שאלה לגבי ה-HSMP

maratmir

New member
שאלה לגבי ה-HSMP

בכללים החדשים של ה-HSMP (שפורסמו לאחר ה-7 בנובמבר) נכתב כי למעט תלושי שכר צריך לצרף גם Income Tax Return. במקרה של חברות מדובר בדוח מס של חברה. אבל מה קורה עם שכירים? האם מדובר בטופס 106? אם מישהו יודע אשמח לעזרה

cookie9

New member
באותו עניין

במסמך נאמר כי: אם שנת המס לא מכסה את כל תלושי השכר שהוגשו, ניתן להגיש ראיה חלופית במקום ה: Income Tax Return אך לא מפורט מה ניתן להגיש כראיה חלופית? נאמר כי מסמך: Self Assessment Tax לא נחשב כראיה חלופית. מה הכוונה? בתודה

dudy1979

New member
לגבי יחידים באמת מדובר בטופס 106

באם הטופס אינו מכסה את כל 12 חודשי הבקשה, יש להגיש מכתב מהמעסיק המאשר שמגיש/ת הבקשה אכן עבד בחברה ב - 12 החודשים האחרונים והרוויח/ה X שקלים בחודש. (נראה לי שצריך להגיש את טופס 106 גם במקרה כזה). אפשר גם לחילופין להגיש תדפיסים מהבנק. (ראו סעיפים Q35 ו - Q36 ב - HSMP1form מהאתר של ה - home office). וכמובן צריך בלי שום קשר להגיש 12 תלושי משכורת מקוריים (כאלה שלוגו החברה מוטבע עליהם, או שחתומים ע"י המעסיק). יום טוב שיהיה.

cookie9

New member
תודה

האם אתה בעצמך הגשת/מתכוון להגיש בקשה ל-HSMP ? אם כן, האם אתה עושה זאת באופן עצמאי או דרך עו"ד? בתודה

dudy1979

New member
אני מתכוון להגיש בקשת HSMP

ונראה לי שאעזר בעו"ד. יש יותר מדי פרטים קטנים שצריך לדאוג להם. לא נראה לי שאני מסוגל לעשות את זה כמו שצריך לבד.

cookie9

New member
אכן עדיף להיעזר בעו"ד

בכל מקרה אתה צריך תרגום + אישור נוטריוני לכל מסמך שאתה מגיש וזה מצטבר לדי הרבה כסף. עו"ד יטפל לך בבקשה מתחילתה ועד סופה, וגם תוכל לברר דרכו מה מצב הבקשה שלך לאחר שהוגשה. סביר להניח שלא יהיו פאשלות כגון מסמכים חסרים/לא תקינים אם עו"ד יגיש את הבקשה. עו"ד עולה לא מעט אבל נראה לי שבסופו של דבר זה משתלם.

cookie9

New member
עוד שאלה

בוודאי שמת לב כי אחד השינויים מהגרסא הקודמת הוא היעדר תוספת ניקוד עבור בן/בת זוג משכיל/משכילה. במידה וזוג רוצה להגר ביחד, לפחות לפי התכנית הקודמת, מספיק שרק אחד מבני הזוג יגיש את הבקשה על שמו. אם הבקשה מתקבלת, שני בני הזוג יוכלו לבקש את הויזה המאפשרת לשניהם לחיות ולעבוד ב-UK בגרסא הקודמת - אם הצהרת על בן/בת זוג משכיל היית צריך לספק הוכחת זוגיות בצורת ת.נישואין והוכחת מגורים משותפים. בגרסא החדשה לעומת זאת אין שום אזכור לבן/בת הזוג בטופס הבקשה. אם כך, איך "מיידעים" אותם שאתה מתכוון להגר בזוג? האם מספיק להוכיח זוגיות בשגרירות בריטניה במעמד בקשת הויזה? בתודה

dudy1979

New member
תסתכלי ב - HSMP1Gguidance

בסעיפים 76-79.(family members' application process for those overseas) נראה שמה שאת חושבת נכון. בנושא הוכחת הזוגיות הם מפנים אותך שם למקום אחר. הערכה שלי (בלי שהסתכלתי במקום האחר): צריך להוכיח זוגיות בדיוק באותו אופן כמו בגרסה הקודמת רק ששם זה היה כבר בהגשת בקשת ה - HSMP וכאן זה רק בשלב ה - entry clearance. שיהיה יום טוב

איילת85

New member
לא מומלץ לעשות לבד.. מניסיון

לפני כשנה החלטתי שאני רוצה לעבור לבריטניה, התחלתי לעשות בירורים דרך הקונסוליה הבריטית ואתרים באנטרנט והלך לי סבבה, תרגמתי דרך נוטריון והתייעצתי עם חברים ,שלחתי את הבקשה שלי ל HOME OFFICE ,אחרי תקופה לא ארוכה קיבלתי תשובה שלילית,והתשובה שלהם הייתה "חוסר אינפורמציה" הקטע הוא שהיה לי הכל פשוט ההגשה של המסמכים דורשת ניסיון וידע איך בדיוק הפקידים במשרד הפנים רוצים לראות את הבקשה בשביל לאשר. אחרי שקיבלתי את ה"לא" הגדול , הופנתי על ידי חבר למשרד הגירה בתל אביב ששמעתי עליו כבר אבל ניסיתי לחסוך את שכר הטרחה, אבל להגיד לכם את האמת שזה שווה כל שקל או פאונד, עם הסירוב שקיבלתי הלכתי אליהם והם עזרו לי בכל כך באדיבות שאחרי 4 שבועות מהרגע ששלחנו את הבקשה קיבלתי תשובה ח י ו ב י ת , היום אני גרה בלונדון, עובדת ומרוויחה כסף לא רע בכלל, ויות ר מזה אפילו הכרתי יהודי עשיר וחמוד. ולהגיד לכם את האמת יכול להיות שאני לא אובייקטיבית,כי הייתי במצב קשה והם עזרו לי מאוד. והיום כל בן אדם ששואל אותי בקשר להגירה לבריטניה אני ממליצה בחום רב על המשרד שלהם. אנשים פשוטים ומקצועיים. כנסו לאתר הבית שלהם www.oppint.co.il יש שם מידע על החברה. או תתקשרו: 03-5225403 . איילת

למעלה