שאלה לגבי הר הבית???

TRANSFER

New member
שאלה לגבי הר הבית???

שלום לכלום! במיוחד בזמן הזה שעניין הר הבית אקטואלי בתקשורת, אני רוצה לשאול שאלה: האם מותר לעלות להר הבית??.מבחינה הלכתית. אני יודע שיש הרבה חסידויות והרבה רבנים שכל אחד יש לו דעה משלו.. מבחינת ההלכה יש כמה סברות, יש אומרים שאפשר במקומות מסויימים ויש שאומרים שאסור בכלל, אז מה נכון??

כל גדולי הפוסקים אסרו כניסה להר

כניסה להר הבית ויש בזה חשש איסור כרת שהרי כולנו טמאי מת ולא ידוע לנו המידות המדוייקות לכל מקום ויש גם איסור לזב, זבה, בעל קרי ומצורע להכנס לכל איזור הר הבית וגם דברים אלו שייכים לנו

TRANSFER

New member
אז למה אני שומע......

שיש דעות אחרות של רבנים שפוסקים אחרת ואומרים שיש מקומות שאפשר לדרוך?

אז כך........

ישנם רבנים ובראשם עמד הרב ש. גורן ז"ל, שטענו שלפי חישובים שערכו ומדידות שנעשו, יש מקומות בהם לאחר טהרה במקווה מותר לעלות בהר הבית. רוב רובם של פוסקי ההלכה חולקים עליהם. ואני אשאל אותך..... אם יעמדו בפניך שני אנשים ויצביעו על כוס מלאה, אחד יאמר: זה מים חיים, השני יאמר: זה רעל..... תסתכן???????.... כרת זהו עונש נוראי, וגם לדעת המתירים, בסנטימטר אחד של תזוזה לא נכונה - עברת למקום שאסור באיסור חמור, האם תסתכן לעלות??...... אני שומר מרחק !!. ברכה והצלחה.

TRANSFER

New member
אמ.. אני מניח שלא אסתכן.....

אבל אם אנחנו לא צריכים את הר הבית ושאסור לבקר בו אז בשביל מה אנחנו צריכים אותו, ושלא תבינו אותי לא נכון, יש לי דעות ימניות, אני בנוער מולדת, ואני מתנגד בתוקף לוותר על כל חלקת אדמה מא"י. אבל לצורך העניין נניח, אז למה לא לוותר עליו, בשביל מה אנחנו צריכים אותו בכלל??

אולי לא הסברתי נכון...

האיסור לעלות להר הבית הוא מפני קדושתו העצומה - ומפני טומאתינו. זהו המקום המקודש ביותר לעם ישראל, זהו שער השמים. לוותר עליו??????? לתת אותו לנכרים???????... הלב מתפלץ לראות את מקום המקדש החרב ושועלים מהלכים בו. אבל אנחנו בגלות, ומנגד תראה את הארץ, נאסר עלינו למרוד באומות, ואין לנו אלא לצפות לרחמי השי"ת ולגאולה השלימה בקרוב. (אגב, השם שהצעת - התקבל !!) בהצלחה.

א77

New member
הנה הגעתי. שבתי

לא אתערב בנושאים פוליטיים. הר הבית מקום מקדשנו. קדושתו לא פסקה. ולנו טמאי מתים אסור לנו לעלות בהר ונגוע בקצהו טרם ניטהר באפר פרה האדומה אותו אפר שנגנז בשעת החורבן, אותו אפר שיש בו מאפר של הפרה שעשה משה במדבר. אי לזאת הנכנס כיום למקום המקדש עובר באיסור חמור ויש על זה חיוב מן התורה ואף עונש. המחלוקת היא היכן בדיוק גבול מקום המקדש לגבי אותה קדושה המוגדרת "קדושה ראשונה קדשה לשעתה וקדשה לעתיד לבוא" [גם לאחר חורבן הבית]. אני לא אתחוב אצבעותיי בין אבני הכותל מחשש לסוברים שעוביו של הכותל כמבפנים. וזו דוגמא, אך זו שיטה אחת ואינך חייב לנהוג כאותה דעה בשביל שכך אני נוהג. אבל זו דעה שיש לחוש לה. בקשר לוויתור על חלק הר הבית. לא אכנס לנושא כי בין כך זה נושא פוליטי למרות היות המקום קדוש בהחלט. ואיני דן בנושאים פוליטיים מעל במות פורומים כמו שלא מעל במות אחרות שלא באינטרנט. ושנזכה במהרה להכנס למקום ולא תהיה שאילת וויתור כלל בנחמת ציון ובנין ירושלים, ושגם עיניך אתה טרנספר תחזינה בשוב ה' לציון אמן.

TRANSFER

New member
תגובה לנאמן למקורות וא77...........

