שאלה לגבי הקלאסי

שאלה לגבי הקלאסי

חוץ מעצם היותי מתנדב בסיור והעובדה שאני מתגייס בקרוב לשח"מ (15.3 שיגיע כבר!) אני מתנדב מידי פעם בקלאסי, אתמול ביקשנו מהיומנאי לבדוק לנו ת"ז והנ"ל סירב לטענתו הוא בודק רק רכבים לקלאסי, היות וכל היומנאים בודקים לנו וגם לאחר המקרה שוטרים המשיכו לבדוק לנו רציתי לשאול מה הנוהל לגבי בדיקות למתנדבי קלאסי? בסופו של דבר סיימנו אתמול את הערב עם כמות נכבדה של בדוקאים ועם מעצר .

ליאור451

New member
בדיקת ת.ז. למתנדב באשר הוא

עקרונית מפלים נגדנו על רקע תנאי שכר - מתנדב אינו רשאי עצמאית לבדוק ר"פ לפי ת.ז. כאשר הייתי בקלאסי היינו מקבלים מ.א. של שוטר על מנת לבקש בדיקת ת.ז. (באישור מפקד היחידה או ראש המשמרת). כיום אם אני עובד עם מתנדב ולא עם שוטר (יעני "ניידת בט"ש") אני פשוט לא עושה בדיקות ר"פ.

ghost7

New member
לא בדיוק "תנאי שכר".

הסבר שפעם שמענו ממת"ח- כל כניסה למסוף נרשמת. ולכן עניין המ.א. של השואל. (על רקע חשש משימוש שלא לצורך התפקיד). ולכן גם העניין של הכנסת מ.א. של שוטר, אישור ממונה וכו'. עניין אחר הוא הטענות לגבי חוסר רצון של מוקדנים מסוימים לבצע בדיקות עבור מתנדבים. על כך הגיב יותר ממת"ח אחד שהם צריכים לבצע הבדיקות. אבל גם יצא לי לראות תופעות הפוכות. מתנדב ש"מחפש" את הסרוב. לתשובת המוקד "להמתין" משחרר את הנבדק, וכאשר, אחרי חצי דקה, המוקד חוזר אליו, משיב "כבר לא צריך. שחררתי אותו"...

משאז

New member
מתן פרטים חלקיים לצורך שמירת סודיות

ניתן לבקש מהיומנאי שיבדוק את הת.ז. במסוף וידווח לכם רק מה שרלוונטי אם יש ר"פ או לא. זה פרט חשוב מקסימום אפשר לבקש סיוע של ניידת שוטרים בבדיקה במידה ודווח לכם שיש רפ.

שלום30

New member
פעם היה קל לקלאסי לבדוק ת.ז

ואני מדבר על תקופה של לפני 15 שנה היינו עולים בקשר ישר מול המסוף ומבררים פרטים על האדם לפי ת.ז. לאחר שהוחמרו הכללים היינו צריכים לבקש משוטרי סיור שיבדקו עבורינו את הת.ז והסיירים היו בודקים במסוף ומחזירים לנו תשובה בקשר. וכיום כמעט ולא בודקים ת.ז עבור הקלאסי אלא רק לפי בקשה של שוטר (יש מקרים חריגים). הסיבות לכל ההחמרות האלה הם שלא ינצלו אנשים את המסוף לבירור פרטים והוצאת מידע פלילי על אחרים. ולא חסרים מקרים בהם עיתונאים וסתם מתנדבים בקשו מידע פלילי על השכן או על אנשים אחרים ללא שום קשר למעשה ההתנדבות. לכן כיום כל שאילתה במסוף נרשמת ומצורף אליה מספרו האישי של השוטר השואל + תאריך, אם וכאשר המידע ידלוף ויגיע למי שאינו מוסמך להתעסק בו - יהיה אפשר לברר במסוף מי ביקש את המידע ולמה ביקש אותו.

oferyosi

New member
בדיקת ר"פ ע"פ נוהלי בטחון שדה אסורה

לכל מתנדב - קלאסי או יח"מ. יש איסור מסירת מידע מהמסוף בנוהלי בטחון שדה למתנדבים זה שבדר"כ לא ממש מקיימים את זה לא הופך את זה למותר. הפתרון בד"כ זה למסור- דרוש/לא דרוש, והכרזות (בדוקאי ד"ח וכו')

ghost7

New member
גם אין צורך ביותר מזה (הפתרון).

