שאלה לגבי המעבר

נלכור3

New member
שאלה לגבי המעבר

ממצב נשא למצב פעיל. היה לנו מרצה בבית ספר שדיבר על הנושא אבל לא הרחיב. הוא הסביר שבגדול, מחלות לא קשורות עשויות לגרום לפריצת המחלה. איזה סוג של מחלות? כל מחלה? אפילו נזלת? ושאלה נפרדת - כיצד הקוקטייל עוזר למנוע את התדרדרות המצב? הוא עוזר רק לפני פריצת המחלה, או שגם אחריה? תודה רבה.

נלכור3

New member
אופס

לא נזלת, התכוונתי לשפעת. עכשיו שמתי לב שיש המון מידע במאמרי הפורום, אבל לא מצאתי תשובות לשאלות הספציפיות האלה. תודה שוב.

נלכור3

New member
בעצם

השאלה של הקוקטייל נפתרה. אבל אני עדיין מבולבל מנושא המעבר מלהיות נשא ללהיות חולה. זה מעבר שמושפע או שלא מושפע ממחלות? ברגע שאדם נהפך חולה, מחלות פשוטות מסוגלות לדרדר את מצבו משמעותית? להרוג אותו?

מעבר ממצב של נשאות למצב של מחלה

המעבר ממצב של נשאות איידס למצב של מחלת איידס הנו הדרגתי, והוא תלוי במידת הפגיעה במערכת החיסון הנגרמת על ידי הנגיף. מחלות נוספות אינן גורמות למעבר זה, אלא מהוות ביטוי לו.

נלכור3

New member
תודה רבה על התשובה

נותרו לי תהיות: כשאתה מציין המחלות מהוות ביטוי לו, הכוונה ששפעת נהפכת הרבה יותר קשה להחלים ממנה ברגע שאתה תופס אותה? האם המחלה עצמה גם קשה יותר (סימפטומים מוגברים מאשר של אדם עם מערכת חיסון מתפקדת)? ואני פשוט חייב להבין משהו ששמעתי ואני לא מאמין: במצב איידס, שפעת יכולה להרוג? תודה רבה שוב.

שפעת ואיידס

כן שפעת עלולה להיות קשה יותר בחולה איידס מאשר בבריא. שפעת מסוגלת לגרום מוות גם בבריאים, אך הסיכוי למוות מסיבוכי שפעת גבוה יותר אצל חולים במחלות שונות, ביניהן איידס. לכן מומלץ לכל נשאי איידס וחולי איידס לקבל מדי שנה חיסון נגד שפעת.

למעלה