שאלה לגבי הPICOO Z..

unknown9898

New member
שאלה לגבי הPICOO Z..

שלום, לאחרונה רכשתי את ההליקופטר הקטן הזה, והוא ממש מגניב! אני חייב להודות שהוא הצית בי את אותה התלהבות שהייתה לי בילדותי עם מכוניות בשלט רחוק. רק דבר אחד טיפה הפריע, זה שכשלומדים להטיס אותו מבינים שאין קדימה/אחורה (די בסיסי הייתי אומר) אלא יש רק קדימה ולפעמים הוא מרחף במקום כשבא לו.. אבל אני מניח שזה מה שמשלמים בשביל המחיר הקטן יחסית. כשהסתכלתי על המבנה הפנימי של המסוק, ראיתי שהמנוע (הראשי) בעל גלגל שיניים קטן, אשר מסובב גלגל שיניים גדול שאליו מחוברים הלהבים. ניסיתי להבין למה בדיוק התצורה הזאת ולא הצלחתי. לדעתי אם המנוע היה מחובר לגלגל שיניים גדול, אשר היה מסובב את הגלגל שיניים הקטן (אליו מחוברים הלהבים) אז הלהבים היו מסתובבים הרבה יותר מהר (על כול סיבוב של גלגל שיניים גדול פי כמה וכמה סיבובים של גלגל שיניים קטן) ובכך יוצרים כוח הרבה יותר גדול. עכשיו מן הסתם זה לא ככה, ואני מניח שהיוצרים של המכשיר בעלי ידע באווירונאוטיקה/מדע בכללי הרבה יותר גדול משלי ("על כול סיבוב של גלגל שיניים גדול פי כמה וכמה סיבובים של גלגל שיניים קטן" לקוח משיעור ב"טכנולוגיה" בכיתה ד' שאני זוכר עד היום.. ). רציתי לדעת, איפה אני טועה? תודה מראש, גיא.

shay0600

New member
בחלק צודק ובחלק לא

ההמרה מסיבוב של גלגל קטן לגלגל גדול מורידה תמהירות אבל מגבירה את הכוח והתאוצה מסוק ממש נחמד אבל אין עליו שליטה כמו שרשמתה הוא יודע רק להיסתובב לעלות ולרדת.. אם הוא מתקרב לקיר אין איך להציל אותו

gilsh

New member
שים נעץ מלפנים - ויש לך תנועה קדימה קבועה

ממליץ בחום - אפשר לטייל איתו בכל הבית ככה

frodo

New member
הטעות שלך עומדת

במשפט "על כול סיבוב של גלגל שיניים גדול פי כמה וכמה סיבובים של גלגל שיניים קטן) ובכך יוצרים כוח הרבה יותר גדול". אתה תשיג מהירות גדולה יותר, בתאוריה(אם למנוע היה מספיק כח להניע את המערכת). אבל למנוע יהיה יותר קשה לסובב את הרוטור, וסביר להניח שהמנוע ישרף ברגע שתנסה להפעיל אותו. תחשוב על זה ככה. אם תנסה להזיז דלת כבדה, יהיה לך קשה להזיז אותה ממקום הקרוב לציר, ויותר קל להזיז אותה מהמקום הרחוק ביותר מציר הסיבוב שלה. מצד שני, הדרך שהיד שלך תעבור כשתדחוף מרחוק תהיה גדולה יותר, לכן אם המהירות שבה אתה דוחף קבועה (סל"ד במנוע), הדלת תזוז לאט יותר. ולהיפך מקרוב. למה משתמשים במנוע שהמהירות שלו גדולה יותר מהמהירות הנדרשת של הרוטור? אני לא יודע, אבל אני מניח שמסיבות מעשיות. הקטן

frisbeeee

New member
שבאתי להגיב

באתי להגיב גם עם דימוי לדלתות ולפתיחה של הדלת..P:

למעלה