש לא רואה סיבה שהוויזה לא תאושר.
&nbsp
כתבת ש"עד כאן ההקדמה". אז מה ההמשך?

ליאת59

New member
דעה קצת שונה

קודם כל, כתבת שאתה עובד רק 7 חודשים בחברה, כלומר הכי מוקדם שיוכלו להתחיל בתהליך זה בעוד 5 חודשים שזה בערך גם הזמן שבו מגישים את ה- H1B. לדעתי ויזת H1B עדיפה בהרבה על L כי היא מאפשרת לנוע בין עבודות ולמעשה פותחת דלת להמון חברות ומשרות שונות פה בארה״ב שקשה מאוד להגיע אליהן מהארץ... בתלות בתקציב שיש לחברה- הייתי מבקשת לנסות קודם את ה- H1B בפרימיום ובמידה ולא תעלה בהגרלה אז תמיד אפשר להגיש מיד L. במקסימום ״שרפת״ חודש-חודשיים בהמתנה לתשובה של H1B ותוכל מיד להגיש L. אם תגיש רק L ותסורב (ובניגוד לדעה פה בפורום- זה קורה, גם בחברות גדולות) תצטרך לחכות שנה שלמה עד שתוכל להגיש שוב L או H1B כי המכסה כבר תתמלא..

Boston Guy

New member
למה את חושבת שהדיעה כאן לגבי סירובי L1 שונה?

הרי לא מזמן צירפתי כאן לאחת מהודעותי את גרף הסירובים לויזות L1B בשנים האחרונות, שמראה בבירור שנעשה יותר ויותר קשה למכור להגירה סיפורי "מומחה מקצועי בעל ידע ייחודי ובלעדי שאותו צבר ב 12 חדשי עבודתו אצלנו".

ליאת59

New member
למה אני חושבת?

בגלל משפטים כמו:
״עושה רושם שלא צריכה להיות לך בעיה לקבל את הוויזה הזו״
״התהליך אמור להיות יחסית מהיר וקל״
״אני ממש לא רואה סיבה שהוויזה לא תאושר״
&nbsp
ואילן הוא לא היחיד שמתבטא כך... זו הדעה הרווחת בפורום וזו הייתה הדעה הרווחת גם כשאני התייעצתי כאן והייתי בטוחה שויזת L היא קלי קלות. ובכל מקרה, אני באמת חושבת שויזת H1B היא עדיפה לעובד.

Gidi Shemer

New member
רק לשם השלמת השכלה שלי

אני יודע שפותח השרשור לא ציין שום דבר על בת או בן זוג, אבל אם הוא היה מציין את זה, ל- dependent של L1 יש אפשרות להשיג אישור עבודה, נכון?

אם זה נכון, אז יש פה שיקול משמעותי לטובת L1 לעומת H1B.

oligomerization

New member
אבל בוסטון -

בנוסף למה שגידי אמר שבויזת L בת-זוגו תוכל לעבוד... אם הוא הולך להוציא ויזת L1A (ותקן אותי אם אני טועה - הגדרת התפקיד שלו זה "מנהל..." אז זה אומר ויזת L1A - לא?) - אז יש לו מסלול מקוצר לגרין קארד (אנשים בעבודה שלי השיגו מL1A גרין קארד פחות משנה) - שזה יתרון ענק...

לעומת זאת אם הוא הולך להוציא ויזת L1B... אז באמת זה כבר יותר תלוי במצב שלו (אם הוא נשוי. או לא... האם התפקיד שלו מבוקש והוא יוכל לקפוץ מחברה לחברה... לא יודע כמה ביקוש יש לעו"ד בארה"ב... הוא לא מהנדס תוכנה...)

