שאלה לגבי ה- Fire Wall של XP Pro

alfalf

New member
שאלה לגבי ה- Fire Wall של XP Pro

המערכת של XP פועלת עד כמה שאני מבין באופן דומה למערכת של Check Point. המשמעות היא שאם היתה יצירת Session מהמחשב החוצה, ה- FW לא יחסום את התשובה פנימה. לכן אם יש סוס טרויאני ע"ג המחשב והוא פותח החוצה Session, ה- FW לא יהיה יעיל. לכן רצוי להתקין במקביל אליו גם אנטי וירוס שימנע פעילות של וירוסים למינהם. א. האם זה נכון? ב. אם כן, אז התקנת מערכת דוגמת Zone Alarm אשר מונעת יציאה החוצה של Session ללא הרשאת המשתמש יכולה לסייע. ואם זה נכון, אז האם ניתן להפעיל גם את ZA וגם את ה-FW של XP במקביל מבלי שיווצר עומסים מיותרים במערכת? ALF.

uzi2

Active member
תשובות

* הפיירוול של XP אכן חוסם רק תקשורות שיזומות מן החוץ, לכן כל מיני תולעים וטרויאנים שיוזמים תקשורות מתוך המחשב לא נחסמות ע"י הפיירוול. * למרות שאפשר להגיד שמבחינות מסויימות (ומהבחינה שדיברת) הפיירוול של XP עובד בצורה דומה לפיירוול של checkpoint ההבדלים ביניהם מבחינת האפשרויות כל כך גדולים, שזה קצת מוזר לשמוע את זה. * אנטיוירוס הוא דבר חשוב, ופיירוול לא אמור לשמש כתחליף. חשוב לתחזק אנטיוירוס מעודכן. * אין שום יתרון בלהריץ יותר מפיירוול אחד במחשב. אם כי הפיירוול של XP למיטב ידיעתי, לא מתנגש עם פיירוולים אחרים, באם רצים ברקע. * אם אתה מוטרד מעומסים, אל תשתמש בפיירוול של ZA. הוא נחשב לכבד על המערכת ויש יותר טובים וקלים ממנו. תשקיע קצת מאמץ בלהבין איך מקנפגים את הפיירוול של Kerio (חינמי לשימוש אישי והרבה יותר מוצלח וקל על המחשב מהפיירוול של ZA) או שתסתפק בפיירוול של XP.

alfalf

New member
אבל...

אתה אומר שאין יתרון לשימוש במספר FW במקביל. אבל אם ה- ZA או Kerio פועלים גם ע"י חסימת יישומים מלפנות החוצה וה- XP לא עושה את זה, אז יש כאן יתרון לא קטן. האם הבנתי אותך לא נכון?

uzi2

Active member
כן, אבל אז לפיירוול של XP אין ערך

שכן הפיירוולים של Kerio או ZA (או Sygate וכדומה) כבר עושים את העבודה של הפיירוול של ה- XP.

alfalf

New member
מסקנה...

להפסיק להפעיל את ה- FW של XP (למרות שהוא Build in), ולהפעיל את האחרים. לזה התכוונת?

uzi2

Active member
לא תמיד יש לי מסקנות

לא תמיד יש לי מסקנות בכל מה שקשור למחשבים של אחרים. אין כאן נכון ולא נכון אבסולוטים. ככה זה בחיים - אנשים מחפשים מישהו שיגיד להם מה לעשות ושיהיה בר-סמכא, אבל יש גם עניין של אופי וטעם אישי. אני הייתי מתקין תוכנת אנטיוירוס טובה ודואג שהיא תהיה כל הזמן מעודכנת, ואז הייתי מתקין Kerio. ואז סביר להניח שהייתי מכבה את הפיירוול של ה- XP אבל אולי הייתי משאיר את הפיירוול של ה- XP פועל ורק לפעמים מריץ את ה- Kerio.

למעלה