שאלה לגבי הנקה

yifatpregnant

New member
שאלה לגבי הנקה

שלום, אני חדשה בפורום הזה ואני בהריון. רציתי לשאול מהן הסיבות לחוסר יכולת להניק? אני מאוד רוצה להניק אבל יש לי חזה קטן ואני מפחדת שלא יהיה לי מספיק חלב. מה אתן אומרות?

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

יפעת ואת תקבלי הרבה תגובות כאן, אז טוב ששאלת. דבר ראשון אין קשר בין גודל החזה לבין היכולת להניק, חזה קטן יכול להיות שופע(ואף יותר נוח להניק איתו) וחזה גדול יכול להיות דל בחלב. לי יש חזה קטן ויש לי חלב בהתאם לכמה שאני נותנת לתינוק לינוק. לעומת זאת כדאי שתכיני את פטמותיך כבר עכשיו, אני מרחתי שמן של נבט החיטה ולא היה לי שום בעיה עם פטמות סדוקות או פצעים. שתהיה לך לידה קלה ותהני עם תינוקך.

"הכנת הפטמות" לפני הלידה עושה נזק!

אם תסתכלי על העטרה/ההילה (החלק הכהה שסביב לפטמה שלך) תוכלי לראות בליטות קטנות. אלו הן בלוטות שנקראות "בלוטות מונטגומרי". תפקידן לסכך (לשמן) את הפטמה. מריחת שמנים שונים על הפטמה פוגעת בעבודתן! ההכנה היחידה היא להנמע מסיבון הפטמות. שמן נבט חיטה, אגב, שהיא מאוד מקובל לשימוש לפני כעשרים שנה, נמצא כמאוד בעייתי - ראשית - הוא מאוד יקר, שנית - הוא מתקלקל מאוד מהר, שלישית - ריחו דוחה למדי, ותינוקות רבית נרתעים ממנו ולבסוף - הוא מכיל כמות גדולה של ויטמין E, כאשר מורחים אותו על הפטמה ואז מניקים התינוק מקבל ויטמין E מיותר, וזה מאוד לא בריא. (אני כותבת את זה פה כי אני יודעת שבוודאות שזה נכון - לא מכבר סיימתי את לימודי הדרכת ההנקה). הסיבות לקושי פיזיולוגי בהנקה יכולות לנבוע רק במקרים מאוד נדירים, ובעיקר עקב ניתוח לא מוצלח שכלל חיתוך של צינוריות החלב. מרבית הנשים שעברו ניתוח יכולות להניק, לפחות באופן חלקי. ישנן סיבות נוספות, שהן מחלות שונות של האם ובעיות בתפקוד בלוטת התריס, אבל ניתן לפתור את מרבית הקשיים. אישה בריאה אמורה להצליח להניק ללא כל בעייה, כמובן - בתנאי שהיא מקבלת הדרכה נכונה וידע טוב.

zimes

New member
אצלי זה נפתר בהנקה:

בזמן יניקה, הפטמה למעשה טבולה בחלב במשך זמן די ארוך. אצלי, בהתחלה, אלה היו הזמנים בהם הכי פחות כאב לי, ולאט לאט התקלפו חלקי העור היבשים שהיו קודם. עוד קסם של הטבע.

אני מוכרחה להגיד שקיבלתי הנחיה

מיועצת הנקה, אחרי הסיפור שהיה לי בהנקה הראשונה (היא הכירה את הסיפור הטב כי אליה הגעתי עם פתמות פצועות ומדממות אחרי חודש של הנקה), ללכת עם קונכיות בתוך החזייה החל מתחילת התשיעי, כשעה כל יום כדי לשפר את הצורה ואחרי כן למרוח קצת שמן זית שמלא בויטמינים וגורם לעור לשפר את הגמישות. אכן עשיתי כך ובהנקות השניה והשלישית למרות שכאב לי כמה ימים, לא נוצרו שום פצעים. בימים הראשונים של כאבים המשכתי למרוח שמן זית אחרי כל הנקה. אני חושבת שזו קצת תמימות לחשוב שעור חלש ויבש ולא גמיש פתאום משתנה שאורך פלא כשמתחילים להניק. הרי יניקה מפעילה המון לחץ על העור! ועם כל הכבוד לבלוטות מונטגומרי, אצלי- חבל להן על הזמן. אז נכון שבדרך כלל לא צריך הכנות אבל יש מקרים שכן, כמו פתמה שקועה ועור יבש ולא גמיש. ולדעתי חבל שלא מלמדים אתכם שיש מקרים יוצאי דופן.הרי זה בדיוק כמו שמי שעושה עיסויי פירינאום לפני הלידה מפתחת גמישות ובד´´כ לא נזקקת לחתך. מה, גם את זה לא צריך?! אז נכון שיש המון בנות שיולדות בלי תפרים כבר בלידה הראשונה, אבל לי אמרה המיילדת בלידה השנייה שיהיו לי תפרים גם בלידה השביעים בגלל סוג העור. אז החלטתי לא להכנע לצו הגורל ועשיתי עיסויים וזה עזר ועוד איך!