gio18

New member
הי

אז קודם כל תודה לכולם על התגובות והסיוע, אני נמצא בתקופה של אי ודאות וזה לא פשוט.
אנסה לתת עוד אינפורמציה, אני אמנם עו"ד אך יש לי נסיון דווקא בתחום העסקי פחות בתחום המשפטי, אני לא הולך לעסוק במשפט שם אלה במכירות ופיתוח עסקי (כולל פתיחת שווקים חדשים בעולם).
אני נשוי, כך שכן, לויזת L1 יש יתרון כי אשתי תוכל לעבוד (המצב שלה יהיה אפילו יותר טוב משלי כי היא תוכל לעבוד בכל מקום).
חקרתי את הנושא באינטרנט וראיתי שיש מגמה של עליה בסירובים של L1 אבל זה בעיקר אם אתה אזרח הודי (שם הסטטיסטיקה היא 70% הצלחה בערך), לשאר המדינות אחוז ההצלחה עומד על למעלה מ - 90%.
להלן לינק :
http://www.murthy.com/2014/03/24/increase-in-l1b-denials-particularly-for-indian-nationals/

מצד שני, אם לא מאשרים לי את הויזה אז האופציה היחידה בשבילי היא H1B ואז זה אומר שאני צריך לחכות עוד שנה.

בקיצור, ממה שאני רואה כאן ומההתייעצות עם העו"ד נראה לי שאגש ל - H1B באפריל ואם זה לא ילך אגש ל - L1.

אין מה לעשות, החיים זה לא תכנית כבקשתי :) יש יתרונות וחסרונות לכל דבר.

שוב תודה רבה לכולם,

אם יש למישהו עוד מידע שיכול לסייע לי אשמח מאוד.

שיהיה יום נפלא.

gio18

New member
ועוד שאלה

האם כדאי לי לגשת להגרלת ה - GC?
האם תהיה לזה השפעה בעתיד על בקשה לויזת עבודה (H1b או L1)?
תודה.

oligomerization

New member
תעשה מה שהעו"ד אומר

אבל סתם מתוך סקרנות ורצון ליצבור ידע בפורם - מה הסיבות של העו"ד להמלצתו על ויזת H1B על ויזת L1A (אישתך תוכל עבוד אחרי 3 חודשים + <b>תוך שנה תוכל להשיג גרין-קארד) ?</b>

gio18

New member
הוא לא המליץ

אני אבהיר, הוא המליץ על L1, אני פשוט אומר ש יגישו את הניירת במרץ ואז אם הL1 לא תאושר אז האוםפציה היחידה שלי זה H1B ואז זה אומר שאני צריך להמתין שנה.
לכן חשבתי קודם כל לגשת על H1B אם אקבל, מצויין, אשתי לא תוכל לעבוד, זה נכון, וזו בעיה אבל לפחות קיבלתי ויזה.
אם לא אקבל H1B, אוכל לגשת ך - L1.

זה השיקול.

תודה על התגובה שלך.

Boston Guy

New member
לא כל "מנהל" יכול לעמוד בקריטריונים של ויזת L1A

ויזת L1A מיועדת ל"מנהלים בכירים" - מה שנקרא באנגלית EXECUTIVES. חלק מהקריטריונים של הויזה הזו הם - שלמנהל יהיו כפיפים ו DIRECT REPORTS,
שהוא יהיה אחראי לאירגון - כולל אחריות ניהול תקציב וסמכויות לשכור ולפטר עובדים וכיוצ"ב.

יש באירגונים הרבה תפקידים שיש להם TITLE של "מנהל" - שאינם עומדים בקריטריונים הללו: מנהל חשבונות, מנהל פרוייקט, מנהל תיק לקוחות... אלו תפקידים פונקציונאליים, לא תפקידי ניהול בכיר.
פעם (נגיד - לפני 2005) רשויות ההגירה לא היו מקפידות מאוד על העניין של עמידה בקריטריונים הללו. לפי מיטב המסורת האמריקאית של "מתן אמון" ו "INNOCENT UNTIL PROVEN GUILTY" - הם סמכו על החברות שביקשו ויזות כאלו שהן אומרות אמת. אבל כמו תמיד, זה יצר ABUSE שגדל ככדור שלג - ובסופו של דבר שלטונות ההגירה התעוררו והידקו את הפיקוח על הנושא.
אנחנו רואים יותר ויותר עדויות אנקדוטאליות על כך שהוצאת ויזות L1A (ועוד יותר מזה - חידוש ויזות L1A אחרי התקופה הראשונית שלהן) הפכו להיות בעייתיות.