אם יש יותר מכך- כבר יהיו הנחיות מהמוקד מה הטיפול הדרוש (למלא דו"ח ו/או לעכב עד הגעת ניידת אחרת/להביא לתחנה).

זה באמת הרעיון הכי טוב

שהמתנדבים יתנו את המספר תעודת זהות והמשטרה תגיד רק אם מי שנעצר דרוש לחקירה או מבוקש ויותר מזה לא צריך מה צריך לעניין אם יש לו עבר פילי ומה העבר הפלילי שלו

ימער

New member
קשקוש

נגיד שאני מוצא מישהו מסתובב בצורה חשודה ליד בי"ס יסודי לבנות .... והוא אינו דרוש. האם העובדה שיש לו עבר פלילי בתחום עבירות מין בקטינים לגמרי לא רלוונטית? כנ"ל לגבי " בעל עבר בעבירות רכוש, או כמעט כל נושא אחר. כשאני עורך שאילתה אני צריך את כל הפרטים, כולל רקע, כתובת, ר.פ. וכל דבר אחר. את הרלוונטיות אחליט בעצמי בהתחשב במקרה עצמו. אולי אלה לא הכללים, אבל כך הם צריכים להיות. מצידי שיגבילו את זה למתנדבים שלב ב', אחרי כך וכך שנות פעילות, אבל לא יתכן שמתנדב יהיה בשטח ולא יקבל אינפורמציה בסיסית.

UTM

New member
בשביל זה יש ראש משמרת

בשביל דברים כאילו יש ראש משמרת: תן לו את כל הפרטים, ושהוא יבדוק מול המחשב, ובילוש וכודומה, ויחליט מה לעשות או לא. יש לו את ההכשרה ואת הנסיון. יש לך יס"ל לעכב אותו? תעכב. ותעביר את ההחלטה הלאה. נראה לך הגיוני? בכל מקרה זה מה שהגנרלים החליטו: אתה מתנדב, הנזק לזכות האזרח לפרטיות גדולה יותר מהתועלת למיעת פשע. אז במצב כזה תנגס לראש משמרת (או לאחד השוטרים האחרים) בנוסח: עכבתי את ___, תז___ במקום ___ בנסיבות ____. תוכל לבדוק אם יש בעיה? התשובה צריכה להיות "תשחרר אותו" או "אני בדרך". אין צורך למסור לך מידע מסווג.

ימער

New member
לא מספיק טוב

אני חולק עליך ברשותך, כנראה בגלל אופי הפעילות ביחידות השונות לא נצליח להגיע להסכמה. ראש המשמרת לא נמצא כדי לחוש את החשוד, ישנם סמחים שבהתנהגות שאינם ניתנים לפירוש והסבר. לעיתים הבנאדם פשוט "לא מתאים" לסביבה ... לעיתים הוא "לא מתאים לרכב" שבו הוא נוהג, החל מאיך שהוא נראה וכלה באיך שהוא נוהג. לעיתים תנועה מהירה ולא במקום שעשה המעוכב ברגע שראה את הכחול המהבהב ... לפעמים פרסה (במקום מותר ובגלוי) כדי להימנע ממחסום ... דוגמאות אני יכול לתת בשפע, אבל נראה שאין צורך, מי שנמצא בשטח מספיק זמן מבין על מה אני מדבר. יש סמ"חים שראש משמרת (העסוק ממילא) לא יתן עליהם את הדעת. אתה שם, אתה "מרגיש" את החשוד, את הסיטואציה. אתה צריך מידע מקיף כדי לדעת למקם אותו בתמונה הכוללת. וכן, מידע נוסף יכול להוביל לבדיקה מעמיקה יותר (העובדה שהוא בעל ר.פ. בעבירות רכוש היא לכשעצמה יס"ל, שתאפשר חיפוש בכליו) ולתוצאות אמיתיות וטובות. לצערי ההנחיות אחרות, ולשמחתי ברוב המקרים זה מיושם כמו שצריך. בסופו של דבר, אם יהיה שימוש לרעה (ובוא נהיה ריאליים, אני מניח שיש כזה) הוא מינורי לפעילות השוטפת, ואם יגרם למישהו נזק - תוכל תמיד לבדוק במחשב מי קיבל את המידע ולמה, ולתת לו בראש. ולא, אין איתי שוטר.

ghost7

New member
כפי שכתבת- אופי פעילות שונה

ביחידות שונות. בעתונים דוקא התפרסמו ספורים על שוטרים, שערכו בדיקות עבור משרדי חקירות. וזה, כנראה, מקור הנוהלים המגבילים. אבל מצד שני- הבדיקות כן דרושות. אז הפתרונות שונים- לפי היחידות.

