סליחה טרנספר יקירי
הרי אמרת והבנת שאני איש מאמין. ובאותה מידה הבנתי שאתה לא כ"כ שומר מצוות. אז ככה: אני איש מאמין. אי לזאת יש לנו תורה ומצוות שהיו לפני קום המדינה זה אלפי שנים. המדינה על כל תהלוכותיה ומהפכותיה לא אמורה לשנות מבחינתי את צווי תורתינו הקדושה. אלפי שנים יהודים לא נלחמו על כיבוש הר הבית, ואיני רואה בזה כל טעם נכון להיום. אלא מה. שים לב שכל אותן הטוענים ונלחמים למען השליטה ואי ויתורים וכו' על הר הבית, מגייסים את האמונה ואת התורה ואת החוזה של דוד המלך עם ארונה היבוסי לבעלות על ההר, ואותם אלה אנשים לא בדיוק שומרי מצוות. אז אותם אנשים, לא ברור לי מה היתה עמדתן לגבי הדת לפני קום המדינה. שבת לא היה מעניינם. תפילין זה לא בשביל חילוניים. וכו' וכו'. אז לא היה נושא ויתור על הר הבית. ומעניין מה קשרם לתורה ויהדות לפני קום המדינה. איני חושב שיש מקום לדיון בנושא ההר שבין כך אין לנו מה לעשות שם כיום. אין ספק שבכאב אני רואה את שליטת הוואקף במקום, אך נבואת ירמיהו ששועלים הלכו בו, היינו בהר, מתקיימת עד ביאת משיח צדקנו, כי אז חציה השני של הנבואה של "שמחי בת ציון ונחמו נחמו עמי יאמר אלהיכם" תתגשמנה. בקשר לכותל המערבי וקבר רחל, חשובה לי מאד הגישה למקומות אלו שם אפשר להתפלל מבחינת ההלכה. שם אין בעיה של טומאת המת במקומות אלו. יעקב אבינו קבר את רחל אשתו בדרך אפרתה היא בית לחם ולא הביאה לקבורה בכרך, לפי שיעקב אבינו צפה ברוח קדשו שכאשר נבוזראדן יגלה את ישראל מארצם, יעברו המה בדרכם ליד קבר רחל וישאו תפלה לאמם רחל, והיא לא תנוח וקול ברמה נשמע נהי בכי תמרורים רחל מבכה על בניה מאנה להנחם על בניה כי איננו כפי שכתוב בנביא. וכה אמר ה' מנעי קולך מבכי ועינייך מדמעה כי יש שכר לפעולתך ושבו בנים לגבולם. זה הכל מציטוט הנביא. קבר רחל נקבע למקום תפילה. וגם יוסף ברדתו מצרימה עמד להתפלל שם בקבר אמו עפ"י המדרש. שוב בהדגשה, אני כאוב על הר הבית ומקום המקדש שערלים ישמעאלים מהלכים שם כשועלים מחבלים כרמים. אלא שקבר רחל מקום תפילה כיום ומסוגל הרבה. כמו שריד בית מקדשינו הכותל המערבי שמשם לא זזה שכינה מעולם. הר הבית נכון לעכשיו קדוש בקדושה מופלגת. ברם איני מבין באיזו טענה עם השקפה דתית על ההר באים אלה הטוענים להשליט שם כח ומשטר טוטאלי יהודי. שרון לו היה רוצה להתפלל היה עושה זאת בכותל ובהרבה מקומות אחרים, ולאו דווקא על הר הבית. כמו"כ צחי הנגבי ש"מת" לעורר דעת של שליטה על ההר. לאור מעשיו ודבוריו חשבתי שאזכה להיפגש עמו אי פעם בתפילת מנחה וערבית באחד מבתי הכנסת, ולפחות פעם בחיים. יש לנו מה לעשות בהר אך ורק לעתיד לבוא במהרה בימינו עת נזכה להגאל ושיבנה בית המקדש במהרה בימינו. לסיכום, נושא הר הבית כנושא דתי, תמוה כשהוא מיוצג ע"י אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות. ולפי הדת ברור בהחלט שאין לנו מה לדרוש במקום הזה כהיום. נושא קבר רחל עליו דברתי, הוא נושא בהחלט דתי של תפילה. לא החמצתי ב13 שנה האחרונות אף פעם עלייה לקבר רחל לפני ראש השנה להתפלל שם. נושא הכותל המערבי אינו נושא פוליטי עבורי גם הוא. הוא נושא דתי בהחלט. הרבה לפני קום המדינה באו לשם יהודים לתפילה גרידא. וזה ענייני האישי בכותל ובקבר רחל. את התמונה הזו צילמתי אני בעצמי לפני כשנה וחצי. היה זה בשעה 1.30 בלילה. אני משוכנע שלו מבחינת חוקית יוכלו יהודים לעלות להר הבית בימינו, למרות זאת אף אחד מהמוני המתפללים שהתקבצו כאן כפי שאתה רואה אותם בתמונה, לא יעזו לעבור על איסור תורה חלילה. ולא יהינו לעלות ההרה.