gio18

New member
יש לי כפיפים

וגם יהיו לי כפיפים שם,
בנוסף מביאים אותי כדי שאפתח את עסקי החברה אל מול לקוחות מאוד גדולים,
אני אדווח לנשיא החברה בארה"ב.
במקרה הזה הטייטל הוא באמת נכון "מנהל פיתוח עסקי ולקוחות אסטרטגיים".
אני יודע שהדברים השתנו, הסטטיסיקה לאישורי הויזה הזו פחות טובה מבעבר, ושוב, ממה שאני קראתי (וקראתי המון), חקרתי את כל האינטרנט, מי שסובל מכך בעיקר זה ההודים שם יש אחוז סירוב מאוד גבוהה. שאר הארצות מדובר באחוזי סירוב של 12% בערך.
החברה כבר העבירה מספר מנהלים לניו יורק (תחת כל מיני סוגי ויזות).
יש עו"ד טוב מאוד.
אני אופטימי :)

וחוץ מזה, התפקיד של עורך הדין הוא לסייע לי לכתוב קייס שיהיה מספיק טוב עבור הרשויות (גם במידה ומבקשים RFE אני מאמין שהוא ינחה אותי הכי טו שניתן).
נקווה לטוב...

Boston Guy

New member
ולדבריך - עורך הדין ייעץ לך לנסות קודם את מסלול ה H1B

בהודעתך כתבת שלפי ממצאי מחקרך, "שאר הארצות מדובר על 12% אחוזי סירוב". (היה מעניין לראות את המקור לאינפורמציה שלך, שכן לא ידוע לי על סימוכין למספר הזה שנמצאים בידי AILA).
ובכל זאת, למרות שלכאורה יש לך 88% סיכוי לקבל ויזת L1 - ואתה מציג את העניין כאן כאילו לדעתך המשרה שלך עומדת ב 110% בדרישות הויזה הזו - נראה שעורך הדין שהתייעצת איתו מעוניין TO HEDGE THE BET.
ואתה, למרות שיש לך בת זוג ואתה מודע למגבלה שויזת H1B תטיל עליה מבחינת יכולתה לעבוד בארה"ב, מעוניין לפעול לפי עצתו.

מי שיש לו IRON CLAD CASE לקבל ויזה מסוג L1A, ושבמופגן הרצון האמיתי שלו זה להפוך לתושב קבע בארה"ב (עיין ערך "לגשת להגרלת הגרין קארד") - לא יעלה על דעתו לנסות קודם להוציא ויזת H1B.
לכן - הדעת נותנת שיש למקרה הספציפי הזה UNDERBELLY כלשהוא, שאותו אתה שומר לעצמך.

gio18

New member
בוסטון

קצת קשה לי להבין למה אתה סקפטי ושלילי, הפורום הזה נועד כדי לסייע לאנשים כמוני עם טיפים בנוגע לנושא "עוברים לארה"ב".
אני לא בבית משפט, ואני באמת לא מבין למה אתה צריך לתקוף עם משפטים כגון "הדעה נותנת שיש למקרה הזה UNDERBELLY...."
אבל אם אתה נהנה מזה, שיבושם לך :)

לגופו של עניין, להלן ציטוט ולינק לדוח בנושא שאני קראתי (קראתי עוד המון חומר על הנושא, זה רק דוגמה):
According to the NFAP study, the denial rate for new L-1B petitions for employees of Indian origin saw an eight-fold increase to 22.5 per cent in 2008-09 from 2.8 per cent a year earlier. During this period, the denial rate for Canadians rose to only 2.9 per cent from 2.0 per cent. The denial rate for China, France, Germany, Japan and the UK tripled between the period but still was within the 4.1 per cent to 5.9 per cent range. Additionally, the denial rate for France, Japan and the UK dropped in 2011-12 to the same level as that in 2007-08.

