שאלה לגבי הapplication

lizi01

New member
שאלה לגבי הapplication

הי לכולם! אני ממלאת את טפסי ההרשמה הלא נגמרים לאוניברסיטאות בארה"ב. אני מנסה להתקבל לדוקטורט בפסיכולוגיה, כאשר העדיפות הראשונה שלי היא חברתית. יש לי בעיקר נסיון במחקר בנוירוביולוגיה ונוירופסיכולוגיה. השאלה שלי היא שבאחת האוניברסיטאות שואלים אם אני מעוניינת גם במסלול הקליני. האמת שאני כן מעוניינת, אבל מפאת חוסר ניסיון קליני חשבתי שהסיכויים שלי להתקבל לזה הם פחות גבוהים. השאלה שלי היא האם לסמן כן או לא. מישהו יודע אם סימון של כן עלול לצמצם את סיכויי הקבלה שלי? תודה רבה וסופ"ש מקסים לכולם!
 

Philip Jr

New member
אם תחום העניין שלך

נושק לחברתית ולקלינית, למה לא? אין שום סיבה ש - "יענישו" אותך על כך.. למשל, אני תחום של חקר מערכות יחסים. בתת-התחום הזה יש חוקרים מחברתית, וחוקרים מקלינית. לגמרי הגיוני לאדם כמוני להגיש בקשות לשניהם..
&nbsp
אני ממש לא מאמין שזה יפגע בסיכוי הקבלה שלך, כל עוד את מראה שאת ממוקדת בתחום העניין הספציפי שלך, גם אם הוא חוצה תחומי-על בפסיכולוגיה.
 

lizi01

New member
תודה רבה!

גם אם אני פתאם מציינת את הקלינית? או שכדאי לי לציין זאת בletter of statement? העיניין הוא שאני לא רוצה להראות לא ממוקדת בגלל שאני עוברת גם ככה ממחקר שיותר מתמקד בנוירוביולוגיה לפסיכולוגיה. נוסף לכך, רציתי לשאול עד כמה זה מועיל להוסיף writing sample? ממש תודה על העזרה ושבת נעימה!
 

Philip Jr

New member
כאמור, זה לא קשור למיקוד

אפשר להיות מאד ממוקד בתחום עניין מסוים, ועם זאת להגיש בקשה לעבוד עם מנחים בקלינית או בחברתית.. הרבה תתי-תחומים בפסיכולוגיה מחברים בין פסיכולוגים בדיציפלינות שונות.
&nbsp
לגבי דוגמת כתיבה - כשאני הגשתי זה לא ממש היה נהוג בפסיכולוגיה, אולי הדברים השתנו.. אם מבקשים אז כמובן שאין ברירה. אם זה אופציה, אז אני ממליץ כן לצרף, אבל רק אם יש לך דוגמה מצוינת, בעדיפות למשהו שפורסם בז׳ורנל, שעבר שיפוט..
&nbsp
&nbsp
 
למעלה