לנאמן למקורות: אוקיי הבנתי לגבי הר הבית ואני הדגשתי, שאני נגד בתוקף לוותר על שטחים בא"י ולמסור אותם לערבים!!! ועל כמה וכמה אני נגד למסור את הר הבית, לכן שאלתי את זה בתור הנחה....... אבל דבר אחד חשוב , לא הבנתי, למה אנחנו נמאים בגלות????? הרי חזרנו לא"י ואנחנו חיים בא"י, הרי הגלות זה ארצות ניכר וארצות שלא בא"י, והנה אנחנו בא"י עכשיו אז איך אנחנו בגלות? (לגבי השם- האם תוכל בבקשה למסור לי במסר, למה השם הזה מתאים לי?-אם תוכל..) ל-א77: אני לא מבין אותך, הרי אתה אדם מאמין, לדעתי אדם כמוך צריך לומר בתקיפות כמו נאמן למקורות שאסור לוותר על המקום הקדוש בשבילנו לדעתי על עניין הויתור של הר הבית זה לא עניין של פוליטיקה כלל! ולגבי הברכה: אמן ואמן כן יהי רצון!(לדעתי ככה אומרים..)

א77

New member
מעשית לא הייתי אמור להוכיח ולמחות

הייתי עושה זאת על דברים מעשיים ששייכים היום. יש כ"כ הרבה מצוות הנרמסות בריש גלי. הר הבית זה עניין פוליטי. המציאות העכשווית שאנחנו לא יכולים לעלות בהר. וסביב העליה להר יש בעיקר עניינים פוליטיים, ושים לב, לא פסלתי את זה. יש גם פוליטיקה כשרה. אבל הנושא סביב זה לא נדון ביני עמודי דבי מדרשא. אלא במסדרונות של אומות פוליטיים. מילותיי לא יעלו ולא יורידו. אי לזאת בכל נושאים פוליטיים בכלל, ונושאים מסוג זה בכללם, אני נמנע מלדבר. מילתי בין כך לא תקבע כלום. הגישה לכותל המערבי ולקבר רחל לדוגמא, זה דבר מעשי וחשוב. נדון וענייני, כי שם ניתן להתפלל,

TRANSFER

New member
תגובה ל-א77 ואפרים1....

ל-א77 תגובה: אני בכלל לא מסכים איתך לגבי המחאה שלך, אנו חיים כיום במדינה דמוקרטית ולפרט יש זכות למחות נגד דברים, ולהגיד שזה לא יעזור למחות , וגם זה לא יעזור למחות בפורום זו טעות!! אם למשל יכנס אדם שמוכן לוותר על הר הבית ויקרא את ההודעה שלך אז הוא יכול לשנות את דעתו בקשר לוויתור הר הבית. אולי הר הבית זה עניין פוליטי אבל לדעתי הר הבית הוא קודם כל עניין דתי, ונעזוב לרגע את כל הפוליטקאים שמשתמשים בעלייה להר הבית כדי לקדם את עצמם בדרג הפוליטי....אני חושב שמילותיך וכל אזרח לגבי הדעות בכלל ולגבי הר הבית הם משפיעים וחשובים מאוד!! לגבי העלייה לקבר רחל אם אתה מאמין שהעלייה לקבר רחל היא דבר חשוב, אז אתה מביע כבר עמדה פוליטית ואין שום הבדל בין להגיד את הדעה בעניין הר הבית או בעניין קבר רחל לשנהים יש צדדים פוליטיים, ואי אפשר לקבוע אם קבר רחל לדוגמא זה דבר פוליטי רק בגלל שאפשר להתפלל שם.. לאפרים1: ראיתי אותך גם כמה פעמים אם אני לא טועה בפורום מולדת..והתבטאת בעניין פולארד.. תמיד טוב לראות אנשי מולדת במקומות אחרים..

אפריים1

New member
תשובה

אני לחלוטין לא איש מולדת. לעניות דעתי מולדת היא המפלגה הגרועה ביותר בכנסת כיום (ראה לינק מצורף) במידה ויש לך השגות על דברי אתה מוזמן להגיב בלינק המצורף שכן כאן זה לא המקום

TRANSFER

New member
תשובה לאפרים......

אני בכל זאת אגיב על דבריך מכיוון שאתה הבעת את הדיעה שלך פה וכולם ראו את מה שאמרת לכן גם אני רוצה להגיב..... אתה לא יכול לפסול מפלגה ואת הדעות שלה רק בגלל דבר אחד..בגלל רק יו"ר מולדת הבטיח משהו אחד ולא קיים- בינתיים, אתה פוסל את המפלגה כולה???????. הרי יש עוד ח"כ משם "אלדד" שהוא כן בעד היציאה מהממשלה..... לגבי אלון נכון הוא הבטיח אבל אני חושב שהוא נתן סיבות די מוצדקות לגבי ההבטחה שלו...