ניתן לראות מגמה בה מקשיחים עמדות כלפי ההודים, אך בשאר המדינות המוזכרות המצב לא כזה גרוע.
http://www.nfap.com/pdf/NFAP_Policy...tes_of_L1_and_H 1B_Petitions.February2012.pdf

אני לא אומר שישי לי קייס בטוח כי אין כזה דבר, אני רק אומר שיש לי סיכוי לא רע כיוון שנראה לי שאני אעמוד בקריטריונים הרלוונטים, שאלתי על ה - GC כדי לבחון עוד אופציות.

עורך הדין לא ייעץ ללכת על H1B, אלא על L1.

להנהלת הפורום, לפני כמה חודשים הורדתם תגובה שלי למר בוסטון, אני במקומכם הייתי שוקל להוריד תגובות שלו, תגובות לא ענייניות ולא נעימות, לא בגלל הידע הרלוונטי בהן אלא בשל העוקצנות, הציניות והתוקפניות, המטרה של הפורום הזה היא לסייע לא לגרום למשתתף בפורום להרגיש שהוא צריך להוכיח משהו.

סה"כ נכנסתי לקבל עזרה בהכי כיף שיש, ותגובות כמו של boston guy, פשוט לא עושים שירות טוב לפורום הזה.

לשיקולכם.

ליאת59

New member
אני תוהה אם זה אפשרי-

שאל את עורך הדין שלך האם אפשרי להגיש H1B ועדיין להגיש גם L, כך שאם תקבל את שניהם תוכל תמיד לבטל את ה H1B ולהמשיך עם L מבלי הסיכון שתצטרך לחכות שנה אם תסורב.... ההגיון מאחורי זה הוא כמובן התהליך המהיר לגרין קארד (רק אם מדובר ב- L1A). במקרה כזה ואם ידוע לך שהחברה תסכים להיות הספונסר- הרי שעדיף ללכת על הגרין קארד לדעתי.
מה שכן, זה יכפיל את העלויות מבחינת החברה שלך אז זה מאוד תלוי בהם (או שתציע להשתתף בעלויות, לדעתי זה שווה אבל כל אחד ושיקוליו).
&nbsp
&nbsp

gio18

New member
זה רעיון טוב

כמובן שהאופציה הראשונה זה L (גם כי אשתי תקבל עבודה וגם בגלל עניין ה-GC).
אבל אברר עם עו"ד אם ניתן לגשת לשתי הויזות.
לגבי עלויות זה לא בעיה.
תודה ליאת.

oligomerization

New member
לא יודע מה הייתי עושה במקומך ולגבי בוסטון

לגבי בוסטון : בזמנו (שנתיים +) שאני עשיתי את התהליך וקראתי מה שבוסטון רשם בפורם לאנשים עם סיטואציות דומות לשלי הוא קלע בול אחד-לאחד לגבי הזמנים\הקשיים\וכדומה...

לגבי המצב שלך - אני לא מומחה... ובאמת זה שאלה קשה... אבל אם אני הייתי במקומך, הייתי מנסה ללכת על ויזת L1A והסיבה העיקרית לא דווקא שאישתי תוכל לעבוד (כי זה לא כזה קריטי, תמיד אפשר למצוא מה לעשות בארהב כמו לימודים :) ) אלא בגלל המסלול המקוצר של השנה לגרין קארד...אני מבין שכרגע זה לא בטופ ליסט שלך...גם זה לא היה בטופ ליסט שלי בזמנו...ולכן שלחו אותי על ויזת L1B (הויזה היא 5 שנים ולוקח 6+ שנים להוציא גרין קארד) במקום ויזת L1A (אם הייתי מתעקש... היה להם קייס לשלוח אותי לL1A).

ilanvag

New member
אני דווקא מחזיק בדיעה הפוכה לזו של בוסטון.