דיאנה1

New member
אני מסכימה, מנסיוני. בימים הראשונים

להנקה הפטמות כאבו לי, ולא בגלל שלא החזקתי אותם נכון. פשוט הפטמה העדינה לא היתה רגילה ללחץ הזה. מה שהקל עלי היה למרוח שמן נבט חיטה לאחר כל הנקה. הרגשתי ממש איך העור "שותה" את השמן ונהיה רך וגמיש יותר וכואב פחות. מאחר והשמן ממש נעלם אל תוך העור אני לא חושבת שהתינוק הספיק לקבל ממנו. לגבי הריח, יש שמן נבט חיטה נטול ריח, שהוא קצת יותר יקר. ולגבי המחיר, הוא ממש זניח יחסית לכל ההוצאות האחרות לאחר הלידה, בודאי אם משווים אותו למחיר של יועצת הנקה שמגיעים אליה עם פטמות פצועות ומדממות, וזה במקרה הטוב, במקרה הרע שמפסיקים להניק ומתחילים לקנות תמ"לים הוא בודאי האופציה הזולה יותר.

אני חיבת לומר שוב שמניסיוני

שמן נבט החיטה עזר לי, ושום בעיה עם הפטמות לא היתה לי. וזה אחרי 10 שנים שלא הקתי תינוק.

נדיה - לימדו הכל, אבל..

מבלי לראות ולדעת את ההיסטוריה, אני לא אכתוב כאן המלצה כזו, כי היא מאוד אינדבידואלית, ולאנשים יש נטייה לאמץ לעצמם המלצות שלא מתאימות. באופן כללי - לא צריך להכין את הפטמות. במקרים מסויימים (מאוד) יש מקום להכנות שונות, כמו, למשל, אלו שתיארת. אני לא הייתי כותבת את זה כאן, כי לי זה נראה לא מקצועי. כשאת כותבת את זה - זה משהו אחר, כי זה הסיפור האישי שלך.

GshelT

New member
כל אישה בריאה יכולה להניק ולייצר ../images/Emo132.gif

מספיק חלב אפילו ליותר משלישיה. גודל השד אינו קובע (הוא יכול רק להשפיע על נוחות ההנקה ודווקא קטן זה טוב). כמות החלב היא פונקציה של ביקוש, זאת אומרת - תני לתינוקך לינוק כמה שהוא/היא רוצה, ודאי שההנקה נכונה וכמות החלב תהיה נכונה. למיטב ידיעתי לא צריך למרוח כלום של השדיים כי הגוף מכין אותם לבד. פטמות סדוקות נוצרות רק בגלל התחברות לא נכונה של התינוק לשד לכן אם את רוצה להניק, מה שאת צריכה לעשות הוא רק להתכונן מבחינת ידע : קורס הכנה ללידה טוב או פגישה באודים וכן הכנת יועצת הנקה מבעוד מועד מומלצים בחום. לידה נעימה... אה, נזכרתי בעוד משהו חשוב - להניק מייד אחרי הלידה.

תיקון טעות../images/Emo36.gif

מקובל לחשוב ש"רק התחברות לא נכונה של התינוק לשד גורמת לפטמות סדוקות". זו טעות! אמירה כזו נכונה בחלק מהמקרים אך לא תמיד והיא גורמת ללחץ מיותר. לאחר לידתי הראשונה סבלתי מכאבים איומים שכנראה נבעו מסדקים שלא נראו לעין. יועצת הנקה שבחנה את תנוחת ההנקה והאחיזה של התינוק את הפטמה הרגיעה אותי ואמרה שאנחנו בסדר אך בגלל הלחץ האינסופי על הפטמות נוצרו הסדקים ומכאן הכאב. שימוש במשחת "רפאל" פתר הבעיה תוך יום. אגב בהריוני השני מרחתי את הפטמות בשמן נבט חיטה (למרות הריח הנורא שגרם לי בחילה) וגם הפעם "זכיתי" לסדקים וכאבים. שוב "רפאל" פתרה הבעיה. המסקנה שלי: חלק מהכאבים נגרמים מאחיזה לא נכונה - שווה הצצה של יועצת הנקה; הצטיידי במשחת רפאל כבר לבית היולדות וכן בחזיה נוחה ורפידות הנקה (החיכוך של הפטמה בחלוק או בחזיה מאוד לא נעים, רפידת ההנקה מקלה); אם ההנקה באמת חשובה לך התכונני לאפשרות של כאב או קושי שבהתמדה וטיפול נכון יחלוף. שווה להניק! זה כייף אדיר וזה נוח וכמובן הכי בריא לתינוק וגם לאם. בהצלחה.

אפרת_ח

New member
ברוכה הבאה!