מה שמעניין באותו רגע...

ב"ה אצלנו בודקים בצורה הבאה. רכב חשוד נעצר, מדומם מנוע, והבדיקה הבאה: הצלבה (של המתמיד) בין ת.ז. של הנהג, לרשיון הנהיגה שלו. הצלבה של ביטוח הרכב לוחית הזיהוי והטסט. לאחר מכן, בדיקת מסוף הן לרכב. (טסט גנוב וכו') הן לנהג, שהרשיון בתוקף. במידה והפרמטרים האלו בסדר, רמת החשד צונחת לבד ב-50% אם כי לא סיימנו. מבקשים מהנהג לפתוח בג'אז ועורכים סריקה קצרה, במידה ויש חשש לגבי משהו, מבצעים בדיקת ת.ז. לר"פ. שם אנחנו מבקשים את הפרמטרים הבאים: (דרוש לחקירה / למעצר הוא כבר לא, כי בבדיקת הרשיון היו מבקשים לעכב/לעצור). בדיקת ר.פ.: - אין רישום -> הבן אדם משוחרר לדרכו עם איחול לילה טוב. - יש רישום: בדיקה על מה הרישום. ומתי פעילות אחרונה. במידה ומדובר בנניח עבירות רכוש, ופעילות אחרונה לפני שלושה ימים, אמלא מיד דו"ח בדוקאי כולל כל הפרמטרים שיש לי, ואם יש איתו אדם נוסף ברכב, אבדוק גם אותו ת.ז. לר.פ. - אם גם השכן שלו ברכב עם עבר מאותו זמן, כל המנורות ידלקו מיד. בדרך כלל, וזה מנסיון עשיר, יהיה נהג עם כל המסמכים עליו, ועם רישום "קל" יחסית, והשכן שלו בלי תעודות כי הם "ירדו לסיבוב והוא שכח הארנק בבית". כשיש אחד עם רישום ופעילות אחרונה "קרובה" למועד שבו תפסתם אותו - תבדקו טוב טוב, החברה בדרך-כלל בדרך לסיבוב נוסף... וזה בדוק! עדיף בדיקה יתירה, (ויסלח לי השוטר על המסוף, אעשה לו אח"כ כוס-קפה כפיצוי..) מאשר בדיקה חפוזה כי לא נעים ושני גנבים פוטנציאליים ששוב יצאו לדפוק מכה מתחת לאף. את הבדיקה תמיד נעשה בעדינות ובדרך-ארץ. הם אפילו לא חשודים עד שלא קיבלנו מהמשל"ט חד משמעית "פעילות אחרונה לפני...." באדם נקי, נתנצל ונאחל לילה טוב. בעבריין נרשום נראה לו שהוא רשום, וכדאי תמיד לרמוז בעדינות: "האזור הזה קטן, אם נשמע על משהו הלילה - נדע שהיית פה". הוא יבין הרמז וילך לעיר/מחוז אחר לבצע את זממו. בהצלחה.

ימער

New member
הוא אשר אמרתי

הנתונים המלאים קריטיים לאיכות ועומק הבדיקה. אצלנו היו מוסיפים לזה גם חיפוש סמים בהתאם למיקום החשוד, מצבו, התרשמות כללי ור.פ. בתחום. עבודה יפה איציק.

ghost7

New member
מג"ב מסגרת נפרדת

ואופי הפעילות שונה. המשל"ט יודע כבר מתחילת המשמרת מי נמצא בכל ניידת. וגם אזורי הפעולה שונים. ולמעט מספר מגבלות (לא רוצים שנכנס לבד לישובים מסוימים, או שנכנס לשטחים) אנחנו צוות מן המניין. לא סתם "מתנדבים".

למעלה