קודם כל, אין לי מושג מאיפה בוסטון הבין את מה שהוא כותב, לגבי זה שהעו"ד המליץ ללכת במסלול של H1B, ולא ללכת במסלול של L1. האם זה באמת נכון? כי אם כן, אז בהחלט מומלץ ללכת עם מה שהעו"ד מייעץ - הוא זה שנותן לך אחריות מקצועית, לעומת אנשים אנונימים שכותבים פה בפורום אינטרנטי.
&nbsp
אבל קראתי כמה פעמים את מה שכתבת, והדבר היחיד שמצאתי הוא "בקיצור, ממה שאני רואה כאן ומההתייעצות עם העו"ד נראה לי שאגש ל - H1B באפריל ואם זה לא ילך אגש ל - L1".
&nbsp
אני קורא את בתור "הפחתת סיכונים", כלומר עשיתם סיעור מוחות (אתה והעו"ד) והחלטתם שכדאי לנסות *גם* H1B, כדי "ללכת על בטוח" ככל האפשר. אני ממש לא הבנתי את זה כאילו העו"ד התנגד ל-L1 והמליץ אך ורק על H1B, אבל יכול להיות שהבנת הנקרא שלי לוקה בחסר.
&nbsp
ועכשיו בו ניגש לתכל'ס:
&nbsp
ראשית, חברה עם מחזור של חצי מיליארד דולר ו-200 עובדים רק בארה"ב זה כבר בהחלט משהו מכובד - לא סטרט-אפ קטן. אני מניח שזה מהווה מרכיב בשיקולים, מעבר לכל השאר.
&nbsp
שנית, ההיגיון שלי אומר שלא רוצים להעביר אותך לארה"ב אך ורק על סמך 7 חודשי ניסיון שיש לך באותה חברה ספציפית. יכול להיות שאני טועה, אבל ההנחה שלי היא שיש לך ניסיון קודם ורלבנטי בתחום - אולי אצל מתחרים, אולי אצל לקוחות, ואולי אצל ספקים; ולכן, זה בהחלט יכול להיחשב לצורך בניית התיק של "מומחה בתחום". וכמובן שאם אתה אכן אמור לקבל ניהול של צוות עובדים, כולל אחריות לשכירת עובדים ולפיטורם, אז זה בהחלט עוזר לבנות את התיק של "מנהל".
&nbsp
ושלישית, עם כל הכבוד ל"מגמות", צריך באמת לראות היכן נמצא רוב ה-Abuse וממה מורכבת המגמה שמביא בוסטון. זה מזכיר לי את הסיפור על זה שטבע בבריכה, שעומקה הממוצע הוא חצי מטר. אין לי מספיק נתונים בשביל לדעת כיצד מתייחסים לבקשות L1A אשר מגיעות מישראל, אבל אני לא אתפלא אם אחוזי הסירוב הם נמוכים באופן משמעותי לעומת אלו שמגיעים מהודו, לדוגמה.
&nbsp
ונקודה רביעית - ההצעה הכי טובה היא זו שהעלתה ליאת, כלומר לגשת במקביל הן ל-H1B והן ל-L1; והאמת היא שזה לא הרבה כסף, בטח לא בשביל חברה עם מחזור כמו זה שהצבעת עליו. זה אמור לעלות סדר גודל של עוד $10K מכסימום, סביר שהרבה פחות - וסכום שכזה הוא טיפה בים, כאשר שוקלים להעביר אדם בכיר לארה"ב. באופן ספציפי, מחיפוש מהיר ביותר בגוגל, נראה שלא צריכה להיות שום בעיה *להגיש* את שתי הבקשות במקביל; כמובן שבאם שתיהן מתקבלות, אתה צריך לבחור ביניהן, כי אתה יכול להחזיק רק בסטטוס אחד. הנה כמה לינקים רלבנטיים:
http://www.avvo.com/legal-answers/can-i-apply-for-h1b-and-l1-visas-simultaneously--500353.html
http://forum.murthy.com/index.php?/topic/57217-applying-l1-and-h1b-both-at-the-same-time/
http://forums.immigration.com/threads/can-hold-l1-and-h1-visa-at-the-same-time.312357/
&nbsp
בהצלחה

למעלה