שאלה לגבי הנדסה

elena16il

New member
שאלה לגבי הנדסה

כמו המון אנשים אחרים כאן אני לא יודעת באיזה תחום כדאי לי ללכת ללמוד שנה הבאה.. (מיד אחרי צבא). השאלה שלי קשורה דווקא ללימוד הנדסה במכללה. האם כדאי?.. בתיכון עשיתי בגרות 5 יחידות במתמטיקה אבל לא למדתי לא כימיה ולא פיזיקה בכלל.. כי זה היה ממש קשה. השאלה היא האם הגיוני עם הנתונים האלה ללכת ללמוד הנדסה כימית למשל (במכללה)?? או להמשיך להתרחק מהתחומים האלה שוב? אשמח לשמוע דיעות והצעות

iiddoo

New member
עדיף שלא...

אם אתה מסוגל להתקבל לאונ' ללימודי הנדסה {רצוי טכניון} אין שום טעם בללמוד במכללה... אם לא זה כבר עניין אחר ובמקרה כזה הייתי ממליץ לך לשפר ציוני בגרות/פסיכו' או ללכת למכינה קדם אקדמית... בכל מקרה מכללה בכל הקשור להנדסה צריכה להיות האלטרנטיבה האחרונה שלך...

elena16il

New member
אתה יכול להסביר את עצמך?

למה שווה להפסיד שנה למכינות שלא בטוח יתנו משהו.. כשאפשר כבר בשנה הראשונה בלימודים במכללה ללמוד את המבוא לפיזיקה ולכימיה?? למה בעצם זה כל כך רע (אופציה אחרונה) ללמוד במכללה אקדמית להנדסה?.. ואגב.. אני בת : )

preston1984

New member
הנדסה

אני חושב שאם היה לך קשה בתיכון במקצועות ריאליים עדיף לך ללמוד משהו אחר ולא הנדסה כי תחומים אלה מאוד ריאליים ורוב הקורסים הם כמותיים שדורשים חשיבה אנליטית חזקה מאוד חוץ מזה נדרשת השקעה רבה יותר מאשר במקצעות אחרים בד"כ על מנת לשרוד 4 שנים אלה תצתרכי להשקיע מאמץ המון!!!!!!!!!!!! שיהיה בהצלחה בכל מקרה ,דרך אגב מכללות בתחום ההנדסה נחשבות הרבה פחות בעיני המעסיקים ובד"כ בוגרי המכללות מתקשים יותר למצוא עבודה מבוגרי האוניברסיטאות וגם משתלבים במשרות פחות טובות.

elena16il

New member
מצד שני... שום דבר לא קל..- לא?

הרי כדי לא להתעסק במקצועות ריאליים צריך ללכת למשהו כמו פסיכולוגיה ששם להתקבל ממכללה לתואר שני כמעט בלתי אפשרי, אז האופציה הזאת בשביל "קריירה" פשוט סגורה. עכשיו בקשר לזה שהבעסיקים מעדיפים בוגרי מכללות.. אני ממש לא יכולה להאמין שבוגרת מכללה עם תואר בהנדסה כימית לא תמצא שום עבודה... זה הרי הכי מבוקש ובסך הכל כמה כבר בוגרי אוניברסיטאות יש בזה, אם זה תואר כל כך קשה ומאוניברסיטה מעיפים אנשים אם הם נכשלו בקורס פעמיים (שבמכללה אפשר ללמוד עד שבעצם עוברים). לגבי משרות פחות טובות אני ממש לא יודעת אבל אני מאמינה ששכר התחלתי של מהנדס כימי גם במשרה לא הכי טובה יהיה גבוהה הרבה יותר משכר התחלתי של למשל כלכלן אחרי תואר ראשון (אפילו באוניברסיטה). לגבי זה שהלימודים קשים: זה באמת מפחיד אבל מצד שני אולי שווה להשקיע 4 שנים כדי אחר כך לצאת עם מקצוע שרוב הסיכויים יתן שכר טוב בהמשך. לא יודעת..... : (

iiddoo

New member
יש לך ראיה...

מוטעה של הדברים... בוגרי מכללות בעיקר בתחומי הנדסה סובלים מנחיתות משמעותית ביחס לבוגרי אונ'... יש הרבה בוגרי מכללות שלא מצאו עבודה או שמצאו עבודה אבל נחותה בהרבה {הן מבחינת שכר והן מבחינה מקצועית} מאלה שמצאו בוגרי אונ'... דבר נוסף הוא שמעיון במודעות הדרושים תוכלי לראות שהביקוש למהנדסים כימים לא גבוה במיוחד אף כי בוגר אונ' לא יתקשה במציאת עבודה... והכי חשוב תואר הנדסי דורש המון מתמט' ופיזיקה {גם במכללה} ולכן אל תשלי את עצמך שפתאום הכל יסתדר מעצמו... לכן אני ממליץ לך בחום ללכת ללמוד במכינה {או לשפר ציונים/פסיכו'} וכך גם תוכלי לראות אם את באמת יכולה להתמודד עם הרמה ובואי נגיד שעדיף לך להשקיע שנה נוספת בהשלמות מלהשקיע שנה לאחר סיום התואר במציאת עבודה שעשויה להיות לא מספקת...