אפריים1

New member
לבקשת המנהלים לא אענה לך כאן

אם אתה מעוניין להמשיך בדיון אנא הגב באשכול המדובר

א77

New member
סליחה טרנספר יקירי

הרי אמרת והבנת שאני איש מאמין. ובאותה מידה הבנתי שאתה לא כ"כ שומר מצוות. אז ככה: אני איש מאמין. אי לזאת יש לנו תורה ומצוות שהיו לפני קום המדינה זה אלפי שנים. המדינה על כל תהלוכותיה ומהפכותיה לא אמורה לשנות מבחינתי את צווי תורתינו הקדושה. אלפי שנים יהודים לא נלחמו על כיבוש הר הבית, ואיני רואה בזה כל טעם נכון להיום. אלא מה. שים לב שכל אותן הטוענים ונלחמים למען השליטה ואי ויתורים וכו' על הר הבית, מגייסים את האמונה ואת התורה ואת החוזה של דוד המלך עם ארונה היבוסי לבעלות על ההר, ואותם אלה אנשים לא בדיוק שומרי מצוות. אז אותם אנשים, לא ברור לי מה היתה עמדתן לגבי הדת לפני קום המדינה. שבת לא היה מעניינם. תפילין זה לא בשביל חילוניים. וכו' וכו'. אז לא היה נושא ויתור על הר הבית. ומעניין מה קשרם לתורה ויהדות לפני קום המדינה. איני חושב שיש מקום לדיון בנושא ההר שבין כך אין לנו מה לעשות שם כיום. אין ספק שבכאב אני רואה את שליטת הוואקף במקום, אך נבואת ירמיהו ששועלים הלכו בו, היינו בהר, מתקיימת עד ביאת משיח צדקנו, כי אז חציה השני של הנבואה של "שמחי בת ציון ונחמו נחמו עמי יאמר אלהיכם" תתגשמנה. בקשר לכותל המערבי וקבר רחל, חשובה לי מאד הגישה למקומות אלו שם אפשר להתפלל מבחינת ההלכה. שם אין בעיה של טומאת המת במקומות אלו. יעקב אבינו קבר את רחל אשתו בדרך אפרתה היא בית לחם ולא הביאה לקבורה בכרך, לפי שיעקב אבינו צפה ברוח קדשו שכאשר נבוזראדן יגלה את ישראל מארצם, יעברו המה בדרכם ליד קבר רחל וישאו תפלה לאמם רחל, והיא לא תנוח וקול ברמה נשמע נהי בכי תמרורים רחל מבכה על בניה מאנה להנחם על בניה כי איננו כפי שכתוב בנביא. וכה אמר ה' מנעי קולך מבכי ועינייך מדמעה כי יש שכר לפעולתך ושבו בנים לגבולם. זה הכל מציטוט הנביא. קבר רחל נקבע למקום תפילה. וגם יוסף ברדתו מצרימה עמד להתפלל שם בקבר אמו עפ"י המדרש. שוב בהדגשה, אני כאוב על הר הבית ומקום המקדש שערלים ישמעאלים מהלכים שם כשועלים מחבלים כרמים. אלא שקבר רחל מקום תפילה כיום ומסוגל הרבה. כמו שריד בית מקדשינו הכותל המערבי שמשם לא זזה שכינה מעולם. הר הבית נכון לעכשיו קדוש בקדושה מופלגת. ברם איני מבין באיזו טענה עם השקפה דתית על ההר באים אלה הטוענים להשליט שם כח ומשטר טוטאלי יהודי. שרון לו היה רוצה להתפלל היה עושה זאת בכותל ובהרבה מקומות אחרים, ולאו דווקא על הר הבית. כמו"כ צחי הנגבי ש"מת" לעורר דעת של שליטה על ההר. לאור מעשיו ודבוריו חשבתי שאזכה להיפגש עמו אי פעם בתפילת מנחה וערבית באחד מבתי הכנסת, ולפחות פעם בחיים. יש לנו מה לעשות בהר אך ורק לעתיד לבוא במהרה בימינו עת נזכה להגאל ושיבנה בית המקדש במהרה בימינו. לסיכום, נושא הר הבית כנושא דתי, תמוה כשהוא מיוצג ע"י אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות. ולפי הדת ברור בהחלט שאין לנו מה לדרוש במקום הזה כהיום. נושא קבר רחל עליו דברתי, הוא נושא בהחלט דתי של תפילה. לא החמצתי ב13 שנה האחרונות אף פעם עלייה לקבר רחל לפני ראש השנה להתפלל שם. נושא הכותל המערבי אינו נושא פוליטי עבורי גם הוא. הוא נושא דתי בהחלט. הרבה לפני קום המדינה באו לשם יהודים לתפילה גרידא. וזה ענייני האישי בכותל ובקבר רחל. את התמונה הזו צילמתי אני בעצמי לפני כשנה וחצי. היה זה בשעה 1.30 בלילה. אני משוכנע שלו מבחינת חוקית יוכלו יהודים לעלות להר הבית בימינו, למרות זאת אף אחד מהמוני המתפללים שהתקבצו כאן כפי שאתה רואה אותם בתמונה, לא יעזו לעבור על איסור תורה חלילה. ולא יהינו לעלות ההרה.

למעלה