הסיבה העיקרית לחוסר יכולת להניק היא חוסר הדרכה... הנקה זו טכניקה שדורשת לימוד מעשי. אם את חברה בקופ"ח כללית אני מציעה לך לברר במרכז בריאות האשה אם נותנים הדרכה להנקה לפני לידה. במרכז בחדרה התחילו ובטח גם בעוד מקומות.

דיאנה1

New member
אין כל קשר. גודל החזה נקבע על פי

כמות תאי השומן שבו, שאין להם שום קשר לכמות החלב שתווצר בו. גם לי היה חזה קטן לפני ההריון הראשון והיו לי כמויות גדולות מאד של חלב, כשהנקתי את בתי הגדולה הייתי מתעוררת בבריכה של חלב אם ישנתי ללא חזיה ופדים. הסיבות העיקריות לחוסר הצלחה בהנקה הן, כפי שכבר כתבו לך, חוסר ידע והדרכה לא נכונה. מאד חשוב להגיע מוכנה ללידה, לקחת הרצאת הכנה להנקה אצל יועצת הנקה מוסמכת, להניק מיד לאחר הלידה, ורצוי מאד שיועצת הנקה או לפחות מדריכת הנקה יראו אותך מניקה ביום - יומים שלאחר הלידה כדי לודא שהטכניקה נכונה, להראות לך תנוחות הנקה שונות ולמנוע או לפתור בעיות כמה שיותר מוקדם. ככל שדוחים פתרון בעיות בהנקה כך קשה יותר לפתור אותן. בכל מקרה, אם האחיות במחלקה, בתינוקיה, אחות טיפת חלב או רופא יתנו לך עצה שסותרת את ההנקה (כלומר שהתינוק צריך לקבל בקבוק או שאסור לך להניק מכל סיבה שהיא), תנסי לקבל כמה שיותר מהר חוות דעת נוספת מיועצת הנקה מוסמכת או מרופא שתומך ומבין בהנקה. מאד קל להרוס הנקה על ידי עצה אחת רעה, במיוחד בהתחלה. מאחלת לך הרבה הצלחה!

zimes

New member
אם את רוצה להניק - את יכולה להניק

בתנאי, שתדאגי ללמוד מראש, ולקבל הדרכה רצינית בבית החולים או מיד עם ההגעה הביתה. נשים שלא יכולות להניק - פיזיולוגית - זה נדיר. נדיר מאוד. במרבית המקרים - כשחופרים, מוצאים את הנקודה בה התחילו הקשיים, ולא היה מי שילמד/יעזור/יפתור בעיות. חוסר עידוד מהסביבה גם וא גורם לכשלונות (אבל זה יש לך פה
). גודל החזה הוא בכלל לא פרמטר שקשור לייצור החלב. זהו, בהצלחה! את מוזמנת לקרוא סיפורי הנקה של בנות בפורום (במאמרים), כדי לראות כמה שונות ההתחלות זו מזו, וכדי ללמוד מניסיוננו. בנוסף - יש מאמר ובו מספרי טלפון של מרכזי הנקה. רובם נותנים גם הדרכות לפני הלידה, או - אם בקורס ההכנה שלך יש שעור המוקדש להנקה, זה חשוב. ו-ברוכה הבאה!

yifatpregnant

New member
תודה רבה, בנות

זה ממש מחמם את הלב ומעודד לקרוא את כל העצות שלכן. אני אמשיך להיות בקשר איתכן כאן בפורום הזה. תודה על הפירגון.

תמRי

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

כמו שכבר אמרו לך כאן,אין קשר בין גודל החזה ובין ייצור החלב. מה שאני יכולה להוסיף הוא המלצה על ספר שלי מאוד עזר :"ספר ההנקה" של גליה פלג. הוא קצת מיושן אבל נותן עצות טובות בלי להיות מטיף וצדקני.

רציתי להעיר שהכנה להנקה היא בראש

תקראי, תחפשי חומר, תבקרי פה
תפחתי מוטיבציה! זה המפתח להנקה מוצלחת- מוטיבציה+מידע נכון בזמן הנכון+תמיכה ועידוד. שיהיה בקלות ולידה קלה!

יפעת יקירה גם לי היה חזה כל כך קטן.

ממש... מעולם לא נזקקתי לחזיה ויכולתי ללבוש חולצות של ילדים. ושאלתי בתחילת ההריון בדיוק את אותה השאלה ומהר מאד הבנתי שמ------מש אין קשר. היום אני מיניקה כבר חצי שנה, הנקה מלאה בלי שום תוספות.מאז ההנקה החזה שלי תפח וקיבל צורה יפה ועגולה ובעלי מבסוט עד מאד
וטפו טפו ברוך השם יש לי שפע של חלב ויופי של הנקה. הכל עניין של הכנה טובה שלך להנקה, תלמדי, תשאלי, אל תחכי לאחרי הלידה...אני הנקתי מייד אחרי הלידה ומאז ועד היום... הריון נפלא!!! ואל תדאגי...

למעלה