שאלה לגבי השיר hands clean

שאלה לגבי השיר hands clean

שלום לכם, יש לי שאלה בקשר לשיר אני לא כל כך מבינה אותו לצערי. אני מבינה את המילים כמובן הכוונה היא שאני לא ממש מבינה את המשמעות מה בעצם הולך שם הכוונה לאהבה בלתי אפשרית או משהו כזה? מה הכוונה ל"ידיים נקיות"? אני לא ממש מצליחה להבין את ההקשר בשיר אם יש פה מישהו(ואני מניחה שיש) שיכול להסביר לי קצת זה יהיה נחמד. שבוע טוב ושבת שלום

Jagged chaos

New member
../images/Emo69.gif....

היא כתבה את השיר על קשר שהיה לה בנעורים שלה (סביבות 15-17) עם בנאדם בוגר ממנה (סביבות ה-30). הבתים הם מה שהבחור אמר לאלאניס דאז, בגלל זה יש הרבה התנשאות של גיל וניצול נאיביות נעורים בולטת בליריקה. הפזמון הוא "התשובה" של אלאניס בגיל 26 (מתי שכתבה את השיר) אל הבחור ("ובהרצה מהירה לכמה שנים אחרי, אף אחד לא יודע את זה מלבדנו...") אין זמן אחיד בשיר. היא כותבת על הלחץ שהוא הכניס לה לשמור על דיסקרטיות מוחלטת על הקשר בינהם- "just make sure u don't tell on me especially to the members of your family we best keep it to ourselves and not tell any members of our inner posse..." אלאניס, ילדה של פעם, נאיבית ותלותית, לוקחת את הפשרה- "and i have honored your request for silence..." הבחור, שבשיאו אמר לה שיום יבוא והוא עוד יתחתן איתה ("i might wanna marry u one day..."), קיפל את העסק והשאיר אותה לבד בצורה מלוכלכת עם הלב השבור שלה- "...and you've washed your hands clean of this..." wash something clean זה לנקות משהו ע"י רחיצה/שטיפה, ולכן הפירוש "ידיים נקיות" הוא לא נכון, אלה נקיית כפותייך, שזה כבר ביטוי לאדם שהעלים רעיות ולא לקח אחריות על הmessy שהוא עשה. כל הדימיון בסיפור הזה מביא להגיון שהשיר נכתב על אותו בחור מ-you oughta know, שם אלאניס בעצבים בעוד שב-hands clean היא מתבטאת מילולית בצורה בוגרת ומפוכחת יותר.

אוקיי לא הבנתי את זה בצורה כזו

לא קלטתי שזה מה שהוא אומר לה ובגלל זה די התבלבל לי הכול אבל בקשר לפזמון היא אומרת את זה בעתיד אנחנו נעבור לכמה שנים אחרי ואף אחד לא ידע על זה זה לא שהיא מסתכלת על זה מעכשיו(גיל 26 או משהו) זה כאילו באותו רגע.. לא? תודה רבה, הבנתי עכשיו את השיר לילה טוב

Jagged chaos

New member
../images/Emo69.gif...

הכל עניין של צירופים והגיון, היא לא מספרת על האנשים שהיא כתבה עליהם את השירים שלה (וזה הכניס את השאלה "מי הבחור שעליו נכתב you oughta know?" למקום 32 ב-'100 התעלומות הגדולות של הוליווד' ב-!E). ב-hands clean, היא מספרת על בחור מבוגר ממנה שיצאה איתו כשהיתה נערה, שהבטיח לה הבטחות שווא, ניצל את התמימות שלה וברח לה באמצע. את אותו עניין אפשר להבין משירים כמו-
you oughta know, שאלאניס כתבה על מערכת יחסים שהיתה לה לפניי 1994, כלומר 19 ומטה. הבחור שהיה איתה עזב אותה לטובת מישהי מבוגרת ובראש שלהיות אבא. oh this could be messy = remind you of the mess you left באלבום jagged little pill כמעט כל השירים שנכתבו על קשר רע הם בעלי אותם מאפיינים שהיא נותנת לאקס.
wake up
your house
all i really want |
Flinch, שיר שבא אחרי hands clean באלבום ומדבר על בנאדם שמערכת יחסים רעה איתו שינתה לה את החיים, 10 שנים מ-2002, שנת 1992, אלאניס בת 18.
This grudge

Jagged chaos

New member
לא שכחתי...

ב-hands clean, you oughta know, all i really want, flinch ו-this grudge ברור שאלאניס היתה הצד הנפגע והתלותי שלוקח את הקשר ברצינות. ב-all i really want היא קוראת לו אדיש, מנותק ומחזיק אותה קצר. ("enought about me...", "slap me with a splintered ruler") ב-you oughta know היא קוראת לו רמאי ונצלן. ב-wake up היא מתלוננת על שהוא רואה אותה כטריויאלית. ב-your house הוא בוגד. ב-flinch היא מספרת על שהיא נרתעת רק מהשם שלו. ב-hands clean חסר אחריות ומציב תנאים. ב-this grudge, עשר שנים אחרי, היא עדיין לא מצליחה לסלוח. ב-not the doctor לעומת זאת, היא הצד העייף והחסר סבלנות שאומר "אתה בקבוק חלול שצריך למלא אותו, בקשה מוגזמת ואני לא הרופאה שתתקן את זה...". המשפט "i don't wanna be your mother i didn't carry you in my womb for 9 months..." מוריד ספקות שהיא עשתה תרגיל כמו ב-hands clean, שהבתים הם כביכול הדברים ששמעה מהבחור. גם ב-are you still mad, היא הקשה להשגה במערכת.

double O S

New member
Your House הוא לא דמיוני שכזה?../images/Emo96.gif

כי זה נשמע יותר כמו שיר של סטוקרית פסיכוטית מוזרה שכזו...

Rוית

New member
הוא דמיוני.

היא כמה פעמים ציינה שהיא לא באמת פרצה לבית של אף אחד. אבל זה לא אומר שהקונצפט שהיא גילתה שחבר שלה בוגד בה, לא נכון.

Rוית

New member
אגב מקום 32 במצעד של E

אתמול בדיוק היה את המצעד הזה.. סתם ככה. ואני חייבת לציין שהיה איזה קטע שראו את אלאניס בצעירותה והיא ממש דמתה לשלומית שלנו!!

cmpo

New member
../images/Emo109.gif ואוו תודה רבה על זה../images/Emo70.gif

באמת אף פעם לא ידעתי מה הכוונה בשיר...
מאיפה הבקיאות
תותח...!

למעלה