שאלה...לגבי הפלה...

שאלה...לגבי הפלה...

הבנתי שיש הפלה שעושים עם כדורים. השאלה שלי היא... הבנתי שיש 3 כדורים... לוקחים קודם 2 ואחר כך 1? או קודם 1 ואחר כך 2? כמה זמן בינייהם? שבוע? עשרה ימים? ומתי מתחיל הדימום? (אחרי הכדור הראשון או אחרי השני?) וכמה זמן הדימום נמשך? האם התהליך מלווה בכאבים? המון המון תודה מראש! זה מידע מאוד חשוב בשבילי!

ועוד שתי שאלות קטנות...

אחרי הפלה כזו מתי מופיע המחזור? ו...כמה דבר כזה אמור לעלות בד"כ? למרות שאני מבינה שזה משתנה... שוב...המון המון תודה מראש

דר גולד

New member
תשובה

הפלה בעזרת כדורים מבוצעת עד שבוע 7 בלבד. בשלב ראשון לוקחים 3 כדורים והולכים הביתה. לאחר יומיים באים לוקחים 2 כדורים וממתינים כ4 שעות במרפאה בפרק זמון זה בד:כ מתרחשת ההפלה המלווה בהתכוצויות ודימום רב. לאחר כשבועיים באים לביקורת על קול לשלול שארית הריון. ב5 עד 7% יתכן שישהיה צורך בגרידה להשךים את הפעולה. מחזור מופיע כ 4-6 שבועות לאחר מכן. האם ההפלה מבוצעת בשל בעיה רפואית של האם או של העובר קופ"ח ממנת את הפעולה בהפסקת הריון מסיבות אחרות העלות כולה על הלקוחה, יש עלות של וועדה להפסקת הריון וכן של הפעולה סביב 3000 ש"ח.

המון המון תודה...ועוד שאלה קטנה

אם אפשר... עד כמה כדאי לשקול התקן תוך רחמי לבחורה בת 22 ללא ילדים? מה הסיכונים? מה העלות? האם זה בטוח ב100% במניעת הריון? האם זה פוגע בסיכויים להרות בעתיד? האם תהליך "ההתקנה" או ההוצאה כואב במיוחד או כרוך בהרדמה?

דר גולד

New member
תשובה

התקן תוך רחמי הוא בהחלט אחת מהאפרויות של אמצעי מניעה גם בנשים בנות 22 שלא ילדו.הסיכונים הם נמוכים וכוללים דימומים וזיהומים. היעילות היא כ98%.אין פגעיה בסיכוי להרות בעתיד. ההליך מעט כואב אך לא "נורא" והוא קצר מאד. ההתקן טוב ל 5 שנים העלות משתנה מקופ"ח לקופ"ח והאם את עושה באופן פרטי. לא נעשה בהרדמה

מה בערך התווך

מחירים של דבר כזה??? ואגב , תודה על התשובות ועל זמנך. אתה עושה פה עבודת קודש!

shimrital

New member
התקן...

עולה 80 שקל לקנות אותו ועוד 220 לקופת החולים (במידה ואת בכללית) אין מצב להכנס להריון 5 שנים מיום ההתקנה,תהליך פשוט ,לא יותר מ10 דקות לשים אותו,לא הייתי אומרת כואב,טיפה לא נעים בדיוק ל2 דקות ויש לך שקט ל5 שנים...אחרי ה"התקנה" צריך לקחת אנטיביוטיקה למנוע זיהומים במשך 10 ימים ואסור לקיים יחסים בימים אלה. עשיתי אותו כחודש לאחר ההפלה ויש המון שקט לאחר מכן..

shimrital

New member
שכחתי את שתי השאלות הקטנות שלך...|ח

המחזור מופיע בערך אחרי חודש אולי טיפה יותר..הרשמה לוועדה רפואית עולה 280..ובוועדה הם קובעים את המחיר לפי מצבך (אני חולת לופוס ולכן לא עלה לי לקחת את הכדורים ) אבל הבנתי שהמחירים לא הכי זולים..מקווה מאוד שיהיה בסדר.תתיעצי עם הגניקולוג שלך אולי הוא יוכל לעזור... מקווה שעזרתי .יום מצויין.

shimrital

New member
היי..מה שלומך?

לפני 3 חודשים עברתי את אותו התהליך..הוא נורא פשוט וטיפה לא נעים. ביום ה1 את מגיעה לאשפוז יום ונותנים לך כדור ראשון שהוא בעצם מנטרל את ההורמונים בגוף ועוצר את ההריון..הכדור ה1 לא גורם לכאבים מיוחדים אולי טיפת אי נעימות..אחרי יומיים את חוזרת ולוקחת את הכדור השני שהוא בעצם מנקה את הרחם..(קחי איתך תחבושות גדולות ועבות)הכדור ה2 גורם לכאבים (כמו כאבי מחזור) שיכולים להיות קצת בלתי נסבלים (קחי לך יום במיטה ועדיף שיהיה איתך מישהו)אחרי יומיים שלוש בערך אולי יותר הדימום מפסיק ..ואחרי שבוע תלכי לרופא שיעשה לך רנטגן ויבדוק שהרחם נקי. התהליך לא קל..גם פסיכולוגית וגם פיזית.אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור לך.יום מצויין,שמרית.

למעלה