elena16il

New member
אבל מכינה זה מתמטיקה פיזיקה ואנגלית

מה הטעם לבזבז שנה כדי לקבל בסך הכל ציון בפיזיקה? בכימיה זה לא יוסיף לי שום דבר ולגבי אנגלית ומתמטיקה יש לי גם ככה 5 יחידות וציון סופי 80. גם לגבי הפסיכומטרי זה די חבל כי ניגשתי כבר פעמיים ואני לא מאמינה שאני אצליח לשפר לכל כך הרבה (80 נקודות לפחות) כדי להתקבל להנדסה באוניברסיטה שאפילו לא בטוח שאצליח לשרוד בסופו של דבר.

H20

New member
אני מניחה שגם במכללות יש תנאים

לתקינות אקדמית. בכל מקרה, אל תחשבי שמעיפים מהנדסה כימית בסיטונות: בטכניון אחוז הנשירה קטן.

H20

New member
לא יודעת. אולי רמת המבחנים נמוכה

יותר, אולי בגלל תנאי הקבלה הנמוכים יותר למכללות.

Golgi

New member
מה פתאום למהנדס כימיה יש שכר גבוה?

יש באמת דרישה יחסית לא מעטה (אבל לא היסטרית) למהנדסי כימיה, אבל השכר הוא בד"כ לא גבוה יחסית לתחומי הנדסה פופולריים (תוכנה, חשמל, אלקטרוניקה וכו').

elena16il

New member
הכל יחסי.. אני השוותי לכלכלה למשל..

לא דיברתי על הנדסות אחרות.

Shichman

New member
גם יחסית לכלכלנים שכר שלהם ממש

לא בהכרח גבוה, גם אם כן, אז לרוב מעט גבוה. למשל, לפני כמה שנים הייתי בסיור במפעל ברום והמדריכה שם התה מהנדסת כימיה שאחראית על אחד המתקנים במתקן. בסוף הסיור דיברנו קצת והיא סיפרה שמרוויחה שם 5000 ש"ח לחודש. מאז עברו כמה שנים טובות, אני מניח שבעקבות האינפלציה השכר עלה קצת, אבל עדיין. אני מאמין ששכר של מהנדס כימיה בלי יותר מדי ניסיון עומד בערך על 6-7 אלף שקל. אם אני לא צודק - תקנו אותי.

H20

New member
זה השכר ההתחלתי, הבנתי שהוא עולה

יחסית מהר

fighter21

New member
תגובה

בשנים הראשונות המהנדס עוד לומד את העסק. אפילו אחרי 4 שנים של לימודי הנדסה אינטיסיביים הוא אף פעם לא יגיע מוכן ב-100% למקום העבודה X. לבוגרי הנדסה עם ניסיון יש ביקוש פי כמה מאשר לבוגר הנדסה ללא ניסיון, ולכן, על פי חוקי השוק, השכר שלהם מטפס בצורה אסטרונומית אחרי השנה ה-3.. בשלב ראשון בוגר האונ' הטרי רק רוצה שיכניסו אותו לעסק, בשלב יותר מאוחר הוא זה שקובע את תנאי העסקתו..

elena16il

New member
אבל אם אומרים שרוב הסטודנטים..

בהנדסה כימית מתחילים לעבוד פחות או יותר במקצוע כבר בשנה השלישית ללימודים אז כשהם מסיימים את התואר יש להם כבר את הניסיון, לא?

fighter21

New member
זה לא ממש עבודה אינטסיבית

בשנה השלישית כסטודנט, זה משרה חלקית מן הסתם. שמעתי מכמה מהנדסים שרק אחרי כמה שנים טובות באמת נתנו להם לנהל פרויקט טובים- והשכר בהתאם. זה לא שאתה רק יוצא מהאונ' וישר מפילים עלייך פרויקטים ענקיים שאתה לא יודע מאיפה הם באים. אפשר לקרוא לתקופה הזו סוג של סטאז'..

elena16il

New member
עדיין עבודה..

אפשר אפשרי להתקבל לזה גם אם אני לומדת במכללה? (הכוונה לעבודה בשנה השלישית ללימודים)

fighter21

New member
את שואלת אותי?

תפני למקומות האלו ותשאלי אם מעסיקים סטונדטים ממכללות. אני בטוח שזה אפשרי, בשכר המצחיק שנותנים להם...

elena16il

New member
איך זה יכול להיות?

ברגע שאני כבר מתקבלת למקום עבודה זה לא יכול להיות משנה מה סיימתי... ברגע שיש לי השכלה של תואר ראשון אני אקבל אותה משכורת כמו אדם שסיים את התואר ראשון באוניברסיטה.